89% urang Spanyol gaduh parobihan iklim salaku masalah anu munggaran

perubahan iklim hariwang 89% urang Spanyol

Seueur eurobarometers, ecobarometers sareng survey sanésna parantos dikedalkeun pikeun ngungkabkeun kaprihatinan anu ngagaduhan warga Éropa pikeun daérah anu béda anu pikahariwangeun urang. Tina ékonomi, dugi ka tingkat pangangguran, ngalangkungan imigrasi sareng lingkungan, barometers nyarios ka kami naon masalah warga nagara.

Dina hal ieu, numutkeun data anu dikumpulkeun ku PEW Research Center, Warga Spanyol mangrupikeun anu paling merhatoskeun parobihan iklim sareng meunteun éta salaku résiko utama anu disanghareupan nagara.

Kamelang ngeunaan parobihan iklim

89% tina populasi anu disurvei nganggap pemanasan global salaku salah sahiji masalah anu paling ageung di Spanyol. Dina 2013 survey ogé dilaksanakeun sareng hasilna béda-béda. 64% urang Spanyol sieun ku perubahan iklim. Sakumaha urang tiasa tingali, jumlahna parantos ningkat sacara dramatis dina sababaraha taun.

Ngaronjat gelombang panas, suhu luhur, usum garing, kajadian cuaca anu ekstrim sareng akibat-akibat tina perubahan iklim anu parantos aya dina kasadaran sareng prihatin seueur warga.

Tina 38 nagara anu diulik pikeun panilitian, 13 nyaéta jalma anu nunjuk kana parobihan iklim salaku tantangan utama pikeun nagara bagianna. Sanaos urang Spanyol luhur tina peringkat, kaprihatinan ngeunaan pangaruh fenomena ieu langkung dominan di Amérika Latin sareng Afrika, sareng ogé aya hubunganana pikeun urang Éropa. Survei ogé parantos dilakukeun di nagara-nagara kalér, sapertos Rusia, dimana ngan 35% réspondén mikir yén parobihan iklim mangrupikeun perhatian anu paling ageung di dunya.

Masalah prihatin ngeunaan parobihan iklim dina skala ruang anu béda-béda aya dina anggapan warga. Gumantung kana kontéksna, dinten ka dinten, média, jsb. Warga nagara anu béda ningali parobihan iklim ku sababaraha cara. Salaku conto, Rusia, anu lintangna aya di belah kalér dunya, ngagaduhan suhu anu handap sareng hujan salju anu loba. Ogé, éta ngagaduhan usum tiis. Ku alatan éta, persépsi kanaékan suhu kusabab pemanasan global jauh langkung alit. Di sisi anu sanésna, di Spanyol (nagara anu rentan pisan kana perubahan iklim), persépsi kanaékan gelombang panas, suhu sareng usum halodo ditonjolkeun.

Sakumaha urang tiasa tingali, parobihan iklim parantos janten perhatian anu pangpentingna pikeun Spanyol. Ayeuna hiji-hijina hal anu tetep nyaéta Pamaréntah pikeun ngamimitian ngalakukeun tindakan dina hal ieu.

 

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.