James Webb

pasardhësi i Hubble

Dëshironi të dini se cili është pasuesi i Hubble? Këtu ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe rëndësinë që ka.

si u krijua hëna

si u krijua hëna

Dëshironi të dini se çfarë hipotezash ka për mënyrën se si u krijua Hëna? Këtu ju tregojmë gjithçka në detaje që të mund të mësoni më shumë.

ftohtë në vakum

temperatura në hapësirë

Ne shpjegojmë se çfarë është temperatura në hapësirë ​​dhe sa e rëndësishme është ta njohësh atë. Mësoni më shumë rreth astronomisë këtu.

kuriozitetet e perseidëve

Kuriozitetet e Perseidëve

Ne ju tregojmë disa nga kuriozitetet më të mira për Perseidët që mund të mos i keni njohur dhe që duhet t'i dini.

rrezatimi kozmik

rrezatimi kozmik

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për rrezatimin kozmik, karakteristikat e tij, origjinën dhe shumë më tepër.

llojet e hënave

llojet e hënave

Ne ju tregojmë se cilat janë llojet e ndryshme të hënave që ekzistojnë në varësi të datës, formës dhe madhësisë. Mësoni më shumë këtu.

pasojat e animit të tokës në temperatura

Pasojat e animit të Tokës

Cilat janë pasojat e animit të Tokës? Këtu ju tregojmë gjithçka në detaje në mënyrë që të dini më shumë.

Mbreti Yll

Çfarë ngjyre ka dielli

Dëshironi të dini se çfarë ngjyre ka në të vërtetë dielli? A mendoni se është e verdhë? Hyni këtu për të zbuluar të gjithë të vërtetën.

ganimedi i madh satelitor

Sateliti Ganymede

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për satelitin Ganymede dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

librat e astronomisë

librat e astronomisë

Ne ju tregojmë se cilët janë librat më të mirë të astronomisë për t'ju bërë të filloni në këtë botë emocionuese. Mos e humb atë!

dylbi të mira astronomike

dylbi astronomike

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për dylbi astronomike, karakteristikat e tyre dhe çfarë avantazhesh kanë.

Si është të jetosh në planetin e kuq?

graviteti në Mars

Dëshironi të dini në thellësi gjithçka rreth gravitetit në Mars dhe ndryshimet me Tokën? Këtu po ju shpjegojmë në detaje.

lëvizja nutation e tokës

Lëvizja e ushqimit

Dëshironi të dini se në çfarë konsiston lëvizja nutation e Tokës? Këtu ju tregojmë gjithçka që duhet të dini.

gjithçka që shihni në messier

Katalogu Messier

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për katalogun Messier, historinë dhe rëndësinë e tij. Mësoni më shumë rreth astronomisë këtu.

Bolidos në Ishujt Kanarie

top zjarri në astronomi

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini se çfarë është një bolide në astronomi dhe cilat janë karakteristikat e tij. Mësoni më shumë këtu.

magjepsës gjarpërinjsh

Konstelacioni Ophiuchus

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për plejadën Ophiuchus dhe simbolin e saj. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

sonda në hapësirë

Sondat Voyager

Dëshironi të mësoni më shumë rreth sondave Voyager që po hetojnë sistemin tonë diellor? Këtu ju mësojmë gjithçka.

pikat e Lagranzhit

Pikat e Lagranzhit

Dëshironi të dini se cilat janë pikat e Lagranzhit dhe cilat janë karakteristikat e tyre? Këtu ju tregojmë gjithçka që duhet të dini.

zhurma në hapësirë

A ka zë në hapësirë?

Ne i përgjigjemi pyetjes nëse ka zë në hapësirë ​​dhe gjithçka që duhet të dini për të. Çfarë po pret?

vit drite

Vit drite

Dëshironi të dini se çfarë është viti drite dhe për çfarë shërben? Këtu ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për të.

ekzohënat që mund të kenë jetë

J1407b, ekzoplaneti me unaza

Dëshironi të dini më shumë për planetin J1407b dhe sistemin e tij mbresëlënës të unazave? Këtu ju tregojmë gjithçka për të.

nisja miura 1

Miura 1, raketa spanjolle

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Miura 1, raketën e parë spanjolle që fluturoi në hapësirë.

makinë hapësinore në Mars

Curiosity Rover

Dëshironi të dini më shumë për roverin Curiosity dhe zbulimet e tij në Mars? Këtu ju tregojmë gjithçka në detaje.

planetezmalet

teoria e planetezmaleve

Dëshironi të dini se si lindin dhe formohen planetët? Këtu ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për teorinë e planetezmaleve.

