Amérika Serikat tetep dina Pasatujuan Paris pikeun ayeuna

Rex Tillerson

Rex Tillerson

Kusabab hasil pamilihan umum pikeun kapersidenan Amérika Serikat, anu juara nyaéta Donald Trump, aya seueur masalah sareng kontroversi ngeunaan naha AS bakal angkat atanapi tetep dina Pasatujuan Paris.

Dina raraga ngirangan pangaruh parobihan iklim sareng ningkatkeun kestabilan dunya, Perlu yén nagara-nagara anu ngahasilkeun émisi pangageungna dina atmosfir, sapertos AS sareng Cina, ngaratifikasi Perjanjian Paris. Naon tungtungna kajantenan Amérika Serikat?

Donald Trump di sirah Amérika Serikat

Donald Trump parantos kapilih janten présidén Amérika Serikat sareng anjeunna jalma anu istiméwa pisan. Pertimbangkeun yén parobihan iklim Éta mangrupikeun ciptaan urang Tionghoa pikeun kéngingkeun daya saing. Éta dumasarkeun kana cariosan sapertos kitu dina pangalaman sareng pangalaman sorangan. Anjeunna nyarios yén di Kanada hujan salju sareng tiris pisan, sacara pribadi, anjeunna henteu ningali pangaruh tina parobihan iklim.

Parobihan iklim Trump

Nyanghareupan pernyataan sapertos kitu, anjeunna ngumumkeun nalika nyalonkeun yén, upami anjeunna janten présidén Amérika Serikat, anjeunna bakal narik sadaya dana anu ditakdirkeun pikeun tindakan ngalawan perang ngalawan perubahan iklim. Ieu ngalakukeun saprak pikeun teu aya parobihan sapertos kitu sareng éta bakal ngaalokasikeun anggaran éta pikeun kéngingkeun sareng ningkatkeun efisiensi bahan bakar fosil.

Konperénsi inpormasi ngeunaan tindakan Trump

Konperénsi Informasional Mimiti Présidén Donald Trump parantos dirayakeun tanggal 11 Januari. Konperénsi anu nyarios henteu nyayogikeun unsur positip kana kabijakan yén éta bakal dilaksanakeun anu aya hubunganana sareng masalah lingkungan anu bakal dilaksanakeun White House dugi ka 20 Januari. Poé éta nyaéta nalika Donald Trump nyandak jabatan salaku présidén.

Hiji hal anu nyurung pikeun kabijakan iklim nyaéta Rex Tillerson, tilas présidén ExxonMobil sareng masa depan Sekretaris Nagara Amérika Serikat, parantos maju yén pikeun waktos ayeuna, Amérika Serikat moal ninggali Perjanjian Paris ngeunaan perubahan iklim. Éta ogé nganggap penting kaputusan anu Amérika Serikat kedah teras ilubiung dina tingkat internasional dina sadaya perjanjian sareng kaputusan anu dilakukeun ngeunaan parobihan iklim, sabab Amérika Serikat mangrupikeun kakuatan dunya anu tanggung jawab ampir satengah tina emisi gas rumah kaca kana atmosfir.

perubahan iklim donald trump

"Kuring pikir penting pikeun Amérika Serikat tetep aub. Ngungkulan ancaman tina perubahan iklim éta nungtut réspon global. Teu aya nagara anu tiasa méréskeun masalah éta nyalira, "saur Tillerson.

Anjeunna ogé nambihan yén kanyataan yén Amérika Serikat tetep dina Pasatujuan Paris, anu sateuacana diratifikasi ku administrasi Barack Obama, pikaresepeun pisan pikeun pangropéa planet anu saé.

Pandangan Amérika sareng Tillerson anu ngarep-ngarep

ExxonMobil diarahkeun ku Tillerson nalika Pasatujuan Paris mimiti kuat Nopémber kamari sareng dina waktos éta anjeunna parantos ngira-ngira dina pernyataan yén Pasatujuan Paris mangrupikeun léngkah anu penting pisan ku pamaréntah di panjuru dunya pikeun tiasa ngaréspon langkung tiheula serius épék disababkeun ku perubahan iklim dina skala global.

Mertimbangkeun kacenderungan nolak présidén kapilih sareng sababaraha anggota tim pamaréntahanana, ngarepkeun kalakuan anu hadé pikeun iklim sareng kaayaan alam anu utopian pisan. Nanging, klaim Tillerson Éta nyayogikeun kami sababaraha lapisan pérak dina skénario ieu.

Parobihan iklim

Rada ngadorong yén Tillerson sadar yén parobihan iklim meryogikeun aksi global pikeun mayoritas pamaréntah anu tanggung jawab émisi gas rumah kaca kana atmosfir. Salaku tambahan, éta ogé masihan kami ngarep-ngarep yén anjeunna tiasa meta ku mamatahan Donald Trump ngeunaan kabutuhan pikeun neraskeun Perjanjian Paris, sabab Amérika Serikat kedah janten pamimpin ngalawan perubahan iklim sareng ngahargaan komitmen internasional anjeun, Kusabab éta jawab ampir satengah tina émisi global. Donald Trump kedah ngan ukur ngajaga Amérika Serikat dina Pasatujuan Paris, tapi kedah ngalakukeun éta salaku calon kapala diplomasi Amérika.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.