Élmuwan kawéntar

cabang élmu

Hatur nuhun ka anu élmuwan kasohor éta parantos kajantenan dina sajarah sareng yén aranjeunna ngagaduhan pikiran anu hébat, naha élmu parantos tiasa ngembangkeun sareng ngantepkeun dunya janten sapertos anu urang terang ayeuna. Aya seueur cabang élmu sapertos matématika, biologi, bahkan ubar-ubaran fisik dimana ilmuwan hébat sareng ilmuwan terkenal muncul anu parantos tiasa ngabantosan kamajuan spésiés manusa.

Dina tulisan ieu kami bakal nunjukkeun anjeun saha élmuwan anu paling kawéntar dina sajarah.

Élmuwan kawéntar dina sajarah

élmuwan kasohor di dunya

Atuh ku ayana élmu sareng jalma anu ngagaduhan pikiran anu hébat nyaéta dimana manusa parantos tiasa maju sareng maju dugi ka ayeuna. Urang bakal ningali mana anu élmuwan kawéntar utama anu parantos masihan seueur sumbangan pikeun élmu, sakedik ngeunaan kahirupan aranjeunna sareng prestasi anu paling luar biasa.

Albert Einstein

Anjeunna dianggap élmuwan pangageungna abad ka tukang. Ampir saha waé tiasa ngaidentipikasi élmuwan ieu sareng ningali anjeunna dina poto. Anjeunna mangrupikeun Hadiah Nobel Fisika taun 1921. Kontribusi élmu anu kedah janten teori relativitas. Éta panginten sateuacanna ilmiah pangageungna ti sadaya jaman modéren.

Isaac Newton

Élmuwan ieu sacara praktis naon waé anu tiasa pikeun waktos dimana anjeunna hirup. Sareng éta anjeunna ngembangkeun dina fisika, alkémia, astronomi, matématika sareng mangrupikeun panemu. Hukum gravitasi sareng carita na kumaha anjeunna mekarkeun éta saatos murag kana sirahna bari nyabak handapeun tangkal, parantos dikenal. Nanging, carita ieu teu langkung ti mitos.

Stephen Hawking

élmuwan kasohor

Anjeunna mangrupikeun salah sahiji élmuwan paling modéren sareng élmuwan terkenal anu paling terkenal saatos Einstein. Anjeunna saurang ahli fisika téoritis anu dipikaterang ku tiori alam semesta sareng rélativitas umum. Anjeunna ogé dipikaterang kaserang panyakit gurat amyotrofik sareng mangrupikeun salah sahiji jalmi anu, pangpanjangna parantos tiasa salamet ku panyakit ieu. Hatur nuhun kana tujuanana, éta tiasa masihan pisibilitas kana panyakit ieu. Anjeunna nampi dugi ka 12 doktor kehormatan sabab sareng sagala rupa pangajén.

Marie Curie

Anjeunna awéwé anu asalna ti Polandia tapi cicing di Perancis. Anjeunna mangrupikeun awéwé ilmiah anu paling dikenal di dunya. Anu dipikaterang pikeun hiji-hijina jalma anu meunang moal hiji tapi dua hadiah Nobel. Salah sahijina dina kimia sareng anu sanésna dina fisika. Anjeunna naratas studi radioaktivitas sareng mendakan radium sareng polonium. Kaséhatanana beuki buruk kusabab mangtaun-taun kusabab kakeunaan radiasi.

Galileo Galilei

Élmuwan élmuwan terkenal anu kawéntar antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX nyaéta Galileo Galilei. Élmuwan gélo ieu sadayana bidang élmu anu aya ku panangan. Anjeunna mancing nalika ngalakukeun astronomi, seni sareng fisika. Éta dianggap salaku sains sains sakumaha urang terang ayeuna.

