Shkaqet e ngrohjes globale

ngrohja globale

Shekulli XNUMX është shekulli në të cilin të dy ndryshimi i klimës siç janë bërë ngrohja globale dy kërcënime reale për të gjithë planetin. Në rastin e ngrohja globale, e njëjta është shkaktuar nga e rritur temperatura mesatare të oqeaneve dhe atmosferës për shkak të shkaqeve natyrore dhe kryesisht si pasojë e veprimi njerëzor.

L shkencëtarë dhe ekspertë Në këtë çështje ata kanë kaluar disa dekada duke studiuar këtë fenomen dhe duke u përpjekur të parashikojnë ndryshimet që kjo ngrohje do të shkaktojë në të gjithë planetin në disa vjet dhe nëse ka ende kohë për të ndaluar të tilla efektet shkatërruese që kërcënojnë të shkurtojnë jetën natyrore të Tokës. Atëherë unë do të komentoj në mënyrë më të detajuar dhe t'ju bëj të qartë se cilat janë ato shkaqet e ngrohjes globale dhe pasojat e tij të mundshme në planin afatmesëm dhe afatgjatë.

Shkaqet natyrore të ngrohjes globale

shkaqet e ngrohjes globale

Sipas shumicës dërrmuese të studiuesve të ndryshimeve klimatike, disa nga shkaqet e ngrohjes globale të planetit mund të vijnë si pasojë shkaqe natyrore ose shkaqe artificiale të shkaktuara nga veprimi i vetë qenies njerëzore. Në rastin e shkaqe natyrore, kanë kontribuar në ngrohjen globale të planetit për mijëra e mijëra vjet. Sidoqoftë, këto lloje shkaqesh nuk janë aq të rëndësishme sa të japin shkas për ndryshimet klimatike që i gjithë planeti po vuan sot dhe se ata po shkaktojnë një kërcënim serioz për të gjithë botën.

Aktiviteti diellor

Një nga shkaqet natyrore të ngrohjes globale e rëndësishme dhe që ka një ndikim negativ në shëndetin e vetë planetit, është për shkak të një rritje të madhe në aktiviteti diellor duke shkaktuar cikle ngrohje afatshkurtra. Dielli ynë po bëhet gjithnjë e më i madh dhe, për këtë arsye, ai gjithashtu gjeneron më shumë rrezatim diellor gjatë aktivitetit të tij të shkrirjes bërthamore. Ne e dimë që rrezet diellore të dëmshme devijohen falë shtresës së ozonit dhe fushës magnetike të Tokës. Sidoqoftë, ato kontribuojnë në ndryshimin e klimës, pasi një pjesë e këtij rrezatimi mbetet në atmosferën e ruajtur në formën e nxehtësisë dhe rrit temperaturat mesatare të planetit.

Avulli i ujit

Një lloj tjetër i shkakut natyