Gurët

Çfarë janë guralecat?

Ne ju tregojmë se çfarë janë guralecat, karakteristikat e tyre dhe si formohen. Mësoni më shumë rreth përdorimit të tij sot.

gurë gjysmë të çmuar

Gurë gjysmë të çmuar

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për gurët gjysmë të çmuar, karakteristikat dhe rëndësinë e tyre. Mësoni më shumë këtu.

Ishujt Faroe

Liqeni Sørvágsvatn

Ne ju tregojmë në detaje origjinën dhe karakteristikat e liqenit Sørvágsvatn. Njihuni me këtë mrekulli natyrore në thellësi.

Si lindi Himalajet?

Si lindën Himalajet

Dëshironi të dini se si e kanë origjinën Himalajet? Këtu ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për të.

si formohet dolomiti

Si formohet dolomiti

Dëshironi të dini se si formohet dolomiti? Këtu ju tregojmë të gjitha studimet që ekzistojnë mbi këtë çështje dhe eksperimentet e kryera.

magmë

Proceset e brendshme gjeologjike

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për proceset e brendshme gjeologjike dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

vargmalet e atlasit

Malet e Atlasit

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për malet e Atlasit dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

gjeografia e Australisë

Rrafshnaltat e Oqeanit

Ne ju tregojmë me detaje gjithçka që duhet të dini për pllajat e Oqeanisë dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë këtu.

si lind një vullkan

Si lind një vullkan

Ne ju tregojmë se si lind një vullkan dhe cilat aspekte janë të rëndësishme në gjeologji dhe vullkanizëm. Mësoni më shumë këtu.

shpella më e thellë në botë

Shpella më e thellë në botë

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe sekretet e shpellës më të thellë në botë. Hyni këtu për të mësuar më shumë,

tërmet

Tërmeti në Marok

Tërmeti i së premtes në Marok ka pasur pasoja tragjike. Ne shpjegojmë shkaqet dhe pasojat e tij, si dhe rrezikun në Spanjë.

Nil ose lumi Amazon

Lumi më i gjatë në botë

Dëshironi të dini se cili është me të vërtetë lumi më i gjatë në botë? Hyni këtu dhe ne do t'ju tregojmë gjithçka në detaje.

amerikan

kontinenti amerikan

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për kontinentin amerikan dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë këtu.

rrjedha e elbës

lumi elba

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për lumin Elba, karakteristikat e tij, florën, faunën dhe shumë më tepër. Mësoni gjithçka këtu.

shkretëtira përreth Las Vegasit

Shkretëtira Mojave

Ne ju tregojmë karakteristikat, gjeologjinë, florën, faunën, gjeografinë, klimën dhe turizmin e shkretëtirës Mojave.

Karakteristikat e shkretëtirës së Arabisë

Shkretëtirë arabe

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për shkretëtirën arabe dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

depresioni i shkretëtirës danakil

Shkretëtira e Danakilit

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për shkretëtirën e Danakilit dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Shkretëtira Monegros

Shkretëtira Monegros

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat e shkretëtirës Monegros, florën, faunën e saj dhe shumë më tepër. Mësoni më shumë këtu.

Akullnajat argjentinase

Akullnajat e Argjentinës

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për akullnajat e Argjentinës dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

malet më të larta në botë

malet më të larta në botë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për malet më të larta në botë, karakteristikat e tyre dhe shumë më tepër.

nanga parbat

nanga parbat

Dëshironi të dini pse Nanga Parbat quhet "mali vrasës"? Këtu ju tregojmë gjithçka në detaje.

orizaba në Meksikë

Pico de Orizaba

Ju tregojmë me detaje gjithçka duhet të dini për majën e Orizabës dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

vargmalet malore të Spanjës

vargmalet malore të Spanjës

Ne shpjegojmë në detaje se cilat janë vargmalet malore të Spanjës dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

lumi më i gjatë në Kanada

Lumi më i gjatë i Kanadasë

Ju tregojmë të gjitha detajet dhe kuriozitetet për lumin më të gjatë në Kanada. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

llojet e fjordeve

fiordet

Ne do t'ju tregojmë në detaje se çfarë janë fjordet, cilat janë karakteristikat e tyre dhe formimi i tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

nëndetëse vullkanike

Nëndetëse vullkan

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është një vullkan nënujor dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

ferr mbi gurë

Lugina e vdekjes

Dëshironi të njihni Death Valley në thellësi? Këtu ju tregojmë të gjitha misteret dhe kuriozitetet e saj. Hyn!

