És garing

És garing sareng pasipatanana ngajentul

Pasti anjeun kantos nguping ngeunaan és garing. Éta karbon dioksida dina kaayaan padet, beku dina tekanan atmosfir dina suhu -78,5 ° C. Karakteristik anu ngajantenkeun langkung istiméwa nyaéta nalika "lebur" langsung ka kaayaan gas tanpa ngantepkeun sagala rupa kalembaban. Maka, éta katelah és garing.

Naha anjeun hoyong terang pasipatanana sareng kagunaan anu benten?

Karakteristik sareng pasipatan

Gelembung és garing

És garing diala tina gas anu dihasilkeun salaku hasil sampingan tina prosés industri sanés. És garing dihasilkeun dina pepelakan pembakaran sareng réaksi fermentasi. Sakumaha didadarkeun di sateuacan, perkawis karbon dioksida beku. Gas ieu dina suhu anu handap pisan tiasa dina kaayaan padet. Nalika sublimated éta henteu ngahasilkeun jinis cairan, cai atanapi kalembaban.

Nalika gas ieu ngaleut dina atmosfir anu sarat ku CO2, éta cenderung ngirangan jumlah kalembaban di lingkungan. Hal ieu ngajadikeun gas ieu pohara kapaké pikeun dipaké nalika nyobian ngalestarikeun produk anu sénsitip kana Uap.

Unggal kilogram és garing ngahasilkeun 136 frigori énergi. Gas dina suhu -78,5 ° C sareng ngahasilkeun tambahan 16 frigori, anu ngamungkinkeun pikeun kéngingkeun jumlahna 152 frigori pikeun unggal kilogram és garing.

Kauntungannana és garing kana cai

Kumaha cara ngadamel és buatan bumi di bumi

Dina beurat anu sami, és garing tiasa mendingan 170% langkung seueur tibatan és konvensional. Ieu pikaresepeun pisan di lapangan dapur, sabab éta sanggup niiskeun produk dina kecepatan anu langkung saé. Kusabab kapadetan és garing langkung ageung tina 1,5 Kg / dm3 sareng kapadetan és cai sami sareng 0,95 Kg / dm3, tétéla volume és anu sami anu dianggo, és garing ngagaduhan kapasitas tiis sami sareng 270% dibandingkeun sareng és tradisional. Ieu pangaruh ku cara kritis di tempat-tempat dimana volume anu dikuasai ku és anu mendasar, és garing mangrupikeun pilihan anu pangsaéna pikeun ngamangpaatkeun rohangan ieu.

Pangaruh anu unik

És garing henteu ngan ukur ngagaduhan pasipatan khusus sapertos anu tos disebatkeun di luhur, tapi éta ogé dianggap baktéostostik sareng agén fungistatik. Nalika ayana sublimasi, hiji atmosfir dihasilkeun anu konsentrasi CO2 na luhur pisan dugi ka tindakan antimikroba. Maka, éta mangrupikeun gas anu saé pikeun ngalambatkeun tumuh baktéri, kapang sareng kapang sareng nyiptakeun lingkungan anu lengkep.

Gas ieu sanggup mindahkeun oksigén anu aya dina atmosfir, di jero wadah sareng dina wadah, anu nyumbang kana ningkatkeun kualitas biologis tempat-tempat dimana produk-produk tertentu kedah disimpen sareng dilestarikan.

Kanggo naon?

