Planeti tokë nga hapësira

Si ndikon dielli në mot

A keni menduar ndonjëherë se si ndikon dielli në mot? Pavarësisht se është miliona milje larg, ai ka një efekt të jashtëzakonshëm në planet.

Emetimet e gazeve serë

Efekti serrë

A e dini me të vërtetë rolin e efektit serë, si ndodh dhe çfarë pasojash ka për planetin? T ALL GJITHA Ju Duhet të dini KERETU.

Çfarë janë lumenjtë atmosferikë?

Lumenjtë atmosferikë janë përgjegjës për transportin më të madh të avujve të ujit në zonat jashtëtropikale, duke bartur më shumë ujë sesa lumi Amazon.

Biome

Çfarë është bioma?

Çfarë është bioma? Zbuloni këto zona gjeografike në të cilat gjejmë grupe kafshësh dhe bimësh që mund të jenë aty për shkak të aftësisë për tu përshtatur.

Efekti Canigou

Nëse shihni male që dalin nga Mesdheu mund të jeni dëshmitarë të efektit Canigou. Hyni dhe ne do të shpjegojmë se nga përbëhet kjo dukuri kurioze.

Litosfera

Litosfera

Litosfera përbëhet nga korja e Tokës dhe manteli i jashtëm i Tokës. Isshtë pjesë e njërit prej katër nënsistemeve të Tokës.

Solsticin e Dimrit

Solstici i dimrit

Solstici i dimrit përkon që është dita më e shkurtër dhe nata më e gjatë në hemisferën veriore dhe anasjelltas në hemisferën jugore.

A shkakton Supermëna tsunami?

Supermena është një fenomen që kur ndodh tërheq shumë vëmendje. Spectacshtë spektakolare, por ... a është gjithashtu e rrezikshme? A mund të shkaktojë tsunami?

Si ndikon aeroplani në mjedis

Shtë një mjet transporti që po përdoret gjithnjë e më shumë, por që ndot shumë. Hyni dhe ne do t'ju tregojmë se si aeroplani ndikon në mjedis.

Borë shalqi

Çfarë është bora e shalqinit?

Bora e shalqinit është një fenomen që ndodh në rajonet polare për shkak të algave mikroskopike që njollosin peizazhin të kuq. Hyni për të ditur më shumë.

Rryma e Gjirit

Rryma e Gjirit

Rryma e Gjirit është një nga rrymat më të rëndësishme pasi luan një rol të rëndësishëm në stabilizimin e klimës globale dhe veçanërisht në Evropë.

Mesdhetar

Çfarë po ndodh me Detin Mesdhe?

Deti Mesdhe është një nga më të prekshmit ndaj ndryshimeve klimatike. Ujërat e saj po ngrohen dhe fauna e saj është në rrezik. Çfarë po ndodh?

Valë e madhe

5 gjëra që nuk i dinit për tsunamin

A dini gjithçka rreth tsunamit? Këto fenomene janë të afta të udhëtojnë në distanca të gjata në një kohë të shkurtër. Hyni dhe ne do të zbulojmë 5 nga sekretet e saj.

Shkretëtirëzimi në Spanjë

Shkretëtirëzimi në Spanjë

Shkretëtirëzimi në Spanjë është një realitet i trishtueshëm. A e dini se 20% e territorit është tashmë një shkretëtirë? Shtë një problem që kërkon një zgjidhje urgjente.

Akulli i detit

Çfarë është paketa e akullit?

Paketa e akullit është shumë më tepër se fundi i ngrirë i oqeanit. Pa të, ekuilibri i këtyre ekosistemeve mund të prishet përgjithmonë. Mësoni më shumë rreth saj.

Yellowstone

Super vullkanet e botës

Supervolkanet janë shumë të fuqishëm. Nëse shpërthejnë, ata mund të dërgojnë disa mijëra kilometra kub lëndë në atmosferë. Por cilat janë ato?

oqean

Pse është i rëndësishëm oqeani?

A keni menduar ndonjëherë pse oqeani është i rëndësishëm? Shpesh e shohim atë si një vend ideal për të shijuar verën, por si ndikon kjo në mot?

Rrezatimi në Tokë

Rrezatimi diellor në planetin Tokë

Çfarë është rrezatimi diellor dhe si arrin ai në shtëpinë tonë, Tokën? Hyni për të gjetur se sa përqindje e rrezatimit absorbohet nga planeti.

Vullkani Tungurahua

Gjeni pse shpërthejnë vullkanet

A nuk e dini pse shpërthejnë vullkanet? Hyni për të njohur origjinën e një prej demonstrimeve më mbresëlënëse dhe të bukura të natyrës.