përmbysin pëllëmbën

shpërthim strombolian

Dëshironi të dini më shumë rreth shpërthimit Strombolian të vullkanit La Palma? Hyni këtu dhe do të mësoni gjithçka për të!

lumi eufrat në qytete

lumi eufrat

Ne shpjegojmë gjithçka që duhet të dini për lumin Eufrat, karakteristikat dhe rëndësinë e tij. Mësoni më shumë këtu.

një nga lumenjtë më të gjatë në planet

Lumi Indus

Ju tregojmë me detaje se cilat janë karakteristikat e lumit Indus, degët e tij, flora, fauna dhe kërcënimet.

lumi Amur

Lumi Amur

Ne ju mësojmë gjithçka që duhet të dini për lumin Amur, karakteristikat dhe rëndësinë e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

vargmal kantabrian

Malet e Kantabrisë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për malet Kantabriane dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

si formohen shkëmbinjtë

si formohen shkëmbinjtë

Ne ju tregojmë në detaje se cilat janë proceset e ndryshme në mënyrë që të mësoni se si formohen shkëmbinjtë. Mësoni më shumë këtu.

samiti i himalajave

Malin Everest

Dëshironi të dini gjithçka për malin Everest? Këtu ju tregojmë se cilat janë tiparet kryesore të tij dhe shumë më tepër.

çfarë është një akuifer dhe karakteristikat

Çfarë është një akuifer

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është një akuifer, karakteristikat e tij, florën dhe faunën. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Çfarë është magma nga vullkanet?

Cila është magma e vullkaneve

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është magma e vullkaneve, karakteristikat e saj dhe ndryshimet me llavën.

tërmetet që ndodhin njëkohësisht

tufë sizmike

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është një tufë tërmetesh, karakteristikat dhe rrezikshmërinë e tij. Mësoni më shumë këtu.

kaldera vullkanike

kaldera vullkanike

Ne ju tregojmë me detaje gjithçka që duhet të dini për kalderën vullkanike dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

kore oqeanike

kore oqeanike

Ne ju tregojmë në detaje gjithçka që duhet të dini për koren oqeanike dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

llojet e shkëmbinjve që ekzistojnë

Llojet e shkëmbinjve

Dëshironi të dini se cilat janë llojet kryesore të shkëmbinjve dhe klasifikimi i tyre? Hyni këtu për të zbuluar gjithçka në detaje.

burimet dhe ligatinat

Cilat janë burimet

Dëshironi të mësoni pse burimet janë kaq të rëndësishme? Hyni këtu për të zbuluar karakteristikat e tij unike.

si u formuan ishujt Kanarie

Si u formuan Ishujt Kanarie

Ne ju tregojmë në detaje se si u formuan Ishujt Kanarie dhe cilat janë karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

mali i Shën Helenës

stratovolcano

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për stratovolkanin, formimin dhe shpërthimet e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

lumi Jordan në Bibël

Lumi Jordan

Mësoni gjithçka që duhet të dini për lumin Jordan dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë për lumin më të përmendur në Bibël.

akullnajë në Islandë

Lugina e akullnajave

Ne do t'ju tregojmë në detaje se çfarë është një luginë akullnajore, karakteristikat e saj, gjeologjia dhe proceset e erozionit.

Si formohen malet në planet?

Si formohen malet

Dëshironi të mësoni se si formohen malet? Hyni këtu sepse ne shpjegojmë gjithçka në detaje dhe shumë më tepër.

