Energjia kinetike

Energjia kinetike

Ne shpjegojmë me shembuj dhe detaje se çfarë është dhe për çfarë shërben energjia kinetike. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

çmimi nobel i klimës 2021

Çmimi Nobel për Klimën 2021

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Çmimin Nobel për Klimën 2021 dhe nga çfarë përbëhet. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

shkrirja e akullit

Oqeani Arktik akullnajor

Ne ju tregojmë në detaje gjithçka që duhet të dini për oqeanin akullnajor Arktik dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

liqeni i Galilesë

Deti i Galilesë

Ne ju tregojmë me hollësi të madhe gjithçka që lidhet me Detin e Galilesë, karakteristikat e tij dhe biodiversitetin. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

Fytyra e hënës që mund ta shohim vetëm

Çfarë është hëna

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është hëna dhe cilat janë karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

lundrimi në lumë

Lumi Nil

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për lumin Nil dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

detet e botës

Detet e botës

Në këtë artikull ne ju tregojmë se cilat janë detet kryesore në botë dhe karakteristikat e më të rëndësishme.

ligatinat

Ligatinat

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për ligatinat dhe rëndësinë e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

poli i jugut i planetit të kuq

Uji në mars

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që dihet për ujin në Mars dhe cilat janë zbulimet e fundit.

rrezet gama

Rrezet gama

Në këtë artikull ju mësojmë gjithçka që duhet të dini rreth rrezeve gama dhe karakteristikave të tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu

shkatërrimi i shtresës së ozonit

Shkatërrimi i shtresës së ozonit

Ne ju tregojmë se cilat janë shkaqet dhe pasojat e shkatërrimit të shtresës së ozonit dhe çfarë duhet të bëhet për t'u kujdesur për të.

vullkani krakatoa

Vullkani Krakatoa

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me vullkanin Krakatoa dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Eksplorimi i Marsit

Këmbëngulja e Marsit

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth këmbënguljes së Marsit dhe karakteristikave të tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

funksioni i vëzhgimit të erës

Kulla e erërave

Zbuloni këtu të gjitha karakteristikat, origjinën dhe rëndësinë e Kullës së Erërave. Mësoni më shumë rreth këtij monumenti këtu.

njerëzit në planetët e tjerë

Terraformuese

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth terraformimit të qenies njerëzore në planetët e tjerë. Mësoni rreth tij këtu.

Biografia e Leibniz

Biografia e Leibniz

Ne ju tregojmë në detaje biografinë dhe bëmat e filozofit dhe matematikanit Gottfried Wilhelm Leibniz. Mësoni më shumë rreth kulturës këtu.

ernest Rutherford

Rutherford

Ne ju tregojmë biografinë e përmbledhur të Lordit Ernest Rutherford dhe shfrytëzimeve të tij. Mësoni për këtë shkencëtar që revolucionarizoi kiminë.

ekosfera

Ekosfera

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për ekosferën dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth planetit tonë dhe marrëdhënieve të tij.

kozmogonia

Kozmogoni

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me karakteristikat dhe objektivat e kozmogonisë. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

karakteristikat e gjirit të Bengalit

Gjiret e Bengalit

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Gjirin e Bengalit dhe karakteristikat e tij. Gjeni pse është kaq e veçantë këtu.

studime mbi parimin e pasigurisë

Biografia e Heisenberg

Ne ju tregojmë të gjitha shfrytëzimet dhe biografinë e Warner Karl Heisenberg. Mësoni më shumë rreth këtij shkencëtari të njohur për shkencën.

deti i verdhë

Deti i Verdhë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Detin e Verdhë dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Domethënie kontinentale

Teoria e shtrirjes kontinentale

Mësoni në thellësi teorinë e zhvendosjes kontinentale dhe të gjitha provat që vërtetuan se Alfred Wegener bëri një zbulim të madh.

toka që rrotullohet rreth diellit

Solsticet dhe ekuinoksat

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për solsticet dhe ekuinoksat. Mësoni më shumë rreth stinëve të vitit këtu.

Malet Transantartike

Malet transantarktike

Ne ju tregojmë gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me malet trans-Antarktike dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Fulerenet

Fullerenes

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me fulenrenët dhe vetitë e tyre. Mësoni më shumë rreth këtyre materialeve.

bimësia në llojet e ndryshme të tokave

Edafologji

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat e edafologjisë si shkencë. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

struktura atomike

deuterium

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth deuteriumit dhe karakteristikave të tij. Zbuloni më shumë rreth këtij izotopi të hidrogjenit.

energjia potenciale gravitacionale

Çfarë është energjia potenciale

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me energjinë e mundshme, karakteristikat dhe llojet e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Boson i Higgs

Bozoni i Higgs

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth asaj që është bosoni Higgs dhe rëndësisë së tij në fizikë. Mësoni rreth tij këtu.

