Beubeur Orion

Beubeur Orion

El Beubeur Orion éta mangrupikeun konstélasi, nyaéta, sakumpulan bintang ngawangun inohong géométri sareng garis ngawangun sabuk khusus. Band ieu diwangun ku tilu bintang anu cocog, dingaranan Alnitak, Alnilam, sareng Mintaka. Éta tempatna di tengah Orion dina bentuk tukang moro. Pikeun urang Yunani ieu sabuk tina Orion, pikeun urang Arab éta kalung mutiara. Urang Mesir mikir yén aranjeunna gerbang surga. Urang Maya nyebutna éta tilu batu kompor. Ayeuna aya tilu di Méksiko sareng bagian sanésna Amérika Latin Raja pesulap atanapi tilu marias.

Dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan sabuk Orion tina sababaraha rasa panasaran na.

Ciri utama

gugusan bintang sareng galaksi

Sabuk Orion mangrupikeun sakumpulan bintang anu ngagaduhan kana konstelasi Orion. Disebut sabuk sabab éta mangrupikeun bagian tina gambar moro di Orion. Katilu bintang anu dijajarkeun anu ngawangun sabuk Orion dipikaterang di dunya salaku Las Tres Marías atanapi Tres Reyes Magos, sareng namina nyaéta: Alnitak, Alnilam sareng Mintaka. Sababaraha ciri na sapertos kieu:

  • Nagara khatulistiwa tiasa ningali rasi ieu sapanjang taun.
  • Éta diwangun ku tilu béntang, dina bentuk garis lempeng, sareng sabuk garter melengkung.
  • Bintang anu nyusunna disebat: Alnitak, Alnilam sareng Mintaka.
  • Éta ayana di Bima Sakti, 915-1359 taun cahaya ti Bumi.
  • Éta milik Orion.

Bénténg beubeur Orion

béntang sabuk orion

Ieu mangrupikeun bintang anu paling penting dina sabuk Orion:

  • Alnilam: Mangrupikeun bintang supergiant biru anu aya di tengah tilu bintang dina sabuk Orion. Mangrupikeun sajarah 4 juta taun sareng anu paling caang sareng paling jauh tina sabuk. Jisimna 40 kalieun matahari sareng suhu permukaan na 25.000 ºC. Diperkirakeun yén anjeunna bakal janten superstar beureum.
  • Alnitak: Mangrupikeun sajarah 6 juta taun sareng jisimna 16 kali tibatan panonpoé. Éta 700 taun cahaya ti kami. Suhu permukaan na turun naek sakitar 29.000 ° C, sareng dipercaya bakal antukna janten bintang supergiant beureum.
  • Mintaka: Mangrupikeun bintang buta biru diwangun ku dua béntang binér, éta cerah pisan, kalayan massa 20 kali ti Matahari sareng suhu permukaan 31.000 ºC. Salajengna, éta hiji-hijina bintang anu tiasa dititénan ti Kutub Kalér sareng Kidul.

Sabuk Orion aya dina gugusan lintang Collinder 70 di tengah konstelasi Orion, 915-1359 taun cahaya ti Bumi. Ieu dina gilirannana aya dina katulistiwa langit. Éta tiasa ditingali disarengan Nebula Flame sareng Nebula Horsehead disebat Alnitak. Salaku tambahan, éta caket kana konstelasi Eridanus, sareng Taurus sareng Can Major sareng Minor. Sabuk Orion kagolong kana rasi Orion, éta mangrupikeun rasi anu paling penting sareng terkenal di langit, sareng éta ogé mangrupikeun rasi anu panggedéna sareng paling caang di galaksi urang.

Sejarah sareng legenda sabuk Orion

nebulae

Sapertos peradaban kuno anu sejajar gedong sareng Orion, urang Mesir ngajajarkeun piramidna di Giza ku bintang-bintang Orion. Pusaran piramida langsung aya hubunganana sareng unggal bintang. Urang Mesir percanten yén sabuk Orion mangrupikeun panto surga, sareng yén déwa anu pendak sareng anu maot mangrupikeun moro ti Orion, janten aranjeunna ngubur firaun dina piramida ieu.

Peradaban kuno séjén anu ngajajar piramida sareng bintang-bintang dina sabuk Orion nyaéta peradaban Méksiko, ayana di reruntuhan Teotihuacan.

  • Tilu Jalma Anu Wicaksana: Seueur jalma ngaitkeun tilu bintang tina beubeur Orion sareng tilu Wijaksana (Melchior, Gaspar, sareng Balthazar) anu ngumbara ti wétan pikeun pendak sareng Jurusalamet Yesus sareng masihan anjeunna tilu peti emas kanggo disayogikeun.
  • The Three Marys: Bénténg beubeur Orion dingaranan Tres Marías pikeun ngahargaan María, Marta sareng Margot. Dina mangsa karajaan La, tilu awéwé anu kulitna bodas, rambut hampang sareng panon biru na dugi ka basisir Méksiko. Wanita ieu disambut ku urang asli kulit hideung. Maria ngalahirkeun budak lalaki anu ngarana Izus. Aranjeunna diserang ku panyawat Ra. Éta pikeun aranjeunna yén aranjeunna ngungsi ka Semenanjung Iberia, dimana Maria ngadegkeun Toledo sareng Marta ngadegkeun Sara Gossa sareng Barcelona, ​​Margot ngadegkeun Jatiwa.

Teras, Marta angkat ka jalan ka Inggris Raya sareng nembus buana Éropa, ngadegkeun Berlin, Warsawa sareng Amsterdam dugi ka dugi ka Moskow sareng pupus di dinya. Kadua, María sareng Margot sasarengan sareng Izus ngadegkeun kota hébat di daérah Amazon anu disebat El Dorado. Akhirna, aranjeunna dugi ka Iran sareng India, dimana Margot sareng pangeran karajaan Ra ngagaduhan putra ti Buddha atanapi Tao.

Nebulae

The Orion Nebula mangrupikeun salah sahiji awak langit anu paling ditalungtik sareng dipoto dina langit wengi, sareng éta ogé mangrupikeun salah sahiji fitur langit anu paling ditalungtik. Nebulae ngungkabkeun seueur ngeunaan kumaha béntang sareng sistem planet kabentuk tina runtuhna awan gas sareng lebu.

Horsehead Nebula mangrupikeun bagian tina awan panggedéna di Orion. Seueur novél ieu di handap nganggo nebula dina bentuk awan poek anu kurang leuwih nembus. Anu sanés ngabayangkeun yén aya seueur bintang sareng planét di payuneun pedalaman, khususna di tukangeun nebula.

Flame Nebula mangrupikeun nebula émisi anu aya dina rasi Orion. Nebula ngeunaan 1.350 taun cahaya ti Bumi sareng saageung jelasna 2. Flame Nebula nempatan bumi 30 menit ti langit. Éta mangrupikeun bagian tina daérah anu ngabentuk lintang ageung, éta mangrupikeun kompléks awan molekular Orion.

Flame Nebula mangrupikeun gugusan ratusan béntang ngora pisan, 86% diantarana ngagaduhan cakram periplanetér. Anggota bungsu konsentrasi caket tengah klaster, sedengkeun anggota pangkolotna aya di daérah luar.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan sabuk Orion sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.