pranverë

Çfarë është një pranverë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është një burim, karakteristikat e tij dhe rëndësinë që ato kanë.

ortekë poshtë malit

Ortek bore

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me ortekun e borës dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë këtu.

gangat e lumenjve

Ganges River

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me lumin Ganges dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu

meridian geenwich

Greenwich Meridian

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për meridianin e Greenwich dhe për çfarë shërben. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

akullnajë perito moreno

Akullnaja Perito Moreno

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me akullnajën Perito Moreno, një nga mrekullitë e botës. Mësoni gjithçka rreth saj këtu.

degët e lumit Vollga

Lumi më i gjatë në Evropë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për lumin më të gjatë në Evropë dhe karakteristikat e tij, mësoni më shumë rreth tij këtu.

kalendar mesjetar

Kalendari mesjetar

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për kalendarin mesjetar dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth historisë këtu.

blis paskal

Blaise Pascal

Ne shpjegojmë në detaje të gjithë historinë, biografinë dhe bëmat e Blaise Pascal. Mësoni më shumë rreth jetës së thelluar të këtij matematikani.

gjatësia e kanalit

Kanali i Suezit

Mësoni për rëndësinë, karakteristikat dhe historinë e Kanalit të Suezit. Ne ju tregojmë gjithçka në detaje këtu.

rëndësia e kanalit të Panamasë

Kanali i Panamasë

Ne ju tregojmë për rëndësinë e Kanalit të Panamasë dhe historinë e tij. Mësoni më shumë rreth kësaj pune inxhinierike.

Ngushtica e Beringut

Ngushtica e Beringut

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me ngushticën e Beringut dhe kuriozitetet e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

sasia e reshjeve të borës u rrit

Epoka e vogël e akullit

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për epokën e vogël të akullit dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

klima dhe meteorologjia

Si të jesh meteorolog

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për të mësuar se si të jeni meteorolog. Di se çfarë duhet të studiosh dhe sa para do të fitosh.

ekuacionet maksuell

Ekuacionet e Maksuellit

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me ekuacionet e Maxwell, karakteristikat dhe rëndësinë e tyre.

ora astronomike

Ora astronomike

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me orën astronomike dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth këtij instrumenti këtu.

Kalendari i Zaragozës

Kalendari i Zaragozës

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth kalendarit Zaragozano dhe historisë së tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

claudius ptolemeu

Klaudi Ptolemeu

Ne shpjegojmë në detaje të gjithë biografinë e Claudio Ptolemeut. Mësoni më shumë rreth këtij shkencëtari dhe kontributeve të tij të mëdha.

formimi i detit verior

deti i Veriut

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, biodiversitetin, formimin dhe kërcënimet e Detit të Veriut. Mësoni më shumë rreth këtij deti këtu.

Stephen Hawking

Stephen Hawking

Ne ju tregojmë të gjithë biografinë e mendjes më të shkëlqyer të shekullit XNUMX, Stephen Hawking. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

fauna e detit koral

Deti koral

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me Detin Koral dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

bregu i gjirit të Alaskës

Gjiri i Alaskës

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Gjirin e Alaskës dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

deti java

Deti Java

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Detin Java dhe karakteristikat e tij. Mësoni për misteret e saj këtu.

iluzione optike

Efekti Fata Morgana

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është efekti fata Morgana dhe si ndodh. Mësoni më shumë rreth efektit iluziv këtu.

ndotja e ujit

gjiri Persik

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Gjirin Persik, karakteristikat e tij dhe rëndësinë ekonomike.

gjeodezi

Pika gjeodezike

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është një pikë gjeodezike, karakteristikat dhe rëndësinë e saj.

pellgjet hidrografike të Spanjës

Pellgjet hidrografike të Spanjës

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me basenet hidrografike të Spanjës dhe rëndësinë e tyre. Mësoni më shumë rreth lumenjve tanë.

deti kroaci

Deti Adriatik

Ne ju tregojmë në detaje gjithçka që duhet të dini në lidhje me Detin Adriatik dhe rëndësinë e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Deti Baltik

