Bélén Bélén

Bélén Belen

Numutkeun kana tradisi Kristen, Bélén Bélén Mangrupikeun bintang anu nungtun urang Majusi ka tempat kalahiran Yesus Kristus. Injil Matius nyebatkeun yén Majusi ningali bintang Bétléhém muncul di Kulon, sanaos henteu nyatakeun naha éta mangrupikeun planét, bintang, atanapi fenomena astronomi anu sanés. Numutkeun kana tulisan, jalma bijaksana ngumbara sareng béntang sareng lirén di tempat dimana Yesus ngalahir. Dokter nempatkeun anjeunna kontak sareng raja Yahudi. Upami aranjeunna astronom Yunani atanapi Romawi, aranjeunna tiasa nyambungkeun bintang sareng bintang kutub, planét raja, sareng Regulus, bintang raja. Upami aranjeunna ti Babul, aranjeunna tiasa ngaitkeun ka Saturnus (Kaiwanu). Kumaha waé ogé, sigana Sirius ditunjuk ku "tilu raja" sabuk Orion.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun naon ciri bintang Bétléhém sareng sababaraha riwayat na.

Misteri béntang Betlehem

ningali bintang belen

Star of Betlehem mangrupikeun misteri anu paling hébat anu aya hubunganana sareng kalahiran Kristus. Naha éta mangrupikeun ciptaan Saint Matius, kanyataan gaib atanapi visi astronomi? Pikeun ngartikeunana, anjeun kedah terang iraha Yesus ngalahir sareng saha jalma-jalma bijaksana ti Wétan.

Ngeunaan budak leutik Yesus, Urang ngan ukur diajar tina Injil Santo Matius sareng Santo Lukas, malahan dua ogé béda. Dina pengertian ieu, San Mateo ngagaduhan ruang lingkup anu langkung lega. Nyatana, kanyataan yén anjeun kumaha waé henteu terang naon anu dimaksud Star of Betlehem jelas-jelas aya hubunganana sareng tanggal kalahiran Al Masih, tapi ieu mangrupikeun patarosan anu teu acan direngsekeun: iraha Yesus ngalahir? Anu leres, éta henteu lahir 2021 taun ka pengker. Tanggal urang teu leres sareng henteu pas sareng kalahiran Yesus. Leres, hal anu paling parah nyaéta henteu aya sarjana anu wani masihan tanggal khusus sareng ayeuna henteu tiasa dilakukeun.

Sejarah sajarah Bétléhém

carita Yesus Kristus

Nalika Kaisar Kaisar Augustus maréntahkeun sénsus, Injil ngajelaskeun kalahiran Yesus, anu lumangsung antara 8 sareng 6 SM. C. «Sadayana bakal didaptarkeun di kota asalna. Yusup ti kulawarga Daud angkat ti Nasaret, kota Galiléa, sareng angkat ka Bétléhém, Yudéa, kota Daud, pikeun ngadaptar sareng pamajikanana anu hamil Maria. Éta ogé cocog taun-taun terakhir Raja Herodes, anu pupus dina 4 SM. C. Dinten samagaha bulan. Dua samagaha lunar sabagean kacatet dina 13 Maret sareng 5 Séptémber

Herodes nyarios ka dokter: ”Buka Bétléhém sareng milarian ati-ati kaayaan budakna; nalika anjeun mendakan anjeunna, bejaan kuring, kuring ogé hoyong ibadah ka anjeunna ». Tapi jalma-jalma bijaksana henteu balik, terang tujuan Herodes, sareng aranjeunna balik deui ku jalan anu sanés. "Jalma-jalma bijaksana moyok Herodes sareng anjeunna ambek pisan. Anjeunna maréntahkeun masarakat pikeun maéhan sadaya barudak di handapeun umur dua di opat karajaan. "

