Amérika Serikat ngantunkeun Pasatujuan G20 Paris

g20 hamburg 2017

Kamari, Saptu tanggal 8, G20 ngajantenkeun éta Amérika Serikat ngantunkeun Perjanjian Paris. Tungtungna, présidénina, Donald Trump, parantos mutuskeun ngabalikeun perjanjian pikeun ngirangan émisi CO2 sareng merangan parobihan iklim. Kawijakan isolasi na parantos ngartikeun cara éta. Proteksionisme dimana Trump parantos ngajantenkeun janji-Na. Kanselir Jérman, Angela Merkel nyarios, "Dimana teu aya konsensus, panyanggahan kedah dikedalkeun." Janten, dinten ka dua belas G20 ditutup kamari saatos krisis kauangan, ku dua berita anu dicirian ieu.

Angela Merkel jelas pisan "Kuring henteu weruh ngeunaan kamuflase dimana teu aya konsensus, éta ngeunaan nyarios jelas." Rektor ogé nyandak kasempetan pikeun ngajelaskeun tarung na ngalawan protectionism. Jelas, gempungan kasebut parantos ditungtungan ku tukang Amérika Serikat komitmenna pikeun ngalaksanakeun kawijakan anu mihak ka dunya anu langkung bersih. Numutkeun ka Donald Trump, alesan utami nyaéta karusakan anu dilakukeun pikeun ékonomi nagarana.

Kumaha pasatujuan anyar anu dicandak ku G20 mangaruhan?

bendera donald trump usa

Sanaos teu satuju ti 1 anggota, anu sanésna 19 neraskeun komitmen anu parantos disatujuan, ngagurat dina Perjanjian anu "teu tiasa dibalikkeun". Peryogi disebatkeun yén rapat anu dilaksanakeun di kota Jerman di Hamburg, cicing kalayan cukup tegangan.

Cina, pikeun bagianana, komitmen pikeun minuhan masing-masing poin tina program. Sanaos kakuatan terakhir pikeun ngiringan Pasatujuan Paris, éta langkung dipikaresep, sareng 18 anu sanés, neraskeun sareng kabijakan ngalawan parobihan iklim sareng perdagangan anu langkung internasional sareng bébas.

Éta kedah ditambihkeun G20 kedah nurunkeun agenda liberalna pikeun nyingkahan putus sareng Amérika Serikat. Ku cara kitu, kabijakan anu langkung protéksionis nambihan protés umum, dipaksa bahkan ngaku, "yén manpaat perdagangan internasional henteu kabuktosan di sadaya daérah."

parobihan iklim bumi bumi

Anu penting dina titik ieu nyaéta Pasatujuan Paris bakal terus nolak, 19 ti 20 komitmen pikeun ngirangan gas karbon dioksida. Tungtungna Donald Trump, teu acan tiasa ngaganggu perjanjian dina pihak sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.