Kumaha kaayaan planét urang dina 250 juta taun?

bumi 250 juta taun ti ayeuna

Numutkeun tiori Plate Tectonics, rak buana planét urang dibagi kana piring anu gerak terus, kusabab arus konveksi mantel Bumi. Gerakan kontinen buana bakal nyababkeun yén dina 250 juta taun, planet urang henteu katingalina sami sareng ayeuna.

Jutaan taun ka pengker, nalika laut sareng buana diwangun, ngan aya hiji, Pangea. Dinten ayeuna, gerakan pelat condong misahkeun buana, janten bakal aya waktos nalika, saatos seueur pipisahan, aranjeunna bakal ngahiji deui. Kumaha kaayaan planét urang dina 250 juta taun?

Buana pindah

Pangea pangea

Business Insider parantos nyusun animasi, nganggo ramalan ti profesor tambahan Christopher Scotese Universitas Northwestern, pikeun ngabayangkeun jutaan taun Bumi ka hareup. Sareng sigana mah tempat anu béda pisan. Tiasa waé, saatos pergeseran lempeng teras-terasan, bakal datang waktos nalika buana balik babarengan nalika hiji sareng supercontaine dibentuk.

Bayangkeun dunya anu teu aya buana atanapi wates. Sadaya nagara di dunya bakal hirup babarengan di bagian Bumi anu sami sareng ngan jalma-jalma anu cicing di sisi tiasa nampi basisir sareng laut. Angkutan maritim bakal langkung mahal pikeun pindah ka darat sareng bakal aya perséntase jalma anu jauh langkung luhur anu henteu tiasa jalan-jalan di pantai kalayan gampang.

Buana ngalih ti hiji sareng anu sanés sareng anu sanésna ngahiji janten bumi ageung anu tiasa aranjeunna ngabentuk supercontinent. Gambar pamungkas nyaéta dunya kalayan sagara anu ngeusi kalolobaan hiji sisi, sareng massa darat didorong pikeun ngawangun hiji buana anu langkung ageung.

Pikeun ningali éta langkung saé, anjeun kedah nonton pidéo na. Ieu bakal sapertos planet urang dina 250 juta taun:


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.