Dina waktos éta, Yesus yuswa 2 taun. Nyaho tanggal pupusna Herodes sareng tanggal anjeunna maéhan barudak di handapeun umur dua taun sateuacan pupusna, Tanggal lahir Yesus nyaéta 7 atanapi 6 SM Dina 2008, tim arkéologis ti Universitas Ibrani Yérusalém mendakan ratusan awak barudak ti abad ka-0 Maséhi, yuswa 2-XNUMX taun, nalika prosés penggalian, anu pas sareng Pembantaian Herodes.

wijaksana

Henteu janten masalah naon ari béntang Betlehem, éta pasti mangrupikeun kajadian anu mulya anu narik minat para Majusi, tapi ieu sanés masalah pikeun warga nagara sanés. Saint Mateus ngan hiji-hijina anu nyebatkeun Majusi, sareng anjeunna henteu masihan anjeunna gelar raja, atanapi nami khususna, ogé nomerna. Gelar raja dipasihkeun ka aranjeunna dina abad katilu. Dina abad kaopat, ahli teologi Origen sareng Tertullian nyarioskeun ngeunaan tilu jalma wicaksana, sareng dina abad ka dalapan Melchior, Gaspar sareng Baltasar dingaranan. Ahli sihir mangrupikeun jalma anu bijaksana sareng élmuwan anu terang langit sareng kamungkinan kajadian langit di masa depan.

Aranjeunna ngajelaskeun sistem simbol anu ngagambarkeun pendekatan planét ka planét anu sanés atanapi lebet sareng kaluar tina konstelasi béntang. Éta ogé ahli nujum. Majusi mangrupikeun wakil tina tilu buana anu dikenal dina waktos éta; Asia, Afrika sareng Éropa. Aranjeunna mangrupikeun wawakil ti sadayana dunya anu dikenal.

Naon ari béntangna?

konjungsi planét

Konjungsi planét lumangsung dina 7 SM. C., anu teu umum. Planet Jupiter diliwatan ampir ngan payun Saturnus dugi ka 3 kali dina waktos anu singget. Ieu kajantenan dina konstélasi Pisces. Tukang sihir ngajelaskeun kanyataan ieu salaku: raja hébat (Jupiter) kaadilan (Saturnus) lahir diantara urang Yahudi (Pisces). Lambang lauk aya hubunganana sareng simbol kuno agama Kristen, sareng sababaraha sarjana poko nunjukkeun yén éta asalna tina posisi Jupiter sareng Saturnus dina konstelasi, bahkan aya hubunganana sareng kalahiran pamayang, Yesus .

Numutkeun ka Rosululloh, kadatangan Mesias diarepkeun, sareng tanda ieu nunjukkeun yén éta kajadian, sahenteuna pikeun Majusi ti Wétan. Jupiter mangrupikeun déwa utama sareng Saturnus nyaéta bapakna. Kajadian utama naon anu tiasa meryogikeun kalahiran Al Masih? Sareng henteu ngan ukur aya hubunganana sareng planét tapi tilu kali. Raja, dewa sareng pamayang, simbologi anu saluyu sareng penampilan tokoh hébat, sahenteuna pikeun aranjeunna anu ngantosan Al Masih.

Éta mangrupikeun supernova anu kuat, hiji bintang puluhan kali langkung ageung tibatan panonpoé anu ngabeledug, tapi teu aya catetan na sareng éta henteu acan tinggaleun di langit. Hal anu saé lumangsung dina 31 Maret taun 5 SM. C. Bentang anyar ngagenclang langit. Novae mangrupikeun béntang anu terang pisan, henteu herang sapertos supernovae, tapi éta matak ngirut. Bitu anu anyar ngagenclang salami 70 dinten sareng tukang sihir nuturkeunnana ka wétan. Nalika aranjeunna dugi ka Yerusalem sareng Herodes ningali aranjeunna, béntang éta bersinar ka kidul, teu lami sateuacan subuh, ngalangkungan Bétléhém.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan béntang Betlehem sareng sejarah na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.