Ylli sirian në qiell

Ylli i Siriusit

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për yllin Sirius dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

Moduli Apollo 11

Moduli Hënor Apollo 11

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për modulin hënor të anijes Apollo 11 që arriti të arrijë në Hënë. Mësoni më shumë këtu.

Rover kinez në Hënë duke studiuar

Rover kinez në hënë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për zbulimet e roverit kinez në Hënë. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

të gjitha yjësitë

yjësitë e famshme

Dëshironi të dini se cilat janë yjësitë e famshme dhe karakteristikat e tyre? Këtu ju tregojmë gjithçka që t'i shihni ato.

sateliti i parë i Saturnit

Titan, sateliti kryesor i Saturnit

Njihni në thellësi gjithçka që dihet për satelitin Titan, satelitin kryesor të Saturnit. Mësoni më shumë rreth astronomisë këtu.

ulje ne Hene

Deti i Qetësisë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është Deti i Qetësisë në Hënë dhe rëndësia e tij.

krahët e rrugës së qumështit

Armët e Rrugës së Qumështit

Ne shpjegojmë hap pas hapi se cilat janë krahët e Rrugës së Qumështit dhe rëndësinë e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

çfarë ngjyre ka plutoni

Çfarë ngjyre është Plutoni?

Dëshironi të dini se çfarë ngjyre është Plutoni dhe si kanë mundur ta studiojnë atë? Hyni këtu sepse ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini.

galaktikat në hapësirë

pluhur kozmik

Ne ju tregojmë se çfarë është pluhuri kozmik, karakteristikat e tij, origjinën dhe shumë më tepër. Mësoni më shumë rreth Universit këtu.

alternativa për shpërthimin e madh

Teoria e inflacionit

Dëshironi të dini më shumë rreth teorisë së inflacionit dhe origjinës së Universit? Këtu ju tregojmë gjithçka në detaje.

sipërfaqja e Venusit me shi

sipërfaqja e Venusit

Dëshironi të dini të gjitha informacionet rreth sipërfaqes së Venusit? Këtu ju tregojmë gjithçka që duhet të dini.

yjësitë e qiellit

Yja e kulturës greke

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për yjësitë e kulturës greke dhe karakteristikat e tyre.

Si është i përbërë dielli?

Si është krijuar Dielli?

Ne shpjegojmë me hollësi se si është i përbërë Dielli, karakteristikat e tij dhe rëndësinë që ka për jetën.

ngjyrat e yjeve

Çfarë ngjyre kanë yjet

Dëshironi të dini se çfarë ngjyre kanë yjet dhe çfarë ndikon? Hyni këtu sepse ne ju tregojmë gjithçka në detaje.

Eklipsi i diellit

Si të shikoni një eklips diellor

Dëshironi të mësoni se si të shikoni në mënyrë të sigurt një eklips diellor? Këtu ju tregojmë se cilat janë këshillat dhe truket më të mira.

formimi i planetit

Si formohen planetët

Dëshironi të dini se si formohen planetët? Hyni këtu sepse ne shpjegojmë gjithçka në detaje.

Sateliti Charon

Karoni

Dëshironi të dini formimin, zbulimin dhe karakteristikat e Charon? Këtu ju tregojmë gjithçka për të.

planet i mundshëm i banueshëm

Kepler 1649c

Shkenca ka zbuluar një ekzoplanet që mund të jetë i banueshëm. Emri i tij është Kepler 1649c. Hyni këtu për të mësuar më shumë.

vendi më i ftohtë në univers

Vendi më i ftohtë në Univers

Ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe kuriozitetet për vendin më të ftohtë në Univers. Dëshiron ta takosh? Hyni këtu

llojet e paralaksave

Paralaks: gjithçka që duhet të dini

Dëshironi të dini se çfarë është paralaksi? Këtu ju tregojmë karakteristikat, përdorimet dhe rëndësinë e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

mjegullnaja e orionit

Mjegullnaja e kokës së kalit

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Mjegullnajën e Kokës së Kalit dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë këtu.

hëna që mbulon diellin

llojet e eklipseve

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për llojet e ndryshme të eklipseve që ekzistojnë. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

univers kanibal

Reja e Magelanit

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Renë Magelanik dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

galaktikë sombrero

Galaxy Sombrero

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për galaktikën Sombrero dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

cilat janë lëvizjet rrotulluese të hënës

Lëvizjet rrotulluese të Hënës

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për lëvizjet rrotulluese të Hënës dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

ekzoplaneti Kepler 442b

Kepler 442b

A ju kanë thënë ndonjëherë për një planet që mund të jetë i banueshëm? Ky është ekzoplaneti Kepler 442b. Mësoni gjithçka rreth tij këtu.