Tokë planeti

Struktura e Tokës

Struktura e Tokës përbëhet nga shtresa të ndryshme me një funksion të ndryshëm. A doni të mësoni gjithçka në lidhje me planetin tonë?

fizika kuantike

neutrinot

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth neutrinove dhe rëndësisë së tyre. Mësoni më shumë rreth këtyre grimcave.

Deti i Okhotsk

Deti i Okhotsk

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Detin e Okhotsk, karakteristikat dhe formimin e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Deti Tasman

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, klimën, florën dhe faunën e Detit Tasman. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Shkretëtirat e botës

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe kushtet mjedisore të shkretëtirave të botës.

bakteret e tokës të lagura

Geosmin

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me geosmin dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Deti i Kinës Jugore

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Detin e Kinës Jugore dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

indeksi ultraviolet diellor

Indeksi ultraviolet

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me indeksin ultraviolet dhe karakteristikat e tij. Mësoni gjithçka për këtë këtu.

karakteristikat e detit arab

Deti Arabik

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka në lidhje me Detin Arabik, karakteristikat e tij dhe mënyrën se si u formua. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

dendrologjia

Dendrologjia

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth dendrologjisë dhe asaj që studion. Mësoni më shumë rreth kësaj dege të shkencës.

krijimi i shiut

Jodur argjendi

Ne ju tregojmë në detaje gjithçka që duhet të dini në lidhje me jodur argjendi, karakteristikat dhe përdorimet e tij. Mësoni më shumë këtu.

Toka primitive

Atmosfera primitive

Në këtë artikull ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atmosferën primitive dhe cilat janë karakteristikat që ajo ka.

zhdukja permiane

Shuarja e përhershme

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth zhdukjes Permiane dhe origjinës së saj. Mësoni rreth tij këtu.

kondicioner

Ftohje avulluese

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është ftohja avulluese dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

dyshemetë e bimësisë

Xhungël e ulët

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me xhunglën e ultësirës. Mësoni më shumë rreth këtij lloji të ekosistemit.

materiali dhe radioaktiviteti

Radioaktiviteti

Mësoni gjithçka që duhet të dini në lidhje me radioaktivitetin, karakteristikat e tij, përdorimet dhe llojet e tij. Mësoni më shumë rreth rrezatimit këtu.

Koordinatat e UTM

koordinatat UTM

Në këtë artikull ne ju mësojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me koordinatat UTM, karakteristikat dhe përdorimet e tyre.

Mot i thatë

Mot i thatë

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me klimën e thatë, karakteristikat e saj dhe kushtet mjedisore.

shkencëtarët

Shkencëtarët e njohur

Në këtë artikull, ne bëjmë një listë të shkencëtarëve të njohur nga e gjithë historia. Mësoni rreth kontributeve dhe bëmave të tyre.

Deti Kantabrian

Deti Kantabrian

Ne ju mësojmë gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me Detin Kantabrian, karakteristikat e tij dhe biodiversitetin. Mësoni rreth tij këtu.

vrulli këndor

Vrulli këndor

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me momentin këndor dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Alan Turing

Alan Turing

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth biografisë dhe shfrytëzimeve të Alan Turing në shkencë.

fytyra e homo ergasterit

Homo ergaster

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth Homo ergaster dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth kësaj qenie njerëzore antike.

enigmë e gdhendur në tokë

Linjat Nazca

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, origjinën dhe rëndësinë e linjave Nazca. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Studiuesja Margarita Salas

Margaret Salas

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjithë biografinë e Margarita Salas dhe shfrytëzimet e saj. Mësoni më shumë rreth këtij shkencëtari.