Deti Baltik

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, florën, faunën dhe ekonominë e Detit Baltik. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

ishujt e detit alboran

Deti Alboran

Ne ju tregojmë të gjitha arsyet pse Deti Alboran është kaq i njohur dhe i rëndësishëm. Mësoni rreth tij këtu.

ishujt e oqeanit indian

Oqeani Indian

Ne ju mësojmë gjithçka që duhet të dini për Oqeanin Indian dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Oqeani Paqësor

Océano Pacífico

Në këtë artikull ju mësojmë gjithçka që duhet të dini për Oqeanin Paqësor dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë këtu.

Lumi Rin

Lumi Rin

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me lumin e famshëm Rhine. Mësoni më shumë rreth këtij lumi evropian këtu.

pjesa natyrore e lumit Segura

Lumi Segura

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, klimën, florën dhe faunën e lumit Segura, një nga më emblematikët në Spanjë.

perëndimet e diellit

Muzg

Në këtë artikull ju tregojmë se cilat janë perëndimet e diellit më të mira në botë dhe si t’i shijoni ato.

karakteristikat e antropocentrizmit

Antropocentrizmi

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth doktrinës së antropocentrizmit dhe rëndësisë së saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

vjeshtë

Fall

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me karakteristikat kryesore të vjeshtës. Mësoni më shumë rreth këtij sezoni të vitit.

digë e lartë

Diga e Asvanit

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë se cilat janë karakteristikat dhe origjina e Digës Aswan. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

lindjet e bukur te diellit

Agimet e Diellit

Në këtë artikull ne bëjmë një listë të agimeve më të mira dhe ku mund t'i shihni. Mësoni më shumë rreth magjisë së këtyre peizazheve.

Peisazhi i Kepit të Shpresës së Mirë

Kepi ​​i Shpresës së Mirë

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të shihni në Cape Good Hope. Mësoni më shumë rreth këtij vendi të bukur.

Rezervuarët e Madridit

Kënetat e Madridit

Ne ju tregojmë se cilat janë rezervuarët kryesorë të Madridit dhe të cilat janë të mbrojtura në katalog. Mësoni gjithçka rreth tij këtu.

Zbulues i ADN-së

Franklin i Rosalind

Në këtë artikull do t'ju tregojmë të gjithë biografinë e Rosalind Franklin dhe kontributet që ajo dha në botën e shkencës.

ndërhyrje

Difraksioni i dritës

Në këtë artikull shpjegojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me funksionimin e difraksionit të dritës. Mësoni më shumë rreth këtij fenomeni.

pyll halore

Halore

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, habitatin dhe speciet kryesore të grupit të haloreve. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Kafshët e Amazonës

Fauna e Amazonës

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me faunën e Amazonës dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth ndikimeve që prekin kafshët.

Valët e Nazaré

Mësoni në detaje se si formohen valët e Nazaré dhe cilat janë karakteristikat e tyre. Ne ju tregojmë gjithçka në detaje këtu.

Deti i Kortezit

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, formimin dhe biodiversitetin e Detit të Kortezit. Di gjithçka në lidhje me këtë det parajsë.

Rezervuarët e Spanjës

Rezervuarët e Spanjës

Në këtë artikull do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat e rezervuarëve në Spanjë dhe mënyrën se si merret me thatësirën. Mësoni më shumë këtu.

Ora e diellit

Ora e diellit

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe historinë e diellit. Mësoni si ta bëni një dhe si funksionon.

Hiparku i Nikeas

Në këtë artikull do t'ju tregojmë biografinë e mirënjohur të Hiparkut të Nikesë dhe kontributet e tij kryesore në botën e shkencës.

