Benjamin Franklin

Benjamin Franklin

Sapanjang sajarah urang kantos pendak sareng seueur jalma anu parantos ngahontal prestasi anu hébat. Salah sahiji jalma anu parantos hasil kaleungitan sadayana nyaéta Benjamin Franklin. Anjeunna mangrupikeun jalma anu mangrupikeun inventor, wartawan, printer, politikus, sareng pemikir Amérika. Anjeunna nyaéta lalaki saha waé anu tiasa sirik. Béda sareng jalma sanés, anjeunna ngahaturanan dirina pikeun seueur tugas sareng suksés pisan janten tiasa diakui yén anjeunna ngagaduhan kapasitas anu hébat pikeun adaptasi sareng sagala hal. Ieu jalma anu naék ti handap sareng janten salah sahiji rujukan dina sajarah Amérika.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun sadayana biografi sareng prestasi Benjamin Franklin.

Biografi Benjamin Franklin

Biografi Benjamin Franklin

Lalaki ieu panginten mangrupikeun salah sahiji rujukan anu pangsaéna pikeun anjeun panutan. Anjeunna mangrupikeun salah sahiji jalma anu mimiti paham yén waktos éta nyaéta artos. Hatur nuhun kana intél, kapinteran sareng upaya, anjeun tiasa ngahontal sagala rupa anu anjeun pikahoyong. Hal ieu ngamungkinkeun pikeun anjeunna ngalih antara arena politik sareng bisnis tanpa ngalalaworakeun sesa masalah pribadi sareng kahoyong na pikeun mendakan langkung seueur hal. Hasil tina usaha sareng panasaran lalaki ieu mangrupikeun kahirupan anu tiasa digunakeun sapinuhna salami alesan na nungtun anjeunna.

Benjamin Franklin lahir di Boston taun 1706. Lalaki ieu henteu ngagaduhan pendidikan anu saé pisan, tapi nampi pendidikan anu cukup dasar di sakola anu anjeunna angkat nalika yuswa 10 taun. Salah sahiji anu kaluar sakola angkat damel sareng bapakna di pabrik lilin sareng sabun. Salaku tambahan, ieu sanés ngan ukur padamelan na, tapi anjeunna ogé damel salaku pelaut, tukang batu, tukang kayu, péngkolan, sareng anu sanésna. Dina raraga milarian jabatanana, anjeunna ngalih kana sababaraha padamelan dugi ka anjeunna mendakan naon anu dipikahoyong dikhususkeun pikeun: magang di mesin cetak.

Dina mesin cetak anjeunna damel sareng Dadangna sareng aranjeunna berhasil ngadamel tulisan anu diterbitkeun munggaran. Dina tulisan ieu aya seueur kritik politik sareng moral jaman harita. Anjeunna dianggap pangusaha ngora sareng cukup ambisius pikeun cicing dina kalangkang lanceukna. Benjamin Franklin ngagaduhan kecerdasan anu hébat sareng rutinitas kerja anu kuat pisan. Anjeunna jalma anu henteu nyéépkeun waktos atanapi artos. Maksadna kanggo nyiptakeun mesin cetak nyalira.

Ambisi sareng usaha

Benjamin Franklin

Anjeunna angkat ka Philadelphia pikeun tiasa ningkatkeun palatihan sareng nyiptakeun perusahaan percetakan nyalira ku kontrak méwah anu nyata. Éta didaptarkeun pikeun nyetak artos kertas jajahan Amérika Kalér. Anjeunna ogé kasohor nulis almanak Richard anu miskin, éta mangrupikeun salah sahiji majalah anu pangarangna kaasup sababaraha référénsi, naséhat kahirupan, masalah matématika sareng hobi, sareng anu sanésna. Salain ti damel di mesin cetak anjeunna ngahaturanan nyalira pikeun nyerat sababaraha karangan sapertos na Disertasi kana kabébasan sareng kabutuhan, kasenangan sareng kanyeri.