Cikli i Krebsit

Cikli i Krebsit

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth ciklit të krebs dhe rëndësisë së tij për trupin. Mësoni rreth tij këtu.

cikli i azotit

Cikli i azotit

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me ciklin e azotit, fazat dhe rëndësinë e tij për zhvillimin e jetës.

termodinamika

Termodinamika

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me termodinamikën dhe përshkrimin e parimeve të saj. Mësoni më shumë rreth fizikës këtu.

njeri neandertal

Neandertali

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth Neandertalit dhe karakteristikave të tij. Di gjithçka në lidhje me paraardhësin e qenies njerëzore aktuale.

kufizimet

Cikli Carnot

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me ciklin Carnot dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

reaksione kimike

Enthalpia

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë gjithçka që lidhet me enthalpinë e formimit dhe reagimit. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

klima e shkretëtirës

Klima e shkretëtirës

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me klimën e shkretëtirës dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

karakteristikat e oqeaneve

Oqeanet e botës

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për oqeanet e ndryshme të botës dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë këtu.

rëndësia e nxehtësisë specifike të ujit

Nxehtësia specifike e ujit

Në këtë artikull shpjegojmë gjithçka që duhet të dini rreth nxehtësisë specifike të ujit dhe rëndësisë së tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

pararendës homo

Homo antecessor

Në këtë artikull ne ju tregojmë karakteristikat, origjinën dhe evolucionin e Homo pararendësit. Mësoni gjithçka rreth tij këtu.

ujërat e kuq

Rio Tinto

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për lumin Tinto dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth këtij lumi unik në planet.

homo habilis

Homo habilis

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth Homo habilis dhe karakteristikat e tij. Mësoni për rolin evolucionar që ajo ka në histori.

Hendeku i Mariana

Hendeku Mariana

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe sekretet e Hendekut Mariana. Zbuloni këtu kafshët që jetojnë në humnerë.

Linja e Karmanit

Linja Kármán

Ne ju tregojmë në detaje se çfarë është linja Kármán dhe cila është rëndësia e saj. Mësoni më shumë rreth kufirit të atmosferës.

hidroksil

Hidroksil

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka në lidhje me grupin hidroksil. Mësoni më shumë rreth kësaj molekule të njohur në kiminë organike.

Henri Kavendish

Cavendish

Në këtë artikull ne ju tregojmë biografinë dhe eksperimentet e Henry Cavendish. Mësoni më shumë rreth këtij shkencëtari dhe shfrytëzimeve të tij.

flora dhe fauna antike

Fauna kambriane

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me faunën kambriane dhe evolucionin e saj. Mësoni më shumë rreth kësaj.

deti i tetisit

Deti i Thetis

Mësoni këtu për të gjitha karakteristikat dhe evolucionin e detit Tethys. Ne ju tregojmë të gjitha sekretet e këtij deti antik.

I tejkaluar

Eksperiment i tejkaluar

Në këtë artikull ne shpjegojmë gjithçka në lidhje me eksperimentin Oersted dhe zbatimet e tij në botën e shkencës.

Deti beering

Deti beering

Ne ju tregojmë gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me formimin dhe karakteristikat e Detit Bering. Mësoni më shumë rreth këtij deti.

rrezja e tokës

Rrezja e tokës

Në këtë post ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini se si rrezja e Tokës mund të matet për herë të parë.

mikroskopi

Pjesë të mikroskopit

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë se cilat janë pjesët kryesore të një mikroskopi dhe si funksionon. Mësoni rreth tij këtu.

kafshë të lashta

Fauna ordovike

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe rëndësinë e faunës Ordovician. Ai e njeh tërë jetën që ka ekzistuar miliona vjet më parë.

pjesët e një akullnaje terminal

Pjesë të një akullnaje

Ne ju tregojmë të gjitha pjesët e një akullnaje dhe përshkrimin e tyre. Mësoni më shumë rreth formimit të akullnajave dhe evolucionit të tyre.

llogore detare

Llogore oqeanike

Ne ju tregojmë të gjitha sekretet dhe formimin e llogoreve të oqeanit. Mësoni më shumë rreth këtyre shtratit të detit që mbajnë mistere.

Fauna paleogjene

Fauna paleogjene

Në këtë artikull shpjegojmë se si fauna e Paleogjenit evoluoi me kalimin e kohës. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Efekti Tyndall

Efekti Tyndall

Ne shpjegojmë në detaje se çfarë është efekti Tyndall dhe cilat janë aplikimet e tij në fushat e fizikës dhe kimisë.

Bilanci volumetrik

Bilanci volumetrik

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë në detaje gjithçka që lidhet me balonë vëllimore dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Rrymat oqeanike në të gjithë botën

Rrymat oqeanike

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për rrymat oqeanike dhe rëndësinë e tyre. Mësoni më shumë rreth dinamikës së ujërave.