Qytetërimi grek

deti Mesdhe

Në këtë artikull do të gjeni të gjitha informacionet që ju nevojiten në lidhje me Detin Mesdhe. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Pushimet hënore të vitit të ri

Vit i ri hënor

Ne ju tregojmë të gjitha sekretet dhe kuriozitetet e vitit të ri hënor. Mësoni më shumë rreth Vitit të Ri Kinez dhe karakteristikave të tij.

rëndësia e hartografisë historike

Kartografi historike

Në këtë artikull do t'ju tregojmë për karakteristikat e hartografisë historike dhe rëndësinë që ajo ka pasur në zhvillimin e gjeografisë.

Benjamin Franklin

Benjamin Franklin

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjithë biografinë e Benjamin Franklin, shfrytëzimet dhe ambiciet e tij. Mësoni gjithçka rreth një prej njerëzve më të njohur.

Deti Aral

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Detin Aral dhe çfarë ndodhi për ta bërë atë të thatë. Mësoni më shumë rreth kësaj.

Shtyllat e Herkulit

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë për origjinën dhe mitologjinë e kolonave të Herkulit. Mësoni më shumë rreth historisë së Herkulit.

Zonat kohore

Në këtë artikull ne ju tregojmë se cilat janë zonat e ndryshme kohore në Tokë dhe si llogariten ato. Mësoni më shumë rreth ndryshimit të kohës këtu.

taphonomia

Tafonomia

Në këtë artikull shpjegojmë se çfarë është taponomia dhe rëndësinë që ajo ka në studimin e fosileve. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Koordinoni Hartën

Ne ju tregojmë se çfarë është një hartë koordinuese, cilat elemente ka dhe si interpretohet. Mësoni më shumë rreth gjeografisë themelore këtu.

Plankton

Plankton

Ne ju tregojmë se çfarë është plankton, nga çfarë përbëhet, karakteristikat dhe rëndësinë e tij. Mësoni më shumë rreth zinxhirit ushqimor.

rërë e rërës

rërë e rërës

Ne ju shpjegojmë gjithçka që duhet të dini për rërën e detit dhe si të dilni prej saj. Mësoni më shumë rreth këtij fenomeni të shpeshtë në filma.

Vorbull zjarri

Tornado zjarri

Në këtë artikull ne ju tregojmë se cila është origjina e një tornado zjarri dhe çfarë dëmi shkakton. Mësoni rreth këtyre ngjarjeve ekstreme këtu.

Gjarpëron

Lumi Amazon

Ne ju shpjegojmë se cilat janë karakteristikat, formimi dhe gjeologjia e lumit Amazon. Mësoni më shumë rreth lumit më të madh në botë.

Dimensionet e Liqenit Ness

Liqeni Ness

Ne ju tregojmë të gjitha sekretet dhe karakteristikat e Loch Ness. Hyni këtu për të mësuar më shumë rreth liqenit që strehon një legjendë.

Lumi Niger

Lumi Niger

Në këtë post ju tregojmë të gjitha karakteristikat, formimin, florën, faunën dhe kërcënimet e lumit Niger. Mësoni më shumë rreth këtij lumi Afrikan këtu.

Deti Sargasso

Deti Sargasso

Në këtë postim mund të gjeni të gjitha informacionet në lidhje me Detin Sargasso. Mësoni më shumë rreth këtij deti kurioz të vendosur në Oqeanin Atlantik.

shfrytëzimi i hidrokarbureve

Deti Barents

Në këtë artikull ne ju tregojmë karakteristikat e Detit Barents dhe rëndësinë e tij ekonomike dhe të biodiversitetit. Mësoni rreth tij këtu.

Deti Marmara

Deti Marmara

Ne ju mësojmë gjithçka që ju duhet të dini rreth Detit të Marmaras. Të gjitha karakteristikat, ishujt dhe vendet turistike. Di gjithçka këtu.

Biografia e Hypatia

Biografia e Hypatia

Në këtë artikull mund të gjeni të gjitha informacionet në lidhje me jetën, veprat dhe vdekjen e Hypatia. Mësoni më shumë rreth këtij matematikani dhe filozofi.

Ngjyra e detit të zi

Deti i Zi

Në këtë artikull do të zbulojmë gjithçka që ju duhet të dini për Detin e Zi. Mësoni për këtë det dhe karakteristikat e veçanta që ai ka.

