30% pangsaeutikna manuk hijrah sumping ka Spanyol kusabab perubahan iklim

angsa

Unggal taun aya rangkéan sato anu ngalih ka tempat sanés anu langkung cocog pikeun aranjeunna, dimana aranjeunna tiasa tuang ku cara anu pangsaéna boh dina usum panas atanapi bulan usum salju. Nanging, sabab suhu rata-rata global naék, pola hijrahna robihJanten aya spésiés tinangtu anu lirén hijrah. Salah sahiji jinisna nyaéta manuk hijrah, sapertos angsa atanapi bustard anu sumping ka Spanyol dina usum gugur.

Naha? Anu jadi sabab utama sigana mah perubahan iklim. Sareng nya éta, ku ngagaduhan sagala anu diperyogikeun di habitat alami, sakedik-sakedik aranjeunna ngeureunkeun miceun tanaga pikeun hijrah.

Sénsus spésiés akuatik migrasi terakhir, nyaéta jalma-jalma anu netep di lahan baseuh, dilaksanakeun di 2016, nunjukkeun jumlahna 73.689 spésimén tina 53 spésiés anu usumna ngan ukur di Castilla y León. Éta sigana seueur, tapi ti Kamentrian Pangembangan sareng Lingkungan aranjeunna negeskeun yén éta mangrupikeun hasil anu paling handap tina monitoring.

Di sésana nagara, kaayaan na henteu langkung saé pisan: upami rata-rata 110.000 éksemplar dugi antara 2006 sareng 2011, ayeuna sakitar 75.000 sumping saprak 2013.

Bebek beureum

Upami urang perhatoskeun yén hijrah dimotivasi ku kasadiaan tuangeun, salian ti aya usum tiris anu langkung enteng, sato hijrah kaleungitan kabutuhan anu ngadesek pikeun angkat ka tempat sanés kumargi perubahan iklim. Ti saprak taun genep puluhan éta Paguyuban Ornithology Spanyol (SEO) parantos niténan kumaha sababaraha spésiés parantos robih atanapi ngarobih pola hijrahna sareng tujuan hungkul kanggo ngagaduhan katuangan nalika usum beternak réngsé.

Maka, sakumaha mangtaun-taun, hanjakalna bakal beuki hésé ningali manuk anu saé sapertos spoonbills, bebek beureum atanapi soang berwajah bodas.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Bangbung bodas cenahna

    Upami 74000 manuk sumping di Castilla y León sareng di sadayana Spanyol jumlahna 75000, aya anu henteu cocog sareng kuring ...
    Sareng kuring henteu ningali hubungan sareng perubahan iklim kumargi teu aya data anu dituduhkeun perkawis éta. Sigana mah persépsi saderhana ngeunaan pangarang.
    Tulisan kosong anu ngan ukur milarian judul anu gampang (sareng salah). Manuk-manuk parantos gaduh cekap pikeun nyayogikeun inpormasi anu salah.