Chemtrails, po manipuloni motin?

stafi

Në një botë gjithnjë e më të mbushur me njerëz, larmia e pabesueshme e mendimeve, ideve dhe teorive që krijohen e bëjnë ndonjëherë shumë të vështirë të dallosh realen nga imagjinata. Unë vetë duhet të rrëfej se në disa raste kam dyshuar në shkencë, por gjithmonë, kur mbaroj së kërkuari informacione të vërteta, domethënë, pasi kam lexuar studime të bëra nga profesionistë, në fund kam përfunduar duke besuar përsëri në të.

Dhe kjo është pikërisht ajo që nganjëherë nuk e bëjmë: të kërkojmë informacion dhe ta kontrastojmë atë. Sot interneti na e ka bërë jetën shumë më të lehtë, por gjithashtu e ka komplikuar atë në një mënyrë të caktuar. Na ka lejuar të besojmë në teoritë kurioze, dhe njëra prej tyre është ajo e gjurmët kimike. A po modifikojnë klimën për të zvogëluar popullsinë botërore? Aspak. Dhe unë do të shpjegoj pse.

Origjina e teorisë Chemtrails

stela

Teoria e Chemtrails ose Teoria e Konspiracionit e chemtrails supozuar lënë nga aeroplanët u krijua nga Richard Finke në 1997, e cila ishte e para që denoncoi ekzistencën e pretenduar të stelave që do t'i jepnin fund njerëzimit. Megjithatë, termi nuk u bë i famshëm dy vjet më vonë, dhe e bëri atë nga dora (më tepër, nga kordat e zërit) të gazetarit William Thomas.

Pavarësisht nga gjithçka, mbrojtësit e kësaj teorie thonë se kimtrails filluan vite më parë, gjë që nuk ka shumë kuptim pasi, siç do ta shohim më poshtë, një nga qëllimet e Chemtrails është zvogëlimi i popullsisë botërore, dhe ky është një numër në rritje. Në fakt, tani jemi afër arritjes së 7.500 miliardë siç mund ta shihni në këtë rrjetë, dhe në vitin 1997 kishte 5.850 milion banorë siç shpjegohet nga gazeta Vendi në kohën e tij.

Cilat janë synimet e supozuara të Chemtrails?

Reduktimi i popullsisë

Një nga objektivat kryesorë është, siç kemi thënë, zvogëlimi i popullsisë botërore. Pse Nuk e di, megjithëse dyshoj mbase është që të na kontrollojë më mirëE cila është e pabesueshme në kuptimin e ngushtë të fjalës, për arsyen e thjeshtë se është teknikisht e pamundur për disa njerëz të kontrollojnë miliona qenie njerëzore, edhe nëse ato janë shumë të pasura.

Lufta biologjike ose kimike

Kjo është mjaft e lidhur me atë të mëparshme. Luftërat bëhen gjithmonë për ndonjë arsye, ose në mënyrë që një vend të ketë një furnizim më të madh të naftës, ose sepse ata duan të marrin një lloj pasurie. Në çdo rast, njerëzit gjithmonë vdesin, dhe shumicën e kohës ata janë njerëz të pafajshëm. Por për ata që garojnë, njerëzit janë vetëm ai, njerëzit, numrat.

Një luftë biologjike ose kimike jo vetëm që do të merrte jetën e mijëra ose miliona njerëzve, por gjithashtu do t'i bënte gjërat shumë më të lehta për udhëheqësit që e bëjnë atë.

Alter ADN-në

Ndoshta për ta bërë më të lehtë kontrollimin e popullatës. Krahasimet janë të urrejtura, por disa mendojnë se nëse të gjitha qeniet njerëzore do të silleshin njësoj, ne do të ishim si një tufë kafshësh: të lehta për tu menaxhuar, të lehta për tu manipuluar.

Përhapja e sëmundjes

Ka shumë sëmundje të rrezikshme për jetënSi antraksi për shembull, nëse agjentët që i shkaktojnë ato thithen - në këtë rast, bakteret - jeta e këtij personi rrezikon seriozisht të vdesë.

Kontrolli i klimës

Ose për të zbutur efektet e ndryshimit të klimës, ose për t'i shkaktuar ato.

