10 alesan anu nunjukkeun yén parobihan iklim nyata

alesan naha perubahan iklim nyata

Masih seueur, seueur jalma di dunya anu henteu percanten kana perubahan iklim (sapertos Présidén Amérika Serikat, Donald Trump). Nanging, parobihan iklim nyata sareng janten beuki penting pikeun ngeureunkeunana, kumargi épék na ngancurkeun pikeun manusa sareng keanekaragaman hayati.

Naha anjeun hoyong terang bukti anu paling jelas yén parobihan iklim aya?

Parobihan iklim global

walrus ti basisir alaska

Di planét urang sadayana aya hubunganana sareng sadayana berinteraksi sareng sésa-sésa elemen. Mahluk hirup peryogi kaayaan hirup anu tangtu supados hirup saé. Parobihan iklim nyababkeun seueur spésiés sato, pepelakan, baktéri, jst. Aranjeunna lumpat kaluar ti habitatna dimana aranjeunna tiasa ngembangkeun sareng hirup saé. Salaku conto, dina awal Oktober, sakitar 35.000 walrus dugi ka basisir Alaska kusabab kurangna és di Arktik. Aranjeunna peryogi és kanggo tiasa istirahat sareng istirahat sareng éta ogé habitat alami na.

Kajadian ieu sanés pertama kalina kajantenan, tapi éta seueur masihan seueur omongan. Hiji barang berita diterbitkeun mairan kana épisode ieu walrus anu ngajelaskeun yén perubahan iklim mangrupikeun hal anu nyata sareng éta mangaruhan urang sadayana. Sataun sateuacan naon anu kajantenan, oge Sakitar 10.000 walrus kacatet di Pantai Alaska ku alesan anu sami: Aya kirang sareng kirang és di laut Arktik, janten aranjeunna teu aya tempat istirahat sareng hirup tengtrem.

Anu matak pikahariwangeun ngeunaan kaayaan parobihan iklim nyaéta pangaruhna dikedalkeun ku cara anu teu disangka-sangka anu urang henteu siap merangan atanapi ngirangan éta. Ieu ngandung hartos yén, pikeun sababaraha, fenomena ieu henteu saleresna sareng anu sanés sareng ancamanana henteu katingali.

10 alesan kunaon parobihan iklim nyata

cair disababkeun ku perubahan iklim

Pikeun ngahindarkeun jalma anu ngabingungkeun naha parobihan iklim mangrupikeun anu nyata atanapi henteu, kuring badé masihan anjeun 10 alesan anu nunjukkeun yén éta aya, sareng pangaruh na janten langkung parna sareng langkung ngancurkeun.

  • Antara taun 1982 sareng 2010, 108 buku akademik diterbitkeun anu nolak ayana parobihan iklim. Ngan 90 persén tina jumlah éta tara ditinjau.
  • Ngan 0,01% sadaya élmuwan di dunya henteu percanten kana perubahan iklim.
  • Dina taun 1985 Svante Arrhenius, saurang ahli fisika Swédia sareng ahli kimia, nampilkeun pikeun pertama kalina makalah anu ngajelaskeun pangaruh kanaékan karbon dioksida di bumi sareng pangaruh rumah kaca.
  • Numutkeun ka komunitas ilmiah sareng para ahli ti Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), upami suhu planét naék dua derajat diluhur rata-rata na, éta bakal ngagaduhan akibat anu serius sareng teu tiasa dibenerkeun pikeun manusa.
  • Anu lalaki urang tiasa ngaluarkeun 800.000.000.000 ton métrik karbon dioksida di atmosfir sateuacan ngahontal 2 ° C naékna suhu planet.
  • Sanaos sigana parobihan iklim henteu nyata pikeun seueur, diperkirakeun sakitar 400.000 urang maot unggal taun kusabab panyabab anu aya hubunganana. Éta panginten parantos ngalangkungan banjir, angin topan sareng usum garing.
  • Éta parantos antara 800.000 sareng 15.000.000 taun ti saprak tingkat karbon dioksida dina atmosfir saluhur ayeuna.
  • Ti saprak révolusi industri, karbon dioksida dina atmosfir naék 142 persén.
  • 25% tina kanaékan CO2 lumangsung ngan antara 1959 sareng 2013.
  • Di 2010, karugian PDB global utamina disababkeun ku perubahan iklim dugi ka $ 696.000.000.000 juta.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, aya alesan anu cukup dipercaya pikeun nyatakeun yén parobihan iklim aya sareng nyata. Balukar na beuki nambahan beuki parah akibatna parah. Parobihan iklim mangaruhan sadaya nagara di dunya henteu sami, tapi anu paling rentan nyaéta anu paling miskin sareng anu paling henteu tiasa ngirangan sareng meranganana. Éta sababna pamaréntah di sakumna dunya nyobian merangan parobihan iklim ku cara egaliter.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.