Fauna Siluriane

Ne ju mësojmë të gjitha karakteristikat, evolucionin dhe përshtatjen e specieve të faunës Siluriane. Mësoni më shumë rreth kësaj periudhe gjeologjike.

Periudha karboniferike

Fauna karbonifer

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, përshtatjen dhe llojet e kafshëve që përbënin faunën Karbonifer. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Fauna permiane

Fauna permiane

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe evolucionin e faunës Permiane. Mësoni si u zhvilluan kafshët në këtë periudhë.

Albert Einstein

Albert Einstein

Në këtë post ne ju tregojmë të gjithë biografinë dhe bëmat e Albert Einstein. Mësoni më shumë rreth teorisë së relativitetit që revolucionarizoi fizikën.

Zitzi njeriu i akullit

Zitzi, njeriu i akullit

Në këtë artikull ne kryejmë një analizë të hulumtimit të emantzi, akullnajës për të zbuluar të gjitha karakteristikat e tij. Mos e humb atë!

Periudha e Paleogjenit

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, gjeologjinë, klimën, florën dhe faunën e periudhës së Paleogjenit, periudhë që filloi epokën Mesozoike.

Efekti flutur

Efekti flutur

Në këtë postim ju tregojmë se cili është efekti i fluturës, cila është origjina dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth këtij efekti të njohur.

Fauna neogjene

Fauna neogjene

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe evolucionin e faunës Neogjene. Mësoni më shumë rreth kësaj periudhe dhe zhvillimit të jetës.

Fauna kuaternare

Fauna kuaternare

Në këtë post ju mësojmë gjithçka që duhet të dini rreth faunës së Kuaternarit. Mësoni më shumë rreth zhvillimit njerëzor.

Deti i Vdekur

Ne ju mësojmë gjithçka që duhet të dini rreth Detit të Vdekur dhe karakteristikave të tij. Njihni në thellësi të gjitha kuriozitetet e këtij deti.

Efekti Coanda

Efekti Coanda

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë se cili është efekti Coanda dhe rëndësia e tij në botën e motorëve dhe aviacionit.

Fauna e paleocenit

Në këtë artikull ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, zhvillimin dhe evolucionin e faunës Paleocene. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Formimi i Detit Kaspik

Deti Kaspik

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, formimin, rëndësinë, biodiversitetin dhe kërcënimet e Detit Kaspik. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Fauna e eocenit

Fauna e eocenit

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, diversifikimin dhe evolucionin e faunës Eocene. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Efektet e koronavirusit Covid19

Në këtë artikull ne ju tregojmë se cilat janë efektet e ndryshme të koronavirusit Covid19 dhe çfarë ndikimi ka pasur në ndotjen e ajrit.

Pyll gjetherënës

Në këtë artikull do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, elementet dhe biologjinë e pyllit gjetherënës. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Pyll me gjelbërim të përjetshëm

Në këtë postim do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat e pyllit me gjelbërim të përhershëm. Mësoni më shumë rreth këtyre llojeve të pemëve dhe përshtatjeve të tyre.

Gjitarët e faunës oligocenike

Fauna oligocene

Ne do t'ju tregojmë në detaje për faunën Oligocene. Gjeni këtu cilat specie u zhvilluan dhe evoluan në këtë kohë.

Vrima në shtresën e ozonit

Vrima në shtresën e ozonit

Në këtë post ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth vrimës në shtresën e ozonit dhe efektit të saj mbi njerëzit dhe jetën.

Klorofluorokarbure

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë në detaje se çfarë janë klorofluorokarburet dhe të gjitha karakteristikat dhe përdorimet që ato kanë. Mësoni më shumë këtu.

Shkalla e fryrjes Douglas

Shkalla Douglas

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat e shkallës Douglas dhe rëndësinë e saj në njohjen e gjendjes së valëve.

Fauna e miocenit

Ne shpjegojmë në detaje karakteristikat, evolucionin dhe speciet e faunës Miocene. Mësoni më shumë rreth Tokës këtu.

Irradiance

Irradiance

Në këtë artikull ne do t'ju mësojmë gjithçka që ju duhet të dini rreth irrandiability dhe rëndësinë e krijimit të llojit të klimës në një zonë.

Zhvillimi i faunës së Pliocenit

Fauna e pliocenit

Në këtë artikull ne ju mësojmë gjithçka që duhet të dini rreth faunës së Pliocenit. Mësoni më shumë rreth diversifikimit të këtyre kafshëve.

