Arktik parantos ngalaman taun anu paling haneut dina sajarah anu kacatet

Usum tiis di Arktik

Planét ieu haneut, tapi henteu dimana-mana sami. Di Arktik kaayaan na parah. Buktina ieu laporan anu diterbitkeun ku NOAA dina rapat taunan Amérika Geofisika Union anu lumangsung di San Fransisco.

Sajumlah 61 élmuwan ti 11 nagara ngarengsekeun padamelan komprehensif ieu, anu dipidangkeun ku gambar sareng peta anu nunjukkeun kanyataan nyata Arktik.

Suhu di Arktik: naék laju teuing gancang

Gambar - NOAA

Gambar - NOAA

Di Arktik suhu naék, sareng seueur pisan. Dina gambar di luhur anjeun tiasa ningali éta aya naékna ngan langkung ti 2 derajat, sedengkeun di sésana dunya suhu rata-rata nyaéta 1,31ºC. Dua darajat sigana henteu saé pisan, tapi tiasa janten bedana antara bentang anu lengkep ditutupan salju dina unggal taun, anu numutkeun lokasi geografis bakal janten anu paling logis, atanapi pepelakan.

Di Greenland leungitna és pisan anu matak:

Gambar - NOAA

Gambar - NOAA

Sakitar 3000 gigaton és parantos leungit taun ayeuna. És lebur anu, tangtosna, tungtungna nepi ka laut, nyababkeun tingkat naék, ngabahayakeun kahirupan sadaya jalma anu cicing di basisir atanapi di pulau-pulau anu handap.

Ngaronjat kamekaran vegetasi Arktik

Gambar - NOAA

Gambar - NOAA

Nalika suhu naék sareng és leyur, dipiharep bakal aya deui tumuh di pepelakan. Di Arktik, kaayaan anu pas dimimitian pikeun pepelakan tumuh, Sakumaha anjeun tiasa tingali dina gambar di luhur.

Éta tiasa saé, tapi éta henteu normal. Nalika suhu naék, aya seueur sato anu ngagaduhan langkung seueur masalah tuangeun, sapertos biruang kutub, anu dina bahaya punah.

Upami anjeun hoyong maca sakabéh pangajaran, klik di dieu (Éta dina basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.