Vesubio mont

vullkani i Pompeit

Dëshironi të dini cilat janë karakteristikat e vullkanit të Pompeit? Këtu ju tregojmë gjithçka që duhet të dini.

kuriozitetet e vullkaneve

Kuriozitetet e vullkaneve

Dëshironi të dini cilat janë kuriozitetet më të mira të vullkaneve? Këtu ju tregojmë që të mund të mësoni më shumë rreth tij.

relievi i kanarinave

Vullkanet në Ishujt Kanarie

Dëshironi të mësoni se cilët janë vullkanet kryesore në Ishujt Kanarie? Këtu ju tregojmë për karakteristikat, origjinën dhe shumë më tepër. Hyn!

matjet e shkallës Rihter

shkallë të Rihterit

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për shkallën e Rihterit, karakteristikat e saj dhe për çfarë shërben. Mësoni më shumë për tërmetet.

liqeni marakaibo

Liqeni Maracaibo

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për liqenin Maracaibo dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu

deti pranë Antarktidës

deti i dasmës

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Detin Weddell dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

lumi lena

lumi lena

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për lumin Lena dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

si formohen ishujt

si formohen ishujt

Ne ju tregojmë në detaje se si formohen ishujt dhe cilat janë karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth gjeologjisë këtu.

pse shpërthen një vullkan dhe është i rrezikshëm

Pse shpërthen një vullkan?

Dëshironi të dini pse shpërthen një vullkan? Këtu ju tregojmë gjithçka në detaje që të mund të mësoni më shumë.

çfarë është erozioni

çfarë është erozioni

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini se çfarë është erozioni dhe cilat janë karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Shkretëtira Sonora

Shkretëtira Sonoran

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për shkretëtirën Sonoran dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Lumi Guadalquivir

Depresioni i Guadalquivir

Ne ju tregojmë me detaje gjithçka që duhet të dini për depresionin e Guadalquivir dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë këtu.

buzë e pllakave

Llojet e pllakave litosferike

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për llojet e pllakave litosferike që ekzistojnë dhe karakteristikat e tyre.

pllaja e Spanjës

Rrafshnalta Qendrore

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Pllajën Qendrore dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth relievit spanjoll.

Karakteristikat e sistemit Iberik

Sistemi Iberik

Mësoni në thellësi gjithçka që duhet të dini për Sistemin Iberik dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

burim uji

Çfarë janë ujërat nëntokësore

Ne ju tregojmë në detaje se çfarë janë ujërat nëntokësore, karakteristikat dhe rëndësinë e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

kështu fiket një vullkan

Si fiket një vullkan?

Ne ju tregojmë se si një vullkan shuhet hap pas hapi dhe cilat shenja tregojnë se shpërthimi ka përfunduar. mësoni më shumë këtu

rëndësia e lehtësimit

çfarë është lehtësimi

Nuk e dini se çfarë është lehtësimi? Ne shpjegojmë rëndësinë e relievit në gjeologji dhe llojet që ekzistojnë.

shpërthimet e vullkaneve

Vullkani Stromboli

Ne shpjegojmë në detaje gjithçka që duhet të dini për vullkanin Stromboli dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë këtu.

çfarë është gjeologjia

çfarë është gjeologjia

Ne ju tregojmë në detaje se çfarë është gjeologjia dhe cilat janë karakteristikat dhe rëndësia e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

cilat janë kontinentet karakteristike

cilat janë kontinentet

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini se cilat janë kontinentet, karakteristikat dhe llojet e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

çfarë është një shkretëtirë

çfarë është një shkretëtirë

Ne shpjegojmë me detaje se çfarë është shkretëtira, karakteristikat e saj, klimën, florën dhe faunën. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Dallimet kryesore midis magmës dhe lavës

Dallimet midis magmës dhe lavës

Ne ju tregojmë se cilat janë ndryshimet kryesore midis magmës dhe lavës dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

çfarë është një mal

çfarë është një mal

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është një mal, karakteristikat dhe formimin e tij. Zbuloni gjithçka për të këtu.

formimi i deteve

si u formuan oqeanet

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që ju duhet të dini për mënyrën se si u formuan oqeanet dhe gjeologjinë rreth tij.

çfarë është një arkipelag

Çfarë është një arkipelag

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është një arkipelag dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

çfarë është lava

çfarë është lava

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është llava, karakteristikat dhe ndryshimet e saj me magmën.

