La Niña tiasa sumping dina usum gugur sareng nyababkeun huru-hara iklim

Awewe

Saatos El Niño, antagonisna sumping: Awewe, anu mangrupikeun fénoména alami anu mendingan cai Pasipik sareng ngarobih iklim global ... tapi ku cara anu rada béda. Iraha éta tiasa sumping? Numutkeun ka NOAA, aya kamungkinan 75% pola cuaca ieu bakal ngembangkeun dina usum gugur.

Suhu permukaan Pasipik caket katulistiwa tiasa langkung handap langkung ti 0,5ºC, sahingga langkung resep kana pembentukan badai di Atlantik.

La Niña mangrupikeun fenomena anu, henteu sapertos El Niño, henteu ngarusak sapertos anu anjeun pikirkeun, tapi anu nyababkeunna sami-sami penting. Henteu kuat, tapi anjeun kedah siap-siap. Di Pasipik aranjeunna bakal ngagaduhan usum anu langkung tiis sareng garing, sareng éta mangrupikeun masalah pikeun lokalitas dimana hujan di jaman ayeuna teu acan katingal seueur, sapertos California. Di sisi anu sanésna, sareng sakumaha anu urang carioskeun di awal, di Atlantik bakal aya deui kagiatan topan, anu, panginten tiasa dugi ka Spanyol, teu kakantun présipitasi bakal langkung luhur tibatan normal di Asia, Australia bahkan di Afrika Kidul.

Naha La Niña tiasa diprediksi? Benerna henteu, tapi dipikanyaho yén unggal 2 atanapi tujuh taun éta tiasa muncul, henteu teras saatos El Niño, tapi numutkeun catetan sajarah, kamungkinan nambahan nalika éta parantos kuat sareng sengit, sakumaha anu parantos waktos ayeuna.

Hurricanes di Atlantik

Lintasan badai di Samudra Atlantik. Gambar - NASA.

Sakumaha urang tiasa tingali, sanaos sadayana dimimitian di daérah anu tangtu di planét, dina kanyataanana éta tungtungna ngagaduhan pangaruh global, ngahasilkeun di sadaya tempat sababaraha parobahan dina iklim anu teu tiasa sareng henteu kedah dipaliré. Anjeun kedah siap-siap naon waé anu tiasa timbul, upami waé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.