175 juta murangkalih bakal kapangaruhan ku perubahan iklim unggal taun

Budak lalaki di hiji taman

Parobihan iklim, sanaos bakal mangaruhan urang sadayana, barudak bakal janten kelompok penduduk anu paling rentan. Suhu anu luhur, gelombang panas, usum garing, banjir, ogé kualitas cai sareng hawa bakal mangaruhan ageung ka barudak alit, khususna di daérah paling miskin.

Ku 2030, diperkirakeun ngirangan produksi tatanén antara 10 sareng 25%, anu bakal angkat ampir 95.000 tambahan maot barudak di handapeun umur 5 taun kusabab kurang gizi, Numutkeun laporan UNICEF.

Ku meakeun langkung ti anu urang peryogikeun, kecuali upami aya anu robih urang peryogi 1,6 planét pikeun nyugemakeun modél konsumsi urang ayeuna. Planet Bumi henteu terbatas: cai, taneuh, sadayana anu urang tingali aya watesanana. Kalayan paningkatan penduduk manusa, pangaruhna kana lingkungan bakal langkung ageung sareng, ku sabab kitu, sumber daya anu sayogi bakal langka. Henteu ngan ukur di Afrika, tapi di sakumna dunya.

Numutkeun ka diréktur Kasadaran sareng Kawijakan Budak tina Komite Spanyol UNICEF Maite Pacheco, »Parobihan iklim berpotensi ngaruksak kamajuan anu dilakukeun pikeun salamet budak di dunya sareng ogé mangaruhan barudak di Spanyol".

Di nagara Spanyol, suhu rata-rata tiasa naék 5 derajat Celsius dugi ka 2050. Upami éta kajantenan, orok prématur tiasa sangsara sesela neurodevelopmental atanapi masalah napas. Ogé, barudak di handapeun umur 14 taun tiasa dirawat di rumah sakit kusabab panyabab gastrointestinal.

Polusi Barcelona

Smog di Barcelona, ​​Spanyol

Barudak sareng nonoman anu cicing di Méditerania rentan pisan: naékna permukaan laut salaku hasil tina lebur kutub bakal nempatkeun kahirupan aranjeunna dina résiko.

Di sisi séjén, suhu anu ningkat bakal nyababkeun alergi sareng panyakit pernapasan ningkat. Épék ieu, anu bakal diperparah ku polusi kota, bakal maksa rumah sakit sareng jasa médis adaptasi sareng tindakan.

Anjeun tiasa maca laporan di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.