Shkëmbinj metamorfikë

Shkëmbinj metamorfikë

Ne ju tregojmë me detaje gjithçka që duhet të dini për shkëmbinjtë metamorfikë dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Vullkani Popocatepetl

Vullkani Popocatepetl

Në këtë artikull do të gjeni të gjithë informacionin që ju nevojitet për vullkanin Popocatépetl dhe karakteristikat e tij.

vendndodhja e kraterit chicxulub

Krateri Chicxulub

Ne ju tregojmë në detaje gjithçka që duhet të dini për kraterin Chicxulub dhe zbulimet e tij. Mësoni më shumë këtu.

cilat janë karakteristikat e një shkëmbi

çfarë është një shkëmb

Në këtë artikull ne ju tregojmë se çfarë është një shkëmb dhe cilat janë karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

çfarë bën një gjeolog dhe sa fiton

Çfarë bën një gjeolog?

Në këtë artikull ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që bën një gjeolog dhe çfarë rëndësie ka.

tokë e rrallë

Toka të rralla

Në këtë artikull do t'ju tregojmë se çfarë janë tokat e rralla, karakteristikat dhe rëndësia e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu

shkëmbi i gjigantëve të Tenerifit

Shkëmbi i Gjigantëve

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për shkëmbin e Los Gigantes dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

mali i Shën Helenës

Mali i Shën Helenës

Ne ju tregojmë historinë, origjinën dhe shpërthimet e malit Santa Helena. Mësoni më shumë rreth këtij vullkani aktiv.

lumi në Tajlandë

Lumi Mekong

Ne ju tregojmë në detaje të gjitha karakteristikat e lumit Mekong. Mësoni më shumë për një nga lumenjtë më të famshëm në Tajlandë.

shkallëzim

Monte Cervino

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për malin Matterhorn dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

mali denali

Mali Denali

Në këtë artikull ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për malin Denali dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

retë vullkanike

retë vullkanike

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për retë vullkanike dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu

vullkani etna

vullkanet në Itali

Ne përshkruajmë në detaje se cilët janë vullkanet më të rëndësishme në Itali sipas madhësisë dhe aktivitetit të tyre vullkanik. Mësoni më shumë këtu.

vullkanet në Islandë

Vullkanet në Islandë

Në këtë artikull ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për vullkanet në Islandë dhe karakteristikat e tyre.

unazë zjarri paqësor

Unaza e zjarrit

Në këtë artikull ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Unazën e Zjarrit dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

mali merapi vullkan

Mali i Merapit

Ne ju tregojmë me detaje gjithçka që duhet të dini për malin Merapi dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

vullkan aktiv

Mali më i lartë i Spanjës

Ju tregojmë me detaje të gjitha karakteristikat dhe kuriozitetet e malit më të lartë në Spanjë. Mos e humb atë!

shkëmbinjtë magnetikë magnetit

Shkëmbinj magnetikë

Në këtë artikull ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për shkëmbinjtë magnetikë dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë këtu.

llojet e vullkaneve që ekzistojnë

Llojet e vullkaneve

Në këtë artikull ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për llojet e ndryshme të vullkaneve që ekzistojnë dhe shpërthimet e tyre.

diagjeneza në shkëmbinj

Diagjeneza

Në këtë artikull ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për diagjenezën, karakteristikat dhe formimin e saj.

gropa në natyrë

gropat

Në këtë artikull ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për gropat dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

brigjet e lumenjve

bankat

Ne ju tregojmë gjithçka që ju duhet të dini për brigjet, karakteristikat e tyre dhe bimësinë përkatëse. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

nyjet e shkëmbinjve

Nyje

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me pallatet dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

gjarpërues

Meander

Në këtë artikull ne ju tregojmë se çfarë është një meander dhe cilat janë karakteristikat dhe formimi i tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

fosilet e opalizuara

Fosile të opalizuara

Në këtë artikull ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për fosilet e opalizuara dhe rëndësinë e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

ylber mineral curazo

Kuarc ylber

Në këtë artikull do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat e kuarcit të ylberit dhe përdorimet e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

halite rozë

Halit rozë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për halitin rozë dhe karakteristikat e tij. Di thellësisht gjithçka për këtë mineral.

llojet e kuarcit

Llojet e kuarcit

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për llojet e ndryshme të kuarcit që ekzistojnë dhe cilat janë karakteristikat e tyre.