Rrafshi Abisal

Në këtë post ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth fushës së humnerës dhe karakteristikave të saj kryesore. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Fauna e pleistocenit

Fauna e pleistocenit

Në këtë postim ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth evolucionit dhe karakteristikave të faunës Pleistocene. Mësoni më shumë këtu.

Rrjedhja sipërfaqësore

Çfarë është balotazhi

Ne shpjegojmë se çfarë është balotazhi dhe si e ka origjinën. Mësoni rreth këtij komponenti të ciklit hidrologjik dhe rëndësisë së tij.

oqeani Arktik

oqeani Arktik

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me Oqeanin Arktik dhe karakteristikat e tij. Mësoni si është gjendja aktuale e këtij oqeani.

Liqeni Hillier

Liqeni Hillier

Në këtë artikull ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe sekretet e Liqenit Hillier. Mësoni pse ky liqen i famshëm është rozë.

Fauna e holocenit

Fauna e holocenit

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth faunës së Holocenit. Mësoni më shumë rreth specieve që janë shuar nga njerëzit.

Modeli atomik Rutherford

Modeli atomik Rutherford

Në këtë postim ju shpjegojmë gjithçka që duhet të dini rreth modelit atomik të Rutherfordit. Mësoni më shumë rreth evolucionit të shkencës.

Karakteristikat e faunës Devonian

Fauna devoniane

Në këtë postim ju shpjegojmë gjithçka që duhet të dini rreth faunës Devonian. Mësoni më shumë rreth zhvillimit të jetës në planetin tonë.

Epoka e miocenit

Në këtë post ju tregojmë të gjitha karakteristikat, klimën, gjeologjinë, florën dhe faunën e epokës së Miocenit. Mësoni më shumë rreth evolucionit këtu.

Ee proterozoik

Ee proterozoik

Ne ju tregojmë me shumë detaje të gjitha karakteristikat, gjeologjinë, klimën, florën dhe faunën e Aeon Proterozoic. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Oqeani Antartik

Oqeani Antartik

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, faunën dhe rëndësinë ekonomike të oqeanit Antarktik. Mësoni gjithçka për këtë këtu.

Zhvillimi i faunës triasike

Fauna triasike

Ne ju tregojmë gjithçka në lidhje me zhvillimin dhe diversifikimin e faunës Triasike. Mësoni më shumë rreth kafshëve të kësaj periudhe gjeologjike.

Fauna kretace

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe speciet e faunës Kretace. Mësoni më shumë rreth dinosaurëve që dominuan këtë periudhë.

Modeli atomik Dalton

Modeli atomik Dalton

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, postulatet dhe gabimet që kishte modeli atomik Dalton. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Fauna Jurasike

Ne ju tregojmë gjithçka për faunën e Jurasikut. Çfarë lloji i faunës u zhvillua gjatë kësaj periudhe dhe karakteristikat e saj.

Fauna ordovike

Periudha ordovike

Në këtë postim do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, gjeologjinë, florën dhe faunën e periudhës Ordovician. Mësoni rreth tij këtu.

Periudha Siluriane

Periudha Siluriane

Ne ju mësojmë të gjitha karakteristikat, gjeologjinë, klimën, florën dhe faunën e periudhës Silurian. Mësoni më shumë rreth kësaj periudhe kohore.

Kambriane

Periudha kambiane

Ne shpjegojmë gjithçka që ju duhet të dini për periudhën Kambriane. Mësoni më shumë rreth periudhës që pati një shpërthim të biodiversitetit këtu.

Zhvillimi devonian

Periudha Devonian

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për periudhën Devonian. Mësoni më shumë rreth gjeologjisë, florës, faunës dhe klimës së planetit tonë.

Periudha Kretace

Në këtë postim ne shpjegojmë me shumë detaje gjithçka që ju duhet të dini për periudhën e Kretaceut. Mësoni këtu se si dinosaurët u zhdukën.

Jurasik

Periudha Jurasike

Në këtë postim mund të gjeni informacione të hollësishme për gjithçka që lidhet me periudhën Jurasike. Hyni këtu për të mësuar më shumë.

Triazik

Periudha triasike

Në këtë postim do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, gjeologjinë, klimën, florën dhe faunën e periudhës Triasike. Mësoni më shumë rreth planetit tonë këtu.

Karboni në natyrë

Karboni në natyrë

Ne shpjegojmë rëndësinë e karbonit në natyrë në detaje. Hyni në këtë postim për të mësuar rëndësinë e këtij elementi.

