Shkretëtirë antarktike

24 kuriozitete rreth Antarktidës

Çfarë dini për shkretëtirën më të madhe në botë? Sigurisht që ka të paktën 24 gjëra që ende nuk i dini. Hyni dhe zbuloni 24 kuriozitete rreth Antarktidës.

Cielomoto

Cielomoto, një tërmet në ajër

Cielomoto, një tërmet që ndodh në ajër dhe për të ende nuk ka asnjë shpjegim logjik. Zbuloni më shumë rreth këtij fenomeni meteorologjik

Uragani 1

Pas uraganit: foto

Koleksion fotografish, të bëra në Shtetet e Bashkuara, që na ndihmon të kuptojmë se si të prekurit përballen me kalimin e një uragani.

Cumulonimbus, re stuhie

Cumulonimbus

Sipas WMO, Cumulonimbus përshkruhet si një re e trashë dhe e dendur, me një zhvillim të konsiderueshëm vertikal, në formën e një mali ose kullash të mëdha. Shoqërohet me stuhi.

pirg

Cumulus

Retë e kumulit janë retë vertikale në zhvillim të formuara kryesisht nga rrymat vertikale të favorizuara nga ngrohja e ajrit në sipërfaqen e Tokës.

Stratus

Shtresat përbëhen nga pika të vogla uji edhe pse në temperatura shumë të ulëta ato mund të përbëhen nga grimca të vogla akulli.

Pasqyrë e nimbostratusit

Nimbostratus

Nimbostratus përshkruhet si një shtresë gri, shpesh e errët e reve, me një pamje të mbuluar nga reshjet e shiut ose borës që bien pak a shumë vazhdimisht prej tij.

Altokumulus

Altokumulus

Altokumulat klasifikohen si re mesatare. Ky lloj reje përshkruhet si një bankë, shtresë e hollë ose shtresë resh e përbërë nga forma shumë të ndryshme.

Cirrocumulus

Cirrocumulus

Pemët cirrocumulus përbëhen nga një bankë, shtresë e hollë ose fletë resh të bardha, pa hije, të përbëra nga elementë shumë të vegjël. Ato zbulojnë praninë e paqëndrueshmërisë në nivelin në të cilin janë.

Cirrus

Cirrus

Cirrus janë një lloj reje e lartë, zakonisht në formën e fijeve të bardha të përbëra nga kristale akulli.