planeti mars

pse Marsi është i kuq

Dëshironi të dini pse Marsi është i kuq? Futni këtë artikull sepse mund të gjeni të gjithë informacionin që duhet të dini.

plejadë kanceri

Konstelacioni i Kancerit

Dëshironi të dini gjithçka për yjësinë e Kancerit? Këtu ju tregojmë karakteristikat, origjinën dhe kuriozitetet e tij.

vrimat e zeza supermasive

vrima të zeza supermasive

Dëshironi të dini se çfarë janë vrimat e zeza supermasive? Këtu ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth tyre.

llojet e teleskopëve

llojet e teleskopëve

Dëshironi të dini cilat janë karakteristikat dhe përdorimet e llojeve të ndryshme të teleskopëve që ekzistojnë? Këtu ju tregojmë gjithçka.

karakteristikat e satelitit gjeostacionar

satelit gjeostacionar

Ne ju tregojmë në detaje se cilat janë karakteristikat, vendndodhja dhe orbita e një sateliti gjeostacionar. Dijeni rëndësinë e tij këtu.

çfarë është astronomia

çfarë është astronomia

Dëshironi të dini se çfarë është astronomia dhe çfarë studion ajo? Këtu ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për të.

mjegullnaja e gaforres

Mjegullnaja e Gaforres

Hyni këtu për të mësuar më shumë për Mjegullnajën e Gaforres, origjinën, zbulimin dhe mënyrën e vëzhgimit të saj.

mjegullnaja e orionit

Mjegullnaja e Orionit

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Mjegullnajën e Orionit dhe karakteristikat e saj. Hyni këtu për të mësuar më shumë.

sa satelitë ka Saturni

Sa satelitë ka Saturni?

Dëshironi të dini sa satelitë ka Saturni? Hyni këtu për të zbuluar të gjitha karakteristikat dhe rëndësinë e tij.

kur u formua dielli

Kur u formua Dielli?

Dëshironi të mësoni se kur u formua Dielli dhe cilat janë karakteristikat e tij? Këtu ne shpjegojmë gjithçka në detaje.

asteroid në univers

Çfarë janë asteroidet

Ne ju tregojmë se çfarë janë asteroidët, karakteristikat, origjinën dhe llojet e tyre. Dëshironi të dini më shumë për universin? Hyni këtu.

ngjyra e universit

Ngjyra e Universit

Dëshironi të dini se cila është ngjyra e vërtetë e Universit? Këtu ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për të.

si u krijua universi

Si u krijua Universi

Dëshironi të dini se si u krijua Universi dhe cilat janë teoritë më të vlefshme? Këtu ju tregojmë gjithçka.

Karakteristikat e eklipsit total të diellit

eklipsi total diellor

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për eklipsin total të diellit dhe cilat janë karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

kuriozitetet e sistemit diellor

Kuriozitetet e Sistemit Diellor

Universi është plot me mistere që njeriu gjithmonë ka dashur t'i dijë. Hyni këtu për të njohur kuriozitetet e Sistemit Diellor

yjet në qiell

Pse vezullojnë yjet?

Dëshironi të dini pse vezullojnë yjet? Këtu ju zbulojmë të gjitha sekretet për të.

si u formua sistemi diellor në univers

Si u formua sistemi diellor

Ne ju tregojmë se cilat janë teoritë kryesore se si u formua sistemi diellor. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

si formohen yjet në univers

Si formohen yjet

Ne ju tregojmë se si formohen yjet e universit dhe çfarë karakteristikash kanë. Mësoni më shumë rreth astronomisë këtu.

m16

Mjegullnaja e Shqiponjës

Dëshironi të dini më shumë rreth astronomisë dhe universit? Këtu ju tregojmë se çfarë është Mjegullnaja Eagle dhe si ta shihni atë.

drejtimi i qiftit

çfarë është një kometë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është një kometë, karakteristikat dhe origjinën e saj. Mësoni më shumë rreth astronomisë këtu.

hënat gjigante të planetit

Sa hëna ka Jupiteri?

Ne ju tregojmë se sa hëna ka Jupiteri, si janë formuar, karakteristikat e tyre dhe shumë më tepër. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

pse plutoni nuk është planet

Pse Plutoni nuk është planet?