Benjamin Franklin Anjeunna ngagaduhan kahirupan anu seueur ku seueur proyek dimana anjeunna ngalakukeun. Anjeunna tiasa nyiptakeun milisi sukarela kota sareng mutuskeun badé angkat ka Éropa pikeun membela kamerdekaan Amérika Serikat dina taneuh Inggris. Ieu sanés ngan ukur padamelan politikna, sabab anjeunna ogé ngumbara ka Perancis salaku wawakil resmi sareng nandatanganan perjanjian perdagangan. Di ditu dimana anjeunna kéngingkeun jabatan menteri sareng nandatanganan perjanjian anu ngeureunkeun perang kamerdékaan Amérika. Anjeunna jalma anu ambisius anu bajoang pikeun ngahontal tujuanana sareng anjeunna janten jalma anu luar biasa.

Anjeunna dianggap kakuatan alam kusabab padamelan propésionalna sareng hobi nalika anjeunna ngalakukeun hal-hal. Anjeunna buff ilmu. Anjeunna ngalaksanakeun sababaraha studi ngeunaan listrik anu ngabantosan anjeunna kana tujuan batang kilat. Anjeunna ngagaduhan sababaraha masalah visi, janten anjeunna janten resep élmu élmu optik sareng éta hasil nalika anjeunna mendesain lensa bifocal. Ieu ngajantenkeun supaya teu kedah ngarobih gelas unggal-unggal anjeun kedah ningali caket atanapi jauh.

Penemuan sareng Filsafat Benjamin Franklin

Pamanggihan anu sanésna nyaéta oven Franklin. Éta mangrupikeun jinis kompor anu langkung aman tibatan hawu tradisional. Anjeunna ogé nyiptakeun pelembab, kateter urin anu fleksibel, odométer, gelas harmonika, sareng sirip ngojay. Anjeunna ogé anu pangheulana ngajelaskeun Walungan Teluk. Sadaya prestasi ieu disababkeun ku jabatanna anu hébat pikeun élmu sareng kabutuhan sareng panasaran pikeun mendakan hal-hal anyar.

Salah sahiji frasa Benjamin Franklin nyaéta nalika anjeunna ngeunteung kana kabahagiaan, anjeunna ogé nyarios ka dirina yén anjeunna bakal hirup deui ti mimiti dugi ka akhir upami tiasa. Ngan Anjeunna nyungkeun hak istiméwa pikeun tiasa ngabenerkeun dina kahirupan anu kadua sababaraha kasalahan anu aya dina anu munggaran.

Lalaki ieu maot dina taun 1790 tina pleurisy. Panyakit ieu nganggo tungtung karir anu pinuh ku kasuksesan. Nanging, teu seueur teuing conto kahirupan anu hirup dina sapinuhna sareng nyéépkeun ogé. Anjeunna mangrupikeun jalma anu bagja pisan sareng salah sahiji jalma anu paling pikaresepeun sareng teladan dina sadayana sajarah. Sareng éta Benjamin Franklin ngahaturanan dirina kana hal-hal dina unggal waktos hirupna. Filsafatna tiasa diringkeskeun dina hiji kecap: pragmatisme.

Kecap ieu henteu ngarujuk kana naon anu dijelaskeun arus filosofis, tapi langkung-langkung ngarujuk kana kahirupan sadidinten. Filosofi na nyaéta nyerep kautamaan anu tiasa ngabantosan anjeunna mendakan kabahagiaan dina hasil anu dipikahoyong tina anu dipikahoyong. Sababaraha kautamaan na nyaéta kasabaran, tabungan, katekunan sareng prakarsa anu ngabantosan anjeunna damel unggal dinten pikeun ningkatkeun unggal aspek kumaha waé kamajuanana.

Ideu na ogé ngabantuan kapentingan umum saprak kahontal tujuanana pikeun ngahontal kabahagiaan sasarengan kasaimbangan antara kasenangan sareng kanyeri tina sesa jalma. Singkatna, tiasa dicarioskeun yén kahirupan Benjamin Franklin mangrupikeun conto anu jelas tina nyarios yén nalika anjeun hoyong, anjeun tiasa.

Kuring ngaharepkeun yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan biografi sareng garapan Benjamin Franklin.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.