Antartika tiasa ditingalkeun tanpa és 25% langkung alit dina akhir abad ka

Gunung es di Antartika

Daérah kutub, ditutupan salju, anu paling rentan ka pemanasan global. Boh Arktik sareng Antartika ngalaman parobahan ageung. Dina kasus khusus Antartika, zona bébas és bakal ngalegaan sareng aranjeunna bakal tungtungna sumping babarengan nalika és leyur.

Numutkeun kana panilitian anyar ti Divisi Antartika Australia (AAD), anu parantos dimuat dina jurnal alamDina akhir abad ka, mungkin aya sakitar 25% és langkung di surga bodas; éta bakal kéngingkeun sakitar 17.267 kilométer pasagi lahan.

Pikeun aranjeunna anu badé angkat ka Antartika kapayunna, pastina bakal langkung gampang tibatan ayeuna. Tapi, naon akibatna anu ngalebur ieu? Nya, anu paling jelas yén urang sadayana terang nyaéta naék laut. Sadaya és lebur éta kedahna kamana waé, sareng écésna mana ka laut.

Nuju akhir milénium, planét Bumi bakal béda pisan, sapertos laut na aranjeunna bakal tumuh 30 méter, sareng salami 10.000 taun ti ayeuna, nalika teu aya salju di Antartika, kanaékan ieu bakal 60 méter sakumaha dijelaskeun ka Agénsi Sinc panaliti di Carnegie Institution fos Science (Amérika Serikat) Ken Caldeira.

Pamandangan Bentang Antartika

Salaku tambahan kana konsékuansi serius anu bakal aya pikeun sésa planét, di Antartika boh spésiés pribumi sareng invasif bakal sumebar. Sakumaha biasa di alam, bakal aya perang pikeun salamet, sareng écés anu paling diadaptasi bakal meunang. Ieu hartosna éta sababaraha spésiés pribumi tiasa punah.

Ayeuna zona bébas és, mimitian ti hiji kilométer pasagi dugi ka rébuan, nyaéta daérah beternak pikeun anjing laut sareng manuk laut, tapi éta ogé mangrupikeun invertebrata endemik, jamur sareng lumut. Dina waktosna, aranjeunna antukna tiasa ngajajah sakabeh buana, ngajantenkeun urang heran naha bakal héjo deui. sapertos 50 juta taun ka pengker.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.