Teide

Vullkanet në Spanjë

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për vullkanet e ndryshme në Spanjë dhe karakteristikat e tyre.

ndalo provën

Mali tatras

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për malin Tatras dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

Himalajet

vargjet malore

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për vargjet malore dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

gjeologjia e lashtë

Paleozoik

Në këtë post gjithçka që lidhet me Paleozoikun dhe karakteristikat e tij shpjegohet në detaje. Mësoni më shumë rreth kësaj faze.

shpërthime

Si formohen vullkanet

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë në detaje se si formohen vullkanet, llojet e vullkaneve dhe pjesët e tyre. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

pellgje ujëmbledhëse

Pellgje ujëmbledhëse

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth asaj që janë pellgjet ujëmbledhëse dhe cilat janë karakteristikat e tyre.

alpet zvicerane me dëborë

Alpet Zvicerane

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Alpet Zvicerane dhe pse është një nga vargjet më të njohura malore në botë.

vullkani më i lartë në botë

mauna kea

Ne shpjegojmë gjithçka në lidhje me vullkanin Mauna Kea dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

historia e tokës

Historia e Tokës

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për historinë e Tokës dhe origjinën e saj. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

shpërthimet e vullkanit etna

Vullkani Etna

Ne ju tregojmë në detaje të gjitha karakteristikat, shpërthimet dhe kuriozitetet e vullkanit Etna. Njihuni me vullkanin më aktiv në Evropë në thellësi.

rëndësia e stromatoliteve

Stromatolitet

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për stromatolitet dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth këtyre formacioneve shkëmbore.

tërmetet e fajit san andres

Faji i San Andres

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për fajin e San Andres dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

Lumi Kongo

Río Kongo

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me lumin Kongo dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth këtij lumi këtu.

cfare eshte nje shkemb

Çfarë është një shkëmb

Në këtë artikull ne ju tregojmë se çfarë është një shkëmb, cilat janë formimi dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

gjiri i luanit

Gjiri i luanit

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me Gjirin e Luanit dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

super vullkan yellowstone

Vullkani Yellowstone

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me vullkanin Yellowstone dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

valët sizmike

Çfarë është një tërmet

Në këtë artikull ne ju tregojmë se çfarë është një tërmet, cilat janë shkaqet dhe pasojat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

malet e kaukazit

Malet e Kaukazit

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Malet e Kaukazit dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

pellgu hidrografik i ebro

Lugina e Ebros

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me luginën Ebro, gjeologjinë dhe formimin e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

çfarë është një ishull

Çfarë është një ishull

Ne ju tregojmë në detaje se çfarë është një ishull, si formohet dhe cilat janë llojet dhe karakteristikat që ai ka. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

vargmali prebetik

Sistemi betik

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me sistemin Betic dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu

vizitoni kanionin e madh

Kanioni i Kolorados

Di thellësisht gjithçka që duhet të dish për Kanionin e Kolorados. Mësoni për këtë mrekulli të natyrës.

Masivi Altai i famshëm për peizazhe

Masivi Altai

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me masivin Altai. Mësoni më shumë rreth një prej vendeve më magjike në botë.

akullnajat malore

Alpet skandinave

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Alpet Skandinave dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

ndotja e lumit që ndan Londrën

Lumi Thames

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për lumin Thames dhe rëndësinë e tij. Mësoni më shumë rreth këtij lumi të famshëm.

petrogeneza

Petrogeneza

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth petrogjenezës dhe rëndësisë së saj. Mësoni më shumë rreth gjeologjisë këtu.

vargmali Arktik

Vargmali Arktik

Njihni në thellësi karakteristikat, gjeologjinë dhe rëndësinë e vargmalit Arktik. Këtu ju tregojmë gjithçka në detaje.

formimi i shkëmbit sedimentar

Sedimentologjia

Ne ju tregojmë rëndësinë e sedimentologjisë si një degë e gjeologjisë. Dijeni në thellësi këtë çështje.

