Bédana antara waktos sareng cuaca

KITA

waktos sareng cuaca Éta mangrupikeun ungkapan anu paling sering dianggo dina lapangan meteorologi, nanging sareng sanaos panginten seueur jalma, aranjeunna henteu konsép anu sami sareng aranjeunna ngarujuk kana eusi anu lengkep pisan.

Maka kuring bakal ngajelaskeun naon bedana sahingga langkung jelas pikeun anjeun perkawis naon waé cuaca sareng iklim.

Nalika anjeun nyarioskeun konsép waktos nuduhkeun kaayaan suasana. Dina kaayaan ieu aranjeunna ngahalangan elemen sakumaha biasa suhu, kalembaban atanapi angin sareng sering robih unggal dinten. Ku cara kieu sering nyarios yén éta bakal hujan, angin teuing atanapi rada haneut. Nalika nyarioskeun perkawis waktos, éta ogé kalebet bencana alam sapertos puting beliung, topan atanapi siklon.

Ngeunaan iklim, éta ngarujuk kana rata-rata relatif ti suhu atanapi kalembaban di tempat anu khusus atanapi ditangtukeun di semenanjung sareng biasana awét mangtaun-taun. Ku cara kieu sering nyarios yén iklim anu ngadominasi di sadaya daérah wétan asor. Numutkeun ka sarjana ngeunaan hal éta, iklim condong babarengan lima unsur dasar sakumaha aranjeunna suasanana, hidrosfir, crymosfir, permukaan darat sareng biosfir.

waktu

Kumargi kitu sareng supados anjeun tiasa terang sampurna bédana antara duanana unsur, waktos mangrupikeun hal anu dihasilkeun bentuk instan dina waktos anu singget sareng anu condong sering robih sedengkeun dina kaayaan iklim éta ngarujuk kana hiji fenomena langkung permanén sareng éta biasana tetep langkung stabil dina waktosna.

Kuring miharep éta parantos jelas pisan pikeun anjeun bédana antara konsep iklim sareng waktos sareng ti ayeuna anjeun terang kumaha ngabédakeunana tanpa aya masalah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.