Fauna e eocenit

Epoka eocenit

Në këtë post ju tregojmë të gjitha karakteristikat, gjeologjinë, klimën, florën dhe faunën e epokës së eocenit. Hyni dhe mësoni më shumë rreth tij.

Karbonifer

Periudha karboniferike

Ne shpjegojmë me shumë detaje gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me periudhën Karbonifer. Hyni këtu për të mësuar më shumë rreth tij.

Detaj i studimit të fosileve

Biostratigrafia

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me biostratigafía. Mësoni në këtë post më shumë rreth kësaj dege të gjeologjisë dhe rëndësisë së saj.

Zhdukja në masë e përhershme

Periudha Permiane

Në këtë postim ju tregojmë në detaje gjithçka që duhet të dini për periudhën Permiane. Hyni këtu për të mësuar më shumë rreth planetit tonë.

Plioceni

Plioceni

Në këtë postim ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth epokës së Pliocenit. Hyni këtu për të mësuar në lidhje me këtë kohë gjeologjike.

Deklinimi magnetik në Tokë

Deklinimi magnetik

Ne ju tregojmë se çfarë është deklinimi magnetik dhe për çfarë shërben. Hyni këtu për të mësuar rëndësinë dhe mënyrën e llogaritjes së saj në tabelat detare.

Georges cuvier

Biografia e Georges Cuvier

Në këtë postim do t'ju tregojmë në detaje të gjithë biografinë dhe bëmat e Georges Cuvier, babai themelues i paleontologjisë.

Joselyn Bell Burnell duke marrë çmimin

Jocelyn bell burnell

Ne ju tregojmë biografinë dhe zbulimet e shkencëtarit fizik Jocelyn Bell Burnell. Ai e di problemin e tij me çmimin Nobel.

rruga e Qumështit

Hartat e ndotjes nga drita

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë se cilat janë hartat e ndotjes së dritës dhe sa të rëndësishme janë ato. Mësoni rreth pasojave të kësaj ndotjeje.

Lumi Danub

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për lumin Danub, i dyti më i rëndësishëm në të gjithë Evropën. Di sekretet e saj këtu.

Thomson

Modeli atomik i Thomson

Në këtë artikull ne shpjegojmë se çfarë është modeli atomik Thomson dhe nga çfarë përbëhet. Mësoni cilat ishin përparimet e tij në shkencë.

Hartat e lashta Portulan

Çfarë është një portulan

Ne ju tregojmë se çfarë është një portulan dhe për çfarë përdorej në të kaluarën. Mësoni se si tregtia u përmirësua falë ekzistencës së këtyre hartave.

Konvekcioni termik

Rrymat e konvekcionit

Në këtë artikull shpjegojmë se çfarë janë rrymat e konvekcionit dhe si formohen ato. Mësoni rreth tij këtu. Mos e humb atë!

Ekotoni natyror

Çfarë është një ekoton

Në këtë postim ju tregojmë se çfarë është një ekoton dhe si formohet. Mësoni për rëndësinë e kësaj lloj zone në natyrë

Brigjet e Detit Tirren

Deti Tirren

Në këtë postim ju tregojmë mrekullitë e Detit Tirren. Zbuloni hijeshitë e këtij deti dhe pse është i rëndësishëm për turizmin.

Karakteristikat e magnetosferës

Magnetosferë

Ne ju mësojmë karakteristikat, rëndësinë dhe origjinën e magnetosferës. Di sa e rëndësishme është fusha magnetike e Tokës

Morina qendrore

Cilat janë morina

Ne shpjegojmë se çfarë janë morina dhe si ato formohen si rezultat i dinamikës së një akullnaje. Hyni këtu për të ditur më shumë.

Hidrosfera

Ne shpjegojmë me shumë detaje se çfarë është hidrosfera, cilat janë karakteristikat e saj dhe sa e rëndësishme është. Mos e humb atë!

Biokarburantet e gjenerimit

biokarburanteve

Ne ju mësojmë gjithçka që duhet të dini rreth biokarburanteve. Hyni për të mësuar se si formohen dhe cilat janë disavantazhet dhe përparësitë e tyre.

Përbërja e ajrit

Përbërja e ajrit

Në këtë postim mund të gjeni përbërjen e ajrit, sa e rëndësishme është për jetën dhe çfarë po ndodh me ndotjen. Mos e humb atë!

Bohr

Modeli atomik Bohr

Në këtë postim ne shpjegojmë në detaje modelin atomik të Bohr. Hyni këtu për të mësuar në lidhje me parimet dhe gabimet e tij.