Pitagora

Pitagora

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë biografinë dhe shfrytëzimet e Pitagorës, një matematikan dhe filozof shumë i rëndësishëm. Ejani dhe mësoni rreth tij.

Isaac Newton

Isaac Newton

Fizikanti Isaac Newton dha kontribute të shumta në shkencë, duke revolucionarizuar gjithçka të zbuluar. Hyni këtu për të mësuar në lidhje me biografinë e tij.

Matematikani Al-Khwarizmi

Al-Kuarizmi

Al-Khwarizmi ishte një shkencëtar multikulturor i aftë në matematikë, astronomi dhe gjeografi. Hyni këtu dhe mësoni rreth kontributeve të shumta në shkencë.

Valdelinares

Qyteti më i lartë në Spanjë

Në këtë artikull ne ju tregojmë top 10-të nga qytetet më të larta në Spanjë. Hyni për të njohur qytetin më të lartë në Spanjë dhe karakteristikat e tij.

Erë shiu

Petricor

Mësoni gjithçka rreth petrikorit, aromës karakteristike dhe të këndshme të shiut. Ne shpjegojmë origjinën e saj dhe pse ajo erë në atë mënyrë. Hyn!

Baticat

Baticat

Ne shpjegojmë se çfarë janë baticat dhe si funksionojnë ato. Ju gjithashtu do të mësoni rreth tabelave të baticës dhe rëndësisë për peshkimin. Ejani dhe mësoni gjithçka.

shiu i peshqve dhe bretkosave

Shi nga peshqit dhe bretkosat

Ne ju tregojmë të gjitha sekretet në lidhje me shiun e peshqve dhe bretkosave. Isshtë një ngjarje e çuditshme për të cilën dihet pak. Ejani dhe zbuloni.

Libri i Hukut

Robert Hook

Robert Hooke ishte një shkencëtar dhe filozof me shumë rëndësi për botën e shkencës. Zbuloni këtu rëndësinë e zbulimeve të tij.

Termostat Wi-Fi

Termostat WIFI

Termostati WIFI është një revolucion në botën e ngrohjes. Di në thellësi të gjithë funksionimin e kësaj pajisje këtu.

Vera e San Miguel

Vera e San Miguel

Vera e San Miguel zhvillohet pothuajse çdo vit në fund të Shtatorit në Spanjë. A doni të dini karakteristikat e tij?

Akulli i thatë dhe vetia e tij mbresëlënëse

Akull i thatë

Ky post flet për vetitë dhe përdorimet e akullit të thatë. Nëse doni të dini më shumë për këtë dhe të mësoni se si ta bëni në shtëpi, ky është postimi juaj.

gji i meksikës

Çfarë është një Gji?

Ky post flet për karakteristikat dhe përkufizimin e gjirit, ndryshimin me gjirin dhe limanin dhe gjiret kryesore në botë. A doni të dini më shumë rreth kësaj?

Eon Arkaike

Mësoni se si lindi jeta në Tokë dhe si u zhvillua ajo gjatë Eonës Arkaike. Një nga kohët më interesante gjeologjike

kërpudha të lehta foxfire bioluminescence

Dritat natën, detin dhe pyjet

Bioluminescence është drita që organizma të caktuar lëshojnë natën, disa prej tyre me lëvizje, dhe të tjerët me dekompozim. Ne i shpjegojmë disa

bretkocë shiu me çadër

Kur shiu duket se vjen nga një film horror

A i njihni të gjitha llojet e shiut? Sepse nëse jeni duke kërkuar fenomene të çuditshme me shi, ne do t'ju tregojmë disa nga më atipiket dhe më të tmerrshmet që ekzistojnë

darvaza mire

Pusi i Darvaza. Dera në Ferr

Shpjegimi i historisë natyrore dhe njerëzore, e cila ka bërë që ky krater i madh në flakë të digjet pa ditur askush se kur do të shuhet

