Aranjeunna mendakan Selandia, hiji buana anyar anu aya di Samudera Pasipik

Selandia aya dina peta

Gambar - GSA

Buku géologi sigana kedah nambihan buana énggal: Selandia. Ku legana 4,9 juta kilométer, éta ampir sadayana beuleum di perairan Samudera Pasipik, dugi ka hiji-hijina bagian anu tiasa ditingali nyaéta Selandia Anyar sareng Kalédonia Anyar.

Ieu nembe kapendak ku para ilmuwan ti pusat Selandia Anyar GNS Élmu, anu parantos nalungtik kamungkinan ayana buana 20 taun ka pengker. Ayeuna, ngalangkungan data anu dikumpulkeun ku sensor jero cai, aranjeunna parantos tiasa mendakan daérah anu nyumponan kaayaan anu diperyogikeun pikeun diklasifikasikeun salaku buana.

Anjeun panginten panginten gaduh ampir 95% daérah na handapeun cai bakalan cekap pikeun henteu diklasifikasikeun salaku buana, tapi nyatana gaduh daérah anu ditetepkeun, kerak langkung kentel tibatan dasar sagara sareng langkung luhur dibanding daérah anu ngurilingan na, aranjeunna parantos ngantunkeun kana kategori buana, Numutkeun kana panilitian anu dimuat dina jurnal Geological Society of America (GSA).

Pimpinan geologis sareng panilitian Nick Mortimer nyatakeun yén penemuan ieu bakal ngan ukur teu nambahan kana buku sains, tapi ogé pikeun kakuatan »ngajalajah kohési sareng bubaran kerak buana"Kusabab éta" buana pangsaéna sareng pangleutikna anu pernah kapendak "anu, sanaos beuleum, henteu acan pernah dipisahkeun.

Lokasi Selandia

Gambar - GSA

Mortimer sareng timnya ngaharepkeun yén Selandia bakal diaku ku komunitas ilmiah sareng muncul dina peta dunya. Teu anéh, éta mangrupikeun daérah anu, sanaos ampir aya handapeun cai, numutkeun data anu didamel tina satelit sareng pamilarian panilitian anu parantos dianggo pikeun mendakanana, éta mangrupikeun buana. Tapi pikeun éta aranjeunna kedah ngantosan panaliti sanés bakal nyebatkeun éta dina studi.

Anjeun tiasa maca pangajian di dieu (Éta dina basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.