És laut laut Arktik pencét catetan handap dina Januari

Arktik

Arktik ngalémbéréh. Januari kamari, és laut na ngadaptarkeun low sadaya-waktos anyar, numutkeun gambar satelit. Kalayan leungitna 13,400 milyar kilométer pasagi, élmuwan ngaduga yén usum salju ieu bakal janten salah sahiji anu paling hese pikeun Arktik sareng, pang luhurna, pikeun pangeusina, sapertos biruang kutub, anu peryogi és pikeun tiasa ngadeukeutan sareng moro mangsana.

Nanging, suhu rata-rata global terus naék. Daérah kutub khusus rentan, sabab salju ngagambarkeun sinar panonpoé, ngirimkeun aranjeunna deui ka angkasa. Tapi aya waktos nalika lemah sareng lebur, nyababkeun permukaan laut naék.

És laut Arktik

Dina gambar ieu anjeun tiasa ningali daérah anu dikuasai és salami bulan Januari taun 1981-2010 ditandaan ku garis beureum. Gambar - Pusat Data Salju sareng És Nasional

Dina gambar ieu ti Pusat Data Salju sareng És Nasional anjeun tiasa ningali permukaan yén és anu diilikan dina sasih Januari dina periode 1981-2010, ditandaan ku garis beureum sareng anu diilikan dina taun ieu. Bédana ageung. Tapi, kaayaan na henteu tiasa béda. Numutkeun ka NOAA, Ayeuna parantos janten bulan anu paling haneut katilu Januari nyokot salaku rujukan période anu sami (1981-2010).

Anomali suhu dina bulan Januari 2017

Anomali suhu dina permukaan darat sareng sagara dina Januari 2017. Gambar - NOAA

Suhu rata-rata global nangtung dina 0,88ºC di luhur rata-rata 12ºC abad ka tukang, anu katilu pangluhurna dina Januari dina periode 1880-2017, sareng suhu permukaan laut nyaéta 0,65ºC tina 15,8ºC rata-rata abad ka-XNUMX, anu kadua pangluhurna pikeun période rujukan anu sami.

Ngaleueut di Arktik

Perséntase leungitna és laut Arktik salami sasih Oktober dugi Pébruari ti saprak 1981. Gambar - Pusat Data Salju sareng És Nasional.

Pikeun leuwih jéntré, klik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.