Dëshironi të dini pse Plutoni nuk është një planet? Këtu ju tregojmë të gjitha arsyet dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth astronomisë.

yjet në qiell

çfarë është një yll

Ne ju tregojmë gjithçka që ju nevojitet për të mësuar se çfarë është një yll dhe cilat janë karakteristikat e tij. Dije tërësisht për të.

Për çfarë shërben teleskopi personal?

Për çfarë shërben teleskopi?

Ne shpjegojmë në detaje se për çfarë shërben teleskopi, cilat janë funksionalitetet e tij dhe sa i rëndësishëm është. Mësoni më shumë këtu.

formimi i planetit

Sistemi planetar

Mësoni më shumë rreth universit dhe sistemit planetar. Ne shpjegojmë karakteristikat dhe formimin e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Alpha Centauri

Alpha Centauri

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Alpha Centauri dhe karakteristikat e tij. Ne ju tregojmë më shumë për universin tonë.

çfarë është një orbitë

çfarë është një orbitë

Ne ju tregojmë në detaje se çfarë është një orbitë dhe cilat janë karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth universit që na rrethon.

Sistem diellor

çfarë është një planet

Në këtë artikull ju tregojmë se çfarë është një planet, cilat janë karakteristikat, llojet dhe klasifikimi i tij. Mësoni më shumë këtu.

mënyra për të parë qiellin

si funksionon një teleskop

Mësoni se si funksionon një teleskop për të qenë në gjendje të vëzhgoni qiellin dhe të njihni yjësitë më të mira. Mësoni më shumë këtu.

lëvizja e rrotullimit të tokës

rrotullimi i tokës

Ne ju tregojmë me detaje gjithçka që duhet të dini për rrotullimin e Tokës. Mësoni më shumë për rëndësinë e tij.

arcturus

Arcturus

Dini në thellësi gjithçka rreth yllit Arcturus, më i ndrituri në të gjithë veriun qiellor. Këtu po ju shpjegojmë gjithçka. Mos e humb atë!

karakteristikat e stuhisë diellore

Stuhi diellore

Në këtë artikull ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për stuhitë diellore dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë këtu.

rrip kuiper

Brezi Kuiper

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për rripin Kuiper dhe cilat janë karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Tycho Brahe

Tycho brahe

Ne ju tregojmë në detaje të gjithë biografinë dhe bëmat e Tycho Brahe si astronom. Mësoni më shumë për rëndësinë e tij këtu.

eksplorojnë universin

Raketat hapësinore

Në këtë artikull ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për raketat hapësinore dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë këtu.

ylli neutron

Yll neutron

Në këtë artikull ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për yllin neutron, çfarë është dhe cilat janë karakteristikat e tij.

Brezi i Orionit

Brezi i Orionit

Në këtë artikull ne ju tregojmë në thellësi gjithçka që duhet të dini për rripin Orion dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

fazat e një eklipsi

Çfarë është një eklips hënor

Në këtë artikull ne ju tregojmë se çfarë është një eklips hënor, karakteristikat e tij, fazat, origjinën dhe disa histori. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

llojet e meteoritëve

Çfarë është një meteorit

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është një meteorit, karakteristikat, formimin dhe llojet e tij.

Hënë

Çfarë është një satelit

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është një satelit dhe cilat lloje ekzistojnë.

grumbullimi i yjeve

Galaktika Andromeda

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për galaktikën Andromeda dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

osa minor dhe osa madhore

Ariu i Vogël

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, rëndësinë dhe mitologjinë e konstelacionit Ursa Minor. Mësoni më shumë këtu.

si formohet një vrimë e zezë

Si formohet një vrimë e zezë

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë në detaje se si formohet një vrimë e zezë dhe cilat janë karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

heliocentrizmi

Heliocentrizmi

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth heliocentrizmit dhe karakteristikave të tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

çfarë është universi

Çfarë është universi

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është universi dhe karakteristikat e tij. Dije të gjitha sekretet këtu.

Unazat e Saturnit

Unazat e Saturnit

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me unazat e Saturnit, karakteristikat dhe zbulimet e tyre.

si të zgjidhni një teleskop

Si të zgjidhni një teleskop

Ne ju japim këshillat më të mira se si të zgjidhni një teleskop sipas buxhetit, veçorive dhe përvojës. Mësoni më shumë këtu.

rrip asteroidi

Rrip asteroidi

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me rripin e asteroideve dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth sistemit diellor këtu.

grupe yjesh

Çfarë është një galaktikë

Në këtë artikull ne ju tregojmë se çfarë është galaktika dhe cilat janë karakteristikat dhe llojet që ekzistojnë. Mësoni më shumë rreth universit këtu.

