5 bebeneran ngeunaan pemanasan global

Planét pemanasan global

Hanjakalna, Dinten ayeuna teu aya kasadaran anu hébat ngeunaan sagala rupa anu aya di sekitar perubahan iklim sareng pemanasan global. Seueur jalma anu hoream mikirkeun épék serius anu disababkeun ku parobihan iklim di seluruh planét.

Maka kuring bakal ngawartosan anjeun 5 bebeneran ngeunaan pemanasan global janten anjeun sadar kumaha seriusna sareng kumaha pentingna milarian solusi ku cara anu paling penting.

  • Ti saprak 1880 suhu di planét naék ampir ampir hiji derajat. Nyerang yén dina waktos anu singget sapertos kitu, suhu naék pisan. Hal anu paling parah nyaéta prediksi anu sama sekali henteu ngajangjikeun sareng nyarios yén paningkatan tiasa langkung ageung.
  • Tingkat laut ningkat dina sababaraha taun ka pengker kusabab lebur duanana kutub sareng glasier. Kanaékan ieu diwangun ku 8 séntiméter dina 20 taun ka pengker sareng para ahli ngaduga yén dina akhir abad ka, tingkatna sorangan bakal naék saméter.
  • Waktos janten langkung ekstrim na nyaéta usum tiris beuki tiis sareng usum panas beuki panas. Kanyataan ieu bakal beuki nambahan beuki mangtaun-taun.

Pamanasan global

  • Pemanasan global nyababkeun spésiés anu janten punah. Data na bener ngareureuwas na Diprediksi yén dina pertengahan abad kira-kira sajuta spésiés sato bakal ngaleungit tina nyanghareupan Bumi. 
  • Dina 50 taun ka pengker, massa És Kutub Kalér parantos dipelak ti daérah 15 juta kilométer pasagi janten 13 juta kilométer pasagi. Aranjeunna ampir 2 juta kilométer pasagi és leungit.

Kuring miharep 5 bebeneran ieu ngeunaan pemanasan global ngabantosan anjeun pikeun sadar kumaha pentingna pikeun jaga planét saageung mungkin.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.