A ka prova?

jo. Koha që kontrailjet qëndrojnë në ajër duhet të jetë më pak se ajo e chelestellas, por realiteti është se koha varet nga temperatura, presioni dhe lagështia. Të gjitha shtigjet mund të zgjasin me orë të tëra nëse kushtet janë të favorshme.

Dhe çfarë lidhje me modelet që mund të shihen në qiell? Epo, është e vërtetë që nganjëherë shihen modele shumë kurioze në qiell, të tilla si linja paralele ose kryqëzuese, gjë që për konspiranoidët është provë e pakundërshtueshme se Chemtrails ekzistojnë. Por nuk ka asnjë kuptim. Aktualisht ka mijëra aeroplanë që fluturojnë, kështu që qielli nuk është kurrë mjaft i pastër. Një provë e kësaj është kjo imazh:

Imazh - Radarvirtuel.com

Imazh - Radarvirtuel.com

Nëse e marrim në konsideratë këtë, dhe që mjetet e kundërta mund të qëndrojnë në qiell për një kohë të gjatë, teoria Chemtrail nuk është e besueshme. Me tutje, shumë herë kontrapilët që shohim në qiell janë në të vërtetë retë e Cirrus, të cilat zhvillohen në lartësi të mëdha (mbi 5 km).

Fenomene të tjera që mund të na bëjnë të dyshojmë

Ky lloj avioni përdoret për të tymosur dhe kështu shkatërruar dëmtuesit e insekteve.

Ky lloj avioni përdoret për tymosje.

Ka disa fenomene që ne prodhojmë në qiell ose që kanë një efekt të drejtpërdrejtë në të që mund të na bëjnë të dyshojmë në Chemtrails, të tilla si më poshtë:

 • Joduri i argjendit është shpërndarë për të gjeneruar re të formës së lëshuar.
 • Fshtë tymosur nga qielli për t'i dhënë fund murtajave, si mushkonjat në Mesdhe, për shembull.
 • Mesazhet shkruhen në ajër si dhurata ose për ndonjë arsye tjetër.
 • Raketat hapësinore dhe raketat mund të gjenerojnë kontrabandë.
 • Substancat shpërndahen në atmosferën e sipërme në mënyrë që ta studiojnë atë.

A është manipuluar moti ndonjëherë?

Dhe së fundmi, kemi arritur atë që na intereson. Manipulimi i motit. Kur jetoni në një zonë ku tashmë bie pak shi, dhe shihni se bie shi gjithnjë e më pak, është shumë e lehtë të besosh teorinë e Chemtrails dhe të zemërohesh kur shikon se qielli është me re tani dhe për 10 minuta të gjitha retë kanë munguar. Por, A mund të manipuloni motin? A është bërë ndonjëherë?

Përgjigjja është po, por jo në mënyrën që mund ta imagjinojmë. Në fakt, ajo që synohet të mos dëmtojë popullatën, por më tepër të parandalojë katastrofat. Mbjellja e reve është një teknikë që është përdorur në vendet ku thatësira është një problem shumë serioz duke përhapur jodur argjendi në qiell., si Kina, India ose Shtetet e Bashkuara, por deri më tani ato nuk kanë marrë rezultate shumë pozitive.

Në rastin specifik të Kinës, dihet se ata qëlluan me raketa me jodur argjendi për t'i dhënë fund thatësirës që po prekte Pekinin në 2009 në mënyrë që të shkaktojë reshje dëbore. Dhe ata patën sukses: Pekinezët ishin në gjendje të shijonin tre ditë reshje dëbore që nga viti 1987.

Por po, ka nga ata që duan të shkojnë më tej.

Projekti Haarp

harp

Projekti HAARP, ose Projekti i Kërkimit të Aurorit të Avancuar me Frekuencë të Lartë, i cili i përkthyer në Spanjisht do të ishte Programi i Kërkimit Aurora Aktive me Frekuencë të Lartë, është një projekt i kryer nga marina e Shteteve të Bashkuara dhe Forcat Ajrore për të studiuar jonosferën. Jonosfera është një shtresë e Tokës që ndodhet më shumë se 48 km nga planeti dhe që arrin deri në 350 km në lartësi.