Sonda Cassini

Sonda Cassini

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me sondën Cassini dhe zbulimet e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

helikopter për të udhëtuar në Mars

Zgjuarsi Marsi

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth Ingenuity Mars dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth eksplorimit të Marsit këtu.

çfarë është dielli

Çfarë është dielli

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është dielli dhe cilat janë karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

geminidat dhe karakteristikat e tyre

Binjakët

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me Binjakët dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

konstelacioni binjakë

Binjakët konstelacion

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me konstelacionin e Binjakëve dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

yll i ndritshëm në qiellin e natës

Star Vega

Ne ju tregojmë në thellësi gjithçka që duhet të dini rreth yllit Vega dhe karakteristikave të tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Yjet kryesore të Virgjëreshës

Konstelacioni i virgjëreshës

Në këtë artikull ne ju mësojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me konstelacionin e Virgjëreshës dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Lloji i yllit

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me konstelacionin Luan dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth yjeve në qiell këtu.

kometë Neowise

Kometa Neowise

Në këtë artikull do t'ju tregojmë gjithçka në lidhje me Comet Neowise. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

akrepi yjor

Konstelacioni akrep

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me konstelacionin e akrepit dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Yll qe shkelqen

Yll qe shkelqen

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me yllin që qëllon, origjinën dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

plejada e konstelacionit

Plejada

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me konstelacionin e Pleiades dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

diagrami hertzsprung-russell

Diagrami Hertzsprung-Russell

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për të interpretuar diagramin Hertzsprung-Russell. Mësoni më shumë rreth yjeve këtu.

rritja e yjeve

Yjet neutron

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth yjeve neutron. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

shtimi

Çfarë është shtimi

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth mbledhjes dhe rëndësisë së saj në formimin e yjeve. Mësoni rreth tij këtu.

planetët shkëmbor të sistemit diellor

Planetë shkëmbor

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe klasifikimin e planetëve shkëmbor. Mësoni gjithçka rreth tij këtu.

vrimë e zezë

Horizonti i ngjarjes

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me horizontin e ngjarjes dhe rëndësinë e tij në zbulimin e vrimave të zeza.

Xhuxh i bardhë

Xhuxh i bardhë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth xhuxhit të bardhë, karakteristikave dhe formimit të tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu

gjigandët e gazit

Planetët e gaztë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me planetët e gaztë dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

valët gravitacionale

Valët gravitacionale

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me valët gravitacionale, karakteristikat dhe rëndësinë e tyre. Di gjithçka këtu.

yje të dyfishtë

Yje të dyfishtë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth yjeve të dyfishtë dhe karakteristikave të tyre. Mësoni më shumë rreth astronomisë.

llojet e yjeve dhe karakteristikat

Llojet e yjeve

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe klasifikimin e llojeve të ndryshme të yjeve që ekzistojnë.

tiparet spirale të galaktikës

Galaktikë spirale

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me galaktikën spirale dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

xhuxh kafe

Xhuxh kafe

Ne ju tregojmë karakteristikat, formimin dhe kuriozitetet e xhuxhit kafe. Mësoni më shumë rreth këtij objekti qiellor.

satelitë natyralë

Satelitë Jupiter

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për satelitët e Jupiterit dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

nasa dhe astronautët

NASA

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth NASA-s dhe misioneve më të mira hapësinore në histori. Mësoni gjithçka për këtë këtu.

tranziti i venusit

Tranziti i Venusit

Ne ju tregojmë të gjithëve në lidhje me tranzitin e Venusit dhe si duhet ta shihni. Mësoni më shumë rreth këtij fenomeni astronomik.

garë hapësinore

Garë hapësinore

Ne ju tregojmë hap pas hapi gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me garën hapësinore dhe përparimet e qenies njerëzore.

sa burra kanë shkelur hënën në vite

Sa burra kanë shkelur në hënë

Në këtë artikull ne ju japim një llogari se sa burra kanë ecur në hënë. Mësoni më shumë rreth astronautëve që kanë ecur në hënë.

ekzoplanetë

Ekzoplanetë

Ne ju tregojmë në detaje se çfarë janë ekzoplanetët dhe cilat janë karakteristikat e tyre kryesore. Mësoni metodën për t'i zbuluar ato.

