Naha ékonomi Spanyol parantos siap pikeun parobihan iklim?

Parobihan iklim

Eureun pangaruh parobihan iklim éta penting pisan pikeun masa depan generasi anu bakal datang urang sareng pikeun garansi ngajaga sumber daya alam sareng kaanekaragaman hayati.

Nanging, tindakan pikeun ngahambat parobihan iklim, sapertos ngirangan émisi gas rumah kaca, biayana. Meryogikeun anggaran sareng persiapan sateuacanna. Naha Spanyol siap ékonomis pikeun nyumbang kana ngirangan pangaruh parobihan iklim?

Pasatujuan Paris

Ratusan nagara di sakumna dunya, anu nyumbang kana émisi gas anu nyababkeun perubahan iklim meratifikasi Pasatujuan Paris. Tekad ieu ku nagara-nagara pikeun stabilkeun émisi CO2 global ngakibatkeun sababaraha parobihan dina sistem kauangan global. Parobihan ieu ngajantenkeun pamaréntah sareng usaha kedah nyaluyukeun anggaranana. Kumaha upami ékonomi Spanyol?

Ieu mangrupikeun salah sahiji patarosan anu dicobi dijawab ku para ahli dina bidang parobihan iklim. Dina forum diskusi anu diayakeun di Madrid ku lka sakola bisnis AFI sareng Institut Perancis pikeun Pengembangan Berkelanjutan sareng Hubungan Internasional (Iddri)disebut "Manajemén résiko iklim sareng pembiayaan berkelanjutan", Aranjeunna parantos ngungkulan masalah alam ieu.

Ratifikasi Pasatujuan Paris parantos hartosna "A sateuacan sareng saatos" dina implikasi ékonomi anu bakal dilakukeun pamaréntah dina merangan parobihan iklim. Implikasi ieu kalebet perusahaan anu ngagaduhan seueur aset finansial anu padet karbon. Pikeun ngalakukeun ieu, aranjeunna kedah ngahartikeun peta résiko anu bakal disanghareupan ku sababaraha séktor nalika transisi énergi kana pembaharuan maju. Nyaéta, investor mimiti naros naha Investasi anu nguntungkeun sacara ékonomi ayeuna, dumasar kana eksploitasi sareng ékstraksi bahan bakar fosil, bakalan di masa hareup dimana énergi terbarukan bakal lumaku.

Pendekatan ieu pikeun transisi énergi, gelut ngalawan parobihan iklim sareng dekarisasiisasi, ngamungkinkeun pikeun ngaanalisis kamungkinan résiko iklim anu aya hubunganana sareng investasi ka lembaga sareng perusahaan. Salaku conto, anjeun kedah ngalakukeun analisis anu éksténsif dina kameunangan nimba bahan bakar fosil anu teu acan kapendak atanapi perusahaan anu ngembangkeun kagiatanana di daérah anu langkung rentan kapangaruhan ku bencana alam anu disababkeun ku perubahan iklim.

Adaptasi perubahan iklim

Reformasi dina sistem kauangan global

Déwan Stabilitas Keuangan Éta badan anu diwanohkeun ku G20 pikeun ngarobih sistem kauangan global Kusabab parobihan sareng implikasi tina pangaruh parobihan iklim, aranjeunna dipaksa nempatkeun implikasi kauangan pikeun merangan éta diantara fokus prioritasna.

Pikeun ngungkulan parobihan kauangan ieu, éta parantos nyiptakeun kelompok damel anu tanggel waler nyiapkeun laporan anu bakal nungtun nagara-nagara ngeunaan implikasi kauangan tina paningkatan pangaruh parobihan iklim.

Reformasi sareng pedoman bakal dilaksanakeun salami sababaraha bulan ti ayeuna dugi ka Juni supados perusahaan sareng perusahaan tiasa ngawangun parobihan dina sistem kauangan. Dokumén anu bakal dipidangkeun dina KTT G20 Juni di Jerman nyaéta alat anu ngabantosan dina mamatahan nyandak kaputusan ngeunaan résiko sareng kasempetan anu ditepikeun ku pemanasan global, sareng ogé tujuan anu paling merenah anu kedah dipilih pikeun ngadamel analisis ieu.

Naon kajadian di Spanyol?

Di Spanyol, kasadaran parobihan iklim sareng pemanasan global henteu mangaruhan teuing investasi. Dinten ayeuna Bank Spanyol henteu terang sabaraha aset anu aya hubunganana sareng aset anu tiasa dianggo sareng batubara. Éta sababna teu ngagaduhan strategi naon waé pikeun ngabantosan ngembangkeun tindakan upami ambahan bahaya kusabab épék parobihan iklim dilangkungan. Ogé aranjeunna henteu terang kerentanan infrastruktur pikeun kanaékan bencana alam.

Singketna, Spanyol sapertos biasa, di tukangeun sesa nagara. Dugi ka ayeuna, anjeunna henteu terang résiko yén parobihan iklim tiasa janten ékonomi urang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.