Ajo që bëjnë shkencëtarët e Projektit HAARP është dërgoni rrezet e frekuencës radio brenda shtresës së lartpërmendur, të cilat përshkojnë distanca të mëdha nëpër atmosferën e ulët dhe depërtojnë në tokë. Duke vepruar kështu, ata mund të gjejnë tunele nëntokësore ose të komunikojnë me nëndetëse të zhytura, ndër aplikime të tjera.

Por ekziston një problem i vogël: rreth planetit Tokë ekziston një elektricitet “lundrues” i quajtur elektrojet aureal. Kur energjia depozitohet në të, rryma ndryshohet dhe gjenerohen valë me frekuencë të ulët dhe frekuencë shumë të ulët, kështu që HAARP është një projekt që bëhet në mënyrë që të nxehet jonosfera - e cila mund të jetë e vërtetë pasi që ata kanë mjetet për ta bërë këtë - dhe kështu manipulojnë klimën globale me pasoja të paparashikueshme.

Projekti SURA

SURA, ose Instalimi i Ngrohjes Jonospherike në Spanjisht, është një qendër kërkimore e jonosferës e cila është e vendosur në qytetin e Vasilsursk, në Rusi. Shtë në gjendje të rrezatojë rreth 190 MW fuqi rrezatuese efektive (PRE) në valë të shkurtra. Aktualisht është një shërbim i operuar nga Instituti i Kërkimeve Radio NIRFI në Nizhny Novgorod.

Studiuesit rusë Ata synojnë të studiojnë jonosferën, dhe gjithashtu çfarë efektesh ka gjenerimi i emetimit me frekuencë të ulët në të. Kështu që është ekuivalenti rus i projektit HAARP.

A ka arsye për tu shqetësuar?

Thatësira në Australi

Në Australi, thatësira është një problem serioz.

Po. Mjaft, por jo për shkak të Chemtrails, por për shkak të ndikimit që po kemi në mjedis. Ndotja, shpyllëzimi, hedhja e toksinave në dete dhe lumenj, ... e gjithë kjo do të përfundojë duke marrë të vetën. Disa mendojnë se ne tashmë kemi hyrë në një epokë të re gjeologjike, antropocen, gjatë së cilës njerëzimi ka prishur ekuilibrin natyror të planetit.

Logshtë logjike që nëse jetoni në një zonë ku bie pak shi, duhet të shqetësoheni se nuk bie më shumë shi, por para se të besoni në teoritë e konspiracionit, është shumë më mirë të vizitoni faqen e internetit të AEMET për të gjetur se cilat temperatura dhe reshjet e shiut janë regjistruar në të njëjtin muaj disa vjet më parë. Mund të zgjasë më shumë, por është mënyra e vetme për të marrë të dhëna dhe përgjigje të besueshme.

Më beso. Në botë ka shumë gjëra që duhet të ndryshojnë, por ju nuk mund të ndryshoni atë që nuk ekziston. Në këtë drejtim, vetë AEMET tha në fjalën e tij blog Nuk e dija nëse Spanja po përpiqej të manipulonte klimën, por ata që flisnin shpesh për këtë teori vinin nga rajone të vendit ku reshjet janë tashmë të pakta, si jugu dhe juglindja e gadishullit dhe në ishujt Balearik.

Unë vetë jetoj në rajonin më të thatë të Majorkës, ku regjistrohen rreth 350 mm çdo vit, dhe klima është një çështje që më shqetëson shumë, pasi ajo është gjithashtu një zonë turistike dhe në verë ka burime të pakta uji. Por këtu pasi ka të dhëna ka pasur gjithmonë pak shi dhe duhet pritur që ndërsa planeti ngroh të bëjë më pak në rajonin e Mesdheut siç ju thamë Ky artikull. Pra, nuk ka zgjidhje tjetër përveçse ta pranojmë atë.

Shpresoj që ky postim të jetë interesuar për ju.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Një koment, lëre tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Bovë dijo

  Epo, e keni gabim, disa ditë më parë shkencëtarët në mediumin BBC pranuan që ka aeroplanë që modifikojnë klimën, madje janë të shqetësuar për qëllimet e Kinës për të forcuar mbjelljen e reve, jah, deklaratat tuaja nuk janë verifikuar, edhe një herë vërteton se shkenca ishte e përshkuar nga elita për të gënjyer popullatën