Fluturojnë gejzeri i llojit kon

Le të flasim për gejzerat

Gajserët, ose çfarë është e njëjta, uji nëntokësor i bllokuar që buron nga ngrohja që pësojnë. Ne ju tregojmë gjithçka rreth tyre

magma jet lava

Hadic Aeon

Përshkrimi i eonit hadik, si u formua Toka, kushtet që ekzistonin, se si planeti ishte ngjizur dhe se si jeta filloi të hapte rrugën e saj.

terraformimi i Marsit

Terraformimi i Marsit

Përshkrimi i një propozimi të besueshëm për të filluar kolonizimin e planetit Mars. Një nga projektet më ambicioze të kolonizimit.

biosferë

Çfarë është biosfera?

A nuk e dini se çfarë është biosfera? Zbuloni se si është e gjithë zona e gaztë, e ngurtë dhe e lëngshme e sipërfaqes së tokës që është e zënë nga qeniet e gjalla.

Atmosfera dhe shtresat e saj

Shtresat e atmosferës

5 shtresat e atmosferës që rrethojnë Tokën dhe e mbrojnë atë: Troposfera, stratosfera, mezosfera, termosfera dhe ekzosfera. Për çfarë shërben secili?

Vullkani Hawaii

NASA studion vullkanet e Hawaiit

NASA ka nisur një fushatë për të studiuar vullkanet e Hawaiit, e cila do të lejojë që të merren masa për të mbrojtur njerëzit nëse shpërthejnë.

Ligatina

Dita Botërore e Ligatinave 2017

Më 2 shkurt, Dita Botërore e Ligatinave festohet me qëllim të mbrojtjes së këtyre ekosistemeve që janë çelësi për mbijetesën e kafshëve dhe bimëve.

Emetimet e gazeve serë

Efekti serrë

A e dini me të vërtetë rolin e efektit serë, si ndodh dhe çfarë pasojash ka për planetin? T ALL GJITHA Ju Duhet të dini KERETU.

Biome

Çfarë është bioma?

Çfarë është bioma? Zbuloni këto zona gjeografike në të cilat gjejmë grupe kafshësh dhe bimësh që mund të jenë aty për shkak të aftësisë për tu përshtatur.

Prodhimi i një kilogram mishi ndot shumë planetin

Si ndikon blegtoria në mjedis?

A keni menduar ndonjëherë se si ndikon bagëtia në mjedis? Nëse është kështu, hyni dhe ne do t'i përgjigjemi kësaj pyetje interesante.

Litosfera

Litosfera

Litosfera përbëhet nga korja e Tokës dhe manteli i jashtëm i Tokës. Isshtë pjesë e njërit prej katër nënsistemeve të Tokës.

Solsticin e Dimrit

Solstici i dimrit

Solstici i dimrit përkon që është dita më e shkurtër dhe nata më e gjatë në hemisferën veriore dhe anasjelltas në hemisferën jugore.

Cilësia e ujit në Evropë është edhe më e keqe sesa pritej

Direktiva Kuadër e Ujit i propozon Bashkimit Evropian një përmirësim thelbësor në cilësinë e ujit të ëmbël deri në vitin 2015. Deri më sot ky objektiv është larg përmbushjes, nivelet toksike në trupat ujorë mbeten jashtëzakonisht të larta.

Pika shiu

Si janë pikat e shiut?

Sipas shkencëtarëve të NASA-s, pikat e shiut nuk kanë formë si lot, por më tepër si një simite hamburgeri.

Lojërat Olimpike Dimërore. A është në rrezik vazhdimësia juaj?

Vetëm gjashtë nga qytetet që tashmë mbajtën Lojërat Olimpike Dimërore në shekullin e kaluar do të ishin sot mjaft të qetë për t'i pritur ato. Edhe për vlerësimet më konservatore të klimës, vetëm 11 nga 19 qytete që organizuan Lojërat Olimpike Dimërore mund ta bënin këtë në dekadat e ardhshme sipas një sondazhi të kryer nga Universiteti i Waterloo (Kanada) dhe Qendra e Menaxherëve në Innsbruck (Austri).