Shkumë detare

Shkumë deti

Këtu shpjegojmë gjithçka që duhet të dini rreth origjinës dhe formimit të shkumës së detit. Mësoni pse shfaqet shkumë në det.

detet dhe oqeanet

Detet dhe oqeanet

Në këtë post mund të gjeni ndryshimet kryesore midis deteve dhe oqeaneve. Hyni për të mësuar më shumë rreth karakteristikave të tij.

Kapakët e akullit të Antarktikut

Kapele akulli polare

Hyni në këtë postim për të mësuar gjithçka rreth kapakëve polare. Çfarë do të ndodhte nëse ato shkrihen nga ngrohja globale? Zbuloni këtu.

Termometër merkuri

Termometër merkuri

Në këtë artikull shpjegojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me termometrin e merkurit, përdorimet e tij dhe rreziqet e mundshme. Ejani dhe njohuni mirë.

Oqeani Atlantik

Në këtë postim mund të gjeni informacione të hollësishme rreth Oqeanit Atlantik dhe karakteristikave të tij. Hyni këtu për të mësuar më shumë rreth tij.

Stinët

Stinët

Në këtë artikull shpjegojmë karakteristikat dhe efektet e stinëve të vitit. Hyni për të mësuar më shumë në lidhje me të.

Efekti Coriolis në meteorologji

Efekti Coriolis

Në meteorologji përdoret termi efekt korioli. Ky efekt ka një rëndësi të madhe në shkencë. Hyni këtu dhe mësoni gjithçka në lidhje me të.

Konvekcioni në meteorologji

Konvekcioni

Hyni këtu për të lexuar një artikull që do të pastrojë dyshimet tuaja në lidhje me konvekcionin dhe transferimin e nxehtësisë. Njihni këto procese në thellësi.

Transpirimi i bimës

Avapotranspirimi

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me avullimin dhe frymëzimin. Nëse keni nevojë të dini për këtë koncept për disa punë në klasë, ky është postimi juaj.

Teoria e vargut

Teoria e vargut

Ne ju tregojmë të gjitha detajet në lidhje me formimin dhe kuptimin e teorisë së vargjeve. Nëse doni të dini më shumë rreth kësaj, mos hezitoni të hyni këtu.

Shtresat e vijës së atmosferës

Tropopauza

Në këtë postim ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth tropopauzës dhe rëndësisë së saj. Hyni këtu dhe mësoni gjithçka për të.

Plank max

Biografia e Max Planck

Max Planck ishte një shkencëtar që revolucionarizoi fizikën deri më sot. Hyni këtu dhe mësoni gjithçka rreth zbulimeve të tij dhe teorisë kuantike.

llojet e ortekëve të borës

orteqet

Ortekët e dëborës janë ato rrëshqitje toke që shkaktohen në shpatet për arsye të ndryshme për të cilat mund të mësoni në këtë postim. Ejani dhe zbuloni.

malet shkëmbore

malet shkëmbore

Malet Shkëmbore është një varg malor i shpallur një Trashëgimi Botërore nga UNESCO. Zbuloni të gjitha karakteristikat dhe trajnimet e tij këtu.

majat e larta të himalajeve

Himalajet

Vargmali i Himalajeve përmban malet më të larta në botë siç është maja e Everestit. A doni të dini më shumë për të?

Kalimi i Appalachians

Malet Appalachian

Malet Appalachian janë një monument i vërtetë natyror i pasur me bollëk kafshësh dhe bimësh. A doni të dini gjithçka në lidhje me këtë mjedis të bukur natyror?

Periudha Kuaternare

Periudha Kuaternare është pjesa e fundit e historisë së Tokës, di të gjitha ngjarjet më të rëndësishme që kanë shënuar këtë periudhë.

John dalton

Biografia e John Dalton

John Dalton ishte një fizikan-kimist dhe i apasionuar pas meteorologjisë i cili dha kontribute të mëdha në botën e shkencës. Njihuni me ta këtu.

kontrollues i kohes me ore atomike

Ora atomike

Ora atomike është më e sakta që njeriu ka krijuar ndonjëherë. Ka aplikime të shkëlqyera në botën e shkencës dhe në këtë post do të mësoni rreth tyre.

Karakteristikat e mineraleve

Llojet e mineraleve

Në këtë postim ne shpjegojmë llojet e ndryshme të mineraleve që ekzistojnë në planetin Tokë. Hyni këtu dhe zbuloni të gjitha pronat e tij.