Élmuwan Terkenal: Charles Darwin

Mimiti hirupna anjeunna janten pendeta Anglikan. Nanging, anjeunna akhirna téori ngeunaan évolusi biologis. Dugi ka ayeuna, papanggihan anu dipendakan dina evolusi sareng seléksi alam téh naon aranjeunna neundeun pondasi biologi modéren. Anjeunna diajar sadaya kaanekaragaman hayati Kapuloan Galapagos sareng ngalaporkeun ngeunaan béda morfologis sareng tingkah paripolah finches Nusantara ieu. Mangrupikeun salah sahiji studi anu paling dikenal dina sagala sejarah, babarengan sareng karyana anu katelah "Asal usul spésiés".

Nicolaus Copernicus

Anjeunna mangrupikeun salah sahiji astronom anu paling penting dina sadaya sejarah anu nempatkeun yayasan ilmiah pikeun révolusi dina astronomi. Sareng Galileo. Anjeunna mangrupikeun élmuwan Polandia anu ngembangkeun téori hélicentrik (tautan). Téori ieu nyebatkeun yén panonpoe sanés bintang anu ngurilingan bumi, tapi éta bumi anu ngurilingan matahari.

Louis Pasteur

Anjeunna mangrupikeun élmuwan anu ngarombak sadaya ideu anu kagungan perkawis panyakit tepa. Anjeunna tanggung jawab ngadegkeun mikrobiologi modéren. Salah sahiji prestasi anu paling luar biasa nyaéta yén anjeunna sanggup mendakan vaksin ngalawan panyakit rabies. Salaku tambahan, gandum téhnik pikeun tiasa sterilisasi tuangeun anu teras-terasan disebat pasteurisasi pikeun ngahargaan na.

Élmuwan anu kawéntar: Alexander Fleming

élmuwan

Ieu élmuwan anu tanggel waler pikeun kasadiaan ubar épéktip ngalawan sababaraha panyakit. Seueur panyakit ieu mangrupikeun hukuman pati dina abad ka tukang. Salah sahiji pamanggihan anu paling penting nyaéta tina jamur pénisilin. Bahan ieu parantos dianggo ayeuna sareng parantos nga-jawab nyalametkeun jutaan nyawa di sakumna dunya.

Gregor mendel

Éta mangrupikeun élmuwan anu kawéntar anu, berkat karyana sareng pepelakan kacang polong, tiasa nyéépkeun dasar-dasar bidang genetika. Anjeunna mendakan kumaha sipat diwariskeun numutkeun hubungan dominasi sareng resesi. Hatur nuhun kana ieu, anjeunna ngarumuskeun serangkaian hukum anu dikenal ayeuna salaku hukum Mendel.

Thomas Alva Edison

Sejen élmuwan anu paling kawéntar di dunya. Anjeunna parantos nyerat sababaraha usaha, sanaos kedah disebatkeun yén teu aya saeutik anu nganggap éta leres-leres seueur ideu injeuman nalika nyiptakeun alat anyar. Anjeunna sosok kontroversial pisan dina dunya sains. Naon anu tiasa dipikaterang ngeunaan karakter ieu nyaéta sanaos mangrupikeun panemu anu hébat, anjeunna terang kumaha ngamangpaatkeun kreasi sareng janten pangusaha penting.

Archimedes of Syracuse

Anjeunna mangrupikeun salah sahiji élmuwan terkenal anu paling terkenal pikeun kamajuan fisika sareng matématika. Pangetahuanna dikenal lega salaku Prinsip Lever sareng Prinsip Archimedean.

Élmuwan Terkenal: Leonardo da Vinci

Di sagigireun janten seniman anu hébat, anjeunna mangrupikeun penemu anu luar biasa. Anjeunna ngahaturanan dirina pikeun sagala rupa cabang élmu. Diantarana urang mendakan botani, rékayasa, astronomi sareng biologi salian ngalaksanakeun studi penting sareng gambar rinci ngeunaan anatomi manusa. Salah sahiji panasaran élmuwan ieu nyaéta anjeunna kéngingkeun mayit ti kamar mayit supados tiasa ngabedahkeun aranjeunna kalayan tenang di bumi.

Kuring ngaharepkeun yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan élmuwan terkenal di dunya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.