Amérika tiasa béak glasier dina akhir abad ka

Gletser di taman Amérika Serikat

Nalika Présidén Amérika Serikat, Donald Trump, henteu percanten kana pemanasan global, glasier nagara na lebur. Tina 150 glasier anu aya di Montana's Glacier Park di akhir taun XNUMXan, dinten ayeuna ngan ukur aya 26 anu kaleungitan 85% massa és na dina satengah abad ka tukang.

Total leungit na caket, sapertos kitu urang tiasa nganteurkeun berita anu hanjelu ieu dina sababaraha taun.

Diajar glasier penting pisan, kumargi mangrupikeun barométer stabil tina parobahan jangka panjang di Bumi sabab henteu ngaréaksikeun kana tren iklim taunan. Dina hubungan ieu, panaliti Survei Geologi Amérika Serikat (USGS) Daniel Fagre, nyarios yén "anjeun terang yén aya tren jangka panjang nalika sadaya glasier lebur atanapi tumuh sacara sakaligus."

Taman Glacier 4100-kuadrat-kilométer nampilkeun glasier anu langkung ti 12.000 taun ka tukang. Gletser anu Aranjeunna ngaleungit salaku akibat tina naékna suhu di planét sareng kanaékan frékuénsi présipitasi cai hareupeun salju di taman.

Glaciers Montana

Numutkeun ka ahli géologi, Amérika Serikat sigana bakal kaleungitan sadayana glasier na dina akhir abad ka, ngan ukur jalma-jalma di Alaska, anu saluhureun paralel 48. Samentawis éta, Présidén Trump katingali teu malire peringatan ti para ilmuwan, anu ngarencanakeun mundur ti Pasatu Iklim Paris ngeunaan perubahan iklim.

Présidén yakin yén peraturan lingkungan mangrupikeun rem pikeun pangwangunan ékonomi, janten anjeunna parantos ngamimitian ulasan ngeunaan tindakan pangendali émisi anu disahkeun ku Barack Obama, anu janji bakal ngirangan émisi antara 26 sareng 28% perkawis ka tingkat 2005.

Kanggo milarian terang, lakukeun malik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.