Rreziku i një vullkani

Vullkani që shpërthen

Një vullkan që shpërthen mund të jetë shumë i rrezikshëm nëse ka një pjesë të madhe të popullsisë që mund të ndikojë. A e dini se çfarë vullkanesh do të shpërthejnë?

Epoka e Akullnajave

Epoka e akullit

Epoka e akullit ishte një periudhë që ndodhi në fund të Kretaceut ku më shumë se 35% e specieve që banonin në Tokë u zhdukën. Zbuloni!

Ndryshimet fenologjike

Fenologjia

Fenologjia studion ciklet jetësore të organizmave. Shtë e nevojshme të rritet produktiviteti dhe të njihen me gjallesat. Ju doni të dini më shumë?

Kriosfera

Kriosfera

Kriosfera është zona e Tokës e mbuluar nga akulli ose dëbora. Ai përmbush funksione të shumta në klimën e planetit. Ju doni të dini më shumë?

Akullnajat dhe epoka e akullit

Akullnajat dhe epoka e akullit

Akullnaja është një periudhë në të cilën planeti është kryesisht i mbuluar nga kapele polare dhe lind një epokë akulli. Zbuloni gjithçka këtu.

Baticat e pranverës

Baticat e pranverës

Baticat e pranverës janë fenomene të prodhuara nga veprimi i gravitetit të Diellit dhe Hënës. Kur zhvillohen dhe si formohen?

Alfred Wegener dhe teoria e domethënies kontinentale

Kush ishte Alfred Wegener?

Zbuloni arritjet e shkencëtarit Alfred Wegener, i cili ndryshoi totalisht mënyrën se si e shohim Tokën në 1912. A doni të mësoni rreth tij?

Ekuinoksi i pranverës

Ekuinoksi pranveror është një kohë shumë e veçantë e vitit, kur dita dhe nata kanë praktikisht të njëjtat orë. Zbuloni kur ndodh!

Fllad i detit në pranverë

Era e detit

Ky post flet për atë që është flladi i detit, si dhe kur formohet dhe karakteristikat kryesore. Ju doni të dini më shumë?

Dritat e Veriut

Si formohen dritat veriore?

Dritat e Veriut janë fenomene që me siguri të gjithë kanë dëgjuar për të. Por a e dini se si formohen dhe pse? Zbuloni këtu.

Pamje e oqeanit Atlantik

Pse deti ndryshon ngjyrën?

A keni menduar ndonjëherë pse deti ndryshon ngjyrën? Mos hezitoni të hyni për të gjetur përgjigjen e pyetjes tuaj. ;)

ka shumë lloje të reshjeve

Reshjet e shiut

Mësoni si formohen retë dhe si ndodhin reshjet, shkaqet e tyre dhe llojet që ekzistojnë

vajza prodhon shi të madh

Fenomeni La Niña

Ekziston edhe një fenomen i kundërt i njohur si La Niña. Ajo prodhon ndryshime të rëndësishme në klimën e planetit dhe pasojat e tij janë të rëndësishme.

rryma jet përcakton klimën globale

Rryma e avionëve

Rryma e avionëve është një fluks ajri që qarkullon në lartësi me shpejtësi të madhe dhe rreth planetit, doni të dini se si funksionon?

shtresa e ozonit na mbron nga rrezet UV të diellit

Shtresa e ozonit

Gjithçka rreth shtresës së ozonit A doni të dini se çfarë funksioni ka shtresa e ozonit dhe sa e rëndësishme është për njerëzit?

aerosol

Si ndikojnë aerosolet në klimën globale?

Aerosolet kanë një efekt të mundshëm në klimë duke zvogëluar madhësinë e pikave të ujit. Por cilat efekte të tjera kanë ato? Ejani dhe ne do t'ju tregojmë për këtë.

Plazhi Formentera, në arkipelagun Balearik

Cila është solstici i verës?

E dini cili është solstici i verës? Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për ditën më të gjatë të vitit dhe si mund ta festoni.

biosferë

Çfarë është biosfera?

A nuk e dini se çfarë është biosfera? Zbuloni se si është e gjithë zona e gaztë, e ngurtë dhe e lëngshme e sipërfaqes së tokës që është e zënë nga qeniet e gjalla.

Atmosfera dhe shtresat e saj

Shtresat e atmosferës

5 shtresat e atmosferës që rrethojnë Tokën dhe e mbrojnë atë: Troposfera, stratosfera, mezosfera, termosfera dhe ekzosfera. Për çfarë shërben secili?