és garing dipaké dina masak

És garing dianggo pikeun sagala rupa pangobatan sareng tindakan ayeuna. Diantara kagunaan na urang mendakan:

  • Panilitian médis sareng ilmiah: Pikeun ngawétkeun organ pikeun cangkok atanapi studi, disarankeun pisan pikeun nganggo és garing, kusabab kapasitas lomari anu saé na ngajaga dina kaayaan anu saé. Ogé dianggo dina panilitian ilmiah pikeun ngajaga produk biologis dina suhu anu handap, réaksi éksotermis kerén sareng sél beku anu gancang-gancang, jaringan, baktéri sareng virus.
  • Dina restorasi: Dina asakan haute, és garing dianggo pikeun muka dunya kamungkinan pikeun nyiptakeun piring anu aheng pisan kualitasna sareng harga. Hatur nuhun kana pasipatan és ieu, hasilna pikaresepeun pisan sareng pikaresepeun tiasa kahontal pikeun klien. Kang Oki paling canggih tiasa ngajentrekeun tina presentasi anu asli dugi ka halimun anu aromatik, infusions anu tiis, tekstur sareng kontras dina mousses sareng foie gras, slushies, és krim, busa sareng krim, atanapi nyiptakeun épék anu nyolok ku haseup dina gabungan sareng koktail anu rumit.
  • Industri: Dina industri unsur ieu digunakeun pikeun mempermudah perakitan sareng penyesuaian potongan ku kontraksi tiis. Éta ogé dipaké pikeun grinding cryogenic sareng deburring tina plastik sareng karét.
  • Dahareun agri: Dina séktor ieu dianggo pikeun niiskeun adonan dina kneaders salami mincing sareng pergaulan daging, katirisan jero tina régulasi tuangeun sareng suhu. Pamakéan és garing dina angkutan mastikeun pangropéa tina ranté tiis.
  • Sebaran ageung: Ieu dianggo nalika perbaikan anu diperyogikeun diperyogikeun upami sababaraha pakakas lomari es diputus sareng ngajaga ranté tiis.
  • Beberesih Cryogenic: partikel és garing tiasa nyuntik dina tekanan tinggi pikeun ngabersihan sadaya permukaan anu ngalaman sababaraha jinis robahan ku cai, sapertos dina sababaraha pamasangan listrik.
  • pertanian: Éta dianggo nganggo hasil anu saé pikeun ngendalikeun hama sapertos rodénsia, mol sareng serangga.
  • Komputer sareng éléktronik: Mangrupikeun pilihan anu saé pisan pikeun niiskeun alat éléktronik sareng ningkatkeun kinerja, ngagancangkeun transmisi sinyal listrik.
  • Konstruksi: Ieu dianggo pikeun lantai katirisan sareng pipa pikeun nyiptakeun colokan sateuacan dipiara.

Kumaha cara ngadamel és garing di bumi

épék pikeun pésta kalayan és garing

Upami anjeun hoyong ningali épék khusus tina és garing di bumi, anjeun kedah ngagaduhan bahan-bahan ieu:

  • CO2 - karbon dioksida (urang tiasa kéngingkeun tina alat pemadam kebakaran)
  • Kantong atanapi kaén
  • Adaptor pikeun inflating roda sapédah

Anjeun kedah nempatkeun kantong lawon (penting yén éta ngagaduhan pori-pori sahingga ngantep sakedik kabur gas) sakitar nozel tina pemadam atanapi silinder CO2 anu kami anggo. Sakali kami nempatkeun kantong lawon, urang ngantep pelepasan bénsin supados lebet kana kantong. Nalika gas dileupaskeun, tekanan di jero éta bakal otomatis beku sareng urang bakal ngagaduhan és garing. És garing ieu tiasa dianggo pikeun masihan pangaruh anu hadé pikeun tuangeun sareng inuman urang, kumargi nalika kontak sareng cai bakalan turun sareng nimbulkeun uap bodas anu mengesankan.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, és garing seueur dianggo dina seueur séktor sareng épék na henteu pernah lirén ngagumkeun kami. Ayeuna anjeun terang sipatna, wani nganggo éta di bumi sareng kaget babaturan anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jorge Rivera cenahna

    Dina persiapan és garing di bumi, aranjeunna nyebatkeun adaptor pikeun ngagémbang roda sapédah. Iraha ieu dianggo pikeun nyiapkeun és garing?