Rryma e Gjirit

Rryma e Gjirit

Rryma e Gjirit është një nga rrymat më të rëndësishme pasi luan një rol të rëndësishëm në stabilizimin e klimës globale dhe veçanërisht në Evropë.

Mesdhetar

Çfarë po ndodh me Detin Mesdhe?

Deti Mesdhe është një nga më të prekshmit ndaj ndryshimeve klimatike. Ujërat e saj po ngrohen dhe fauna e saj është në rrezik. Çfarë po ndodh?

Valë e madhe

5 gjëra që nuk i dinit për tsunamin

A dini gjithçka rreth tsunamit? Këto fenomene janë të afta të udhëtojnë në distanca të gjata në një kohë të shkurtër. Hyni dhe ne do të zbulojmë 5 nga sekretet e saj.

Shkretëtirëzimi në Spanjë

Shkretëtirëzimi në Spanjë

Shkretëtirëzimi në Spanjë është një realitet i trishtueshëm. A e dini se 20% e territorit është tashmë një shkretëtirë? Shtë një problem që kërkon një zgjidhje urgjente.

Akulli i detit

Çfarë është paketa e akullit?

Paketa e akullit është shumë më tepër se fundi i ngrirë i oqeanit. Pa të, ekuilibri i këtyre ekosistemeve mund të prishet përgjithmonë. Mësoni më shumë rreth saj.

Yellowstone

Super vullkanet e botës

Supervolkanet janë shumë të fuqishëm. Nëse shpërthejnë, ata mund të dërgojnë disa mijëra kilometra kub lëndë në atmosferë. Por cilat janë ato?

oqean

Pse është i rëndësishëm oqeani?

A keni menduar ndonjëherë pse oqeani është i rëndësishëm? Shpesh e shohim atë si një vend ideal për të shijuar verën, por si ndikon kjo në mot?

Rrezatimi në Tokë

Rrezatimi diellor në planetin Tokë

Çfarë është rrezatimi diellor dhe si arrin ai në shtëpinë tonë, Tokën? Hyni për të gjetur se sa përqindje e rrezatimit absorbohet nga planeti.

Vullkani Tungurahua

Gjeni pse shpërthejnë vullkanet

A nuk e dini pse shpërthejnë vullkanet? Hyni për të njohur origjinën e një prej demonstrimeve më mbresëlënëse dhe të bukura të natyrës.