satelitë të Venusit

Satelitët e Venusit

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë disa teori në lidhje me satelitët e Venusit dhe nëse keni qenë ndonjëherë në gjendje të keni. Njihuni me misterin këtu.

yjet në qiell

Cilat janë yjet

Në këtë artikull ne ju tregojmë në detaje se çfarë janë yjet dhe si formohen ato. Mësoni më shumë rreth universit këtu.

perseids në gusht

Perseide

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth Perseidëve dhe origjinës së tyre. Mësoni më shumë rreth Dushi Meteor.

galaktikat e parregullta

Galaktikat e parregullta

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me galaktikat e parregullta dhe formimin e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

saturni dhe unaza

Planete me unaza

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe përbërjen e planetëve me unaza. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

si të përdorim një planferë qiellore

Planisfera qiellore

Në këtë artikull ne ju tregojmë se çfarë është një planferë qiellore, si përdoret dhe si bëhet. Mësoni rreth vëzhgimit të qiellit.

konstelacioni andromeda

Konstelacioni Andromeda

Ne ju tregojmë me shumë detaje gjithçka që duhet të dini në lidhje me konstelacionin Andromeda. Mësoni më shumë rreth grupit të yjeve në qiell.

llojet e galaktikave

Llojet e galaktikave

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe klasifikimin e llojeve të ndryshme të galaktikave që ekzistojnë. Mësoni më shumë rreth universit këtu.

Rendi i planeteve

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me renditjen e planetëve dhe karakteristikat e sistemit diellor.

dielli dhe yjet

Karakteristikat e diellit

Në këtë artikull do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat e diellit, si dhe shtresat, origjinën dhe përbërësit e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu

konstelacioni aries

Konstelacioni i Dashit

Ne ju tregojmë gjithçka në lidhje me konstelacionin e Dashit në qiell. Mësoni më shumë rreth mitologjisë dhe origjinës së këtij grupimi të yjeve.

Konstelacioni ujor

Konstelacioni ujor

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, origjinën dhe mitologjinë e konstelacionit Ujori. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Satelitë artificialë

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, rëndësinë dhe përdorimet që u jepen satelitëve artificialë. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

satelitët natyrorë hëna

Satelitë natyralë

Në këtë post ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me satelitët natyrorë dhe karakteristikat e tyre kryesore. Mësoni më shumë këtu.

vizioni i planetëve të jashtëm

Planetët e jashtëm

Ne ju tregojmë se cilët janë planetët e jashtëm dhe karakteristikat e tyre kryesore. Mësoni më shumë rreth të gjithë sistemit diellor.

Planetë të brendshëm

Në këtë post ju tregojmë se cilët janë planetët e brendshëm dhe karakteristikat e tyre kryesore. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

karakteristikat e stuhisë diellore

Stuhi diellore

Në këtë artikull ne ju tregojmë se çfarë është një stuhi diellore dhe si mund të ndikojë në Tokë. Mësoni gjithçka rreth këtyre fenomeneve këtu.

Yjësitë rrethore

Në këtë postim do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe mënyrën e njohjes së yjësive rrethore. Mësoni më shumë rreth astronomisë këtu.

Si të njohim yjësinë e Peshqve

Konstelacioni i peshqve

Në këtë artikull ne do t'ju mësojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me konstelacionin e Peshqve. Mësoni më shumë se si ta kërkoni në qiell.

Konstelacioni i shigjetarit

Konstelacioni i shigjetarit

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me konstelacionin Shigjetari. Mësoni këtu të gjitha karakteristikat dhe mitologjinë e këtij grupi yjesh

Temperatura e diellit dhe shkëlqimi i saj

Temperatura e diellit

Në këtë artikull shpjegojmë se cila është temperatura e Diellit dhe si llogaritet. Mësoni më shumë rreth yllit që dominon sistemin tonë diellor.

Fytyra e kthyer nga Hëna

Krateret në Hënë

Në këtë postim ne shpjegojmë në detaje se si u formuan krateret në Hënë dhe çfarë karakteristikash ka sipërfaqja hënore.

Konstelacioni i demit

Konstelacioni i demit

Në këtë postim mund të gjeni informacion të plotë në lidhje me konstelacionin e Demit. Mësoni ta identifikoni dhe kuptimet e tij.

Trashëgim

Teleskopët Skywatcher

Ne bëjmë një përzgjedhje të teleskopëve më të mirë Skywatcher dhe një krahasim në mënyrë që të zgjidhni atë që ju përshtatet më së miri.