vullkan të plotë

Pjesë të një vullkani

Ne përshkruajmë në detaje secilën nga pjesët e një vullkani dhe cilat janë funksionet e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

petrologjia dhe shkëmbinjtë

Petrologjia

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me petrologjinë dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

peisazhe të pirenejve

Pireenet

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth Pirenejve dhe karakteristikave të tyre. Mësoni më shumë rreth këtyre maleve.

gji i Kalifornisë

Gjiri i Kalifornisë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Gjirin e Kalifornisë, karakteristikat e tij dhe biodiversitetin. Mësoni gjithçka për këtë këtu.

bora dhe akullnajat

Mont Blanc

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me Mont Blanc dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

kristale gurësh të çmuar

Gure te Cmuar

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe vetitë e gurëve të çmuar. Di thellësisht se cila është vlera e saj dhe për çfarë shërben.

Everest mali më i lartë në botë

Mali më i lartë në botë

Hyni këtu për të mësuar gjithçka në lidhje me malin më të lartë në botë, karakteristikat dhe origjinën e tij.

ngjyrat e malit

Vinicunca

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me malin Vinicunca i njohur si mali me 7 ngjyrat. Mësoni më shumë këtu.

akullnajat

Kuzhinier mali

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth Mount Cook dhe karakteristikave të tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

daulle

Daulle

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me tamburin dhe trajnimin e tij. Mësoni se si gjenerohet kjo gjeologji akullnajore.

karakteristikat e shkëmbinjve magmatikë

Shkëmbinj Ignezë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth shkëmbinjve magmatikë dhe formimit të tyre. Mësoni më shumë rreth klasifikimit të shkëmbinjve.

linjat e konturit

Harta topografike

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe elementet e hartës topografike. Mësoni më shumë rreth përdorimeve të tij këtu.

shkëmbinj sedimentarë

Shkëmbinj sedimentarë

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me karakteristikat dhe origjinën e shkëmbinjve sedimentarë. Mësoni më shumë këtu.

shtresat e Tokës

Gradienti gjeotermik

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth gradientit gjeotermik dhe rëndësisë së tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Litologji

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me litologjinë, një degë e gjeologjisë. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

e gjithë toka së bashku

Pangea

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me superkontinentin e njohur si Pangea. Mësoni më shumë rreth evolucionit të planetit tonë.

ortofoto dhe aplikimet

Ortofoto

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me ortofoto dhe karakteristikat kryesore të tij. Njihni dobinë e këtyre fotografive ajrore.

shkaqet e erozionit detar

Erozioni detar

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth erozionit detar, si formohet dhe çfarë efektesh ka në relievin bregdetar.

valët sizmike

Valët sizmike

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, origjinën dhe llojet e valëve sizmike që ekzistojnë. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

formacione shkëmbore

Aksidenti gjeografik

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me atë se çfarë është forma e tokës dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

ngjitet në mal

K2

Në këtë artikull do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, formimin, florën dhe faunën e malit K2. Mësoni më shumë për këtë montim.

Himalaja

Everest

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me karakteristikat, formimin, klimën, florën dhe faunën e Everestit.

cikli shkëmbor

Cikli shkëmbor

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth ciklit shkëmbor dhe karakteristikave të tij. Mësoni rreth tij këtu.

Vesubio mont

Vesubio mont

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, formimin dhe shpërthimet që ka pasur vullkani Vesuvius, një nga më të rrezikshmit.

deti i Karaibeve

Deti i Karaibeve

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, gjeologjinë dhe formimin e Detit Karaibe. Mësoni më shumë rreth këtij vendi parajsor.

Shkretetira e Saharase

Shkretetira e Saharase

Në këtë artikull ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, florën dhe faunën e shkretëtirës së Saharasë. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Alpe

Në këtë artikull do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, origjinën, gjeologjinë, florën dhe faunën e Alpeve. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

vullkani tambora dhe kaldera e tij

Vullkani Tambora

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë karakteristikat, formimin dhe shpërthimet e vullkanit Tambora. Mësoni më shumë rreth një prej vullkaneve më të famshëm.

Mauna loa

Mauna loa

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, formimin dhe shpërthimet e vullkanit Mauna Loa. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Kristalografia

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe fushat e studimit të kristalografisë. Mësoni më shumë rreth kësaj dege të shkencës.