És bersejarah és laut laut Antartika kacatet

Gunung es di Antartika

Sababna? Numutkeun kana panilitian ku élmuwan ti British Antarctic Survey (BAS), anu parantos dimuat dina jurnal Geophysical Hurup Panalungtikan, éta parantos a seri badai kasohor lumangsung antara bulan Séptémber dugi Nopémber 2016.

Fénoména ieu nyandak hawa panas sareng angin kenceng anu, digabungkeun, lebur teu langkung teu kirang ti 75.000 kilométer pasagi és laut per dinten, anu bakal sami sareng kaleungitan sapotong és ukuran Panama unggal 24 jam.

Éta turunna paling dramatis anu parantos katingal ti saprak catetan mimiti di 1978. Perhatoskeun yén és lautSakumaha anu dijelaskeun ku John Turner, élmuwan iklim di BAS sareng panulis utama panilitian, ceking teuing, saméter kandel rata-rata. Ieu ngajantenkeun rentan pisan ka angin kentel.

Naha fenomena ieu tiasa disababkeun ku parobihan iklim? Kanyataanna, henteu. Leres yén ilmuwan nganggo és laut salaku indikator tina parobihan iklim, sareng kanyataanna, numutkeun ka Turner, rékaman paus lauk paus nyayogikeun ilmuwan pikeun pitunjuk dugi ka és laut.tukang ti Antartika, tapi hese ngabandingkeun data ieu sareng rékaman satelit. Salaku tambahan, éta nyebatkeun yén iklim Antartika luar biasa rupa-rupa.

Ngaleueut di Antartika

Gambar - NASA GODDARD SPACE FLIGHT CENTRE

Anu aranjeunna yakin nyaéta lamun émisi gas rumah kaca terus ningkat badai beuki kuat sigana di lintang lintang tengah. Nanging, dina waktos ayeuna teu tiasa dipastikeun yén badai di akhir 2016 akibat kagiatan manusa.

Dugi ka éta daérah és laut Antartika ningkat pisan, anu panasaran pisan pikeun para ilmuwan, anu hoyong terang kunaon és naék upami suhu rata-rata global naék. Panginten pertumbuhan ieu mangrupikeun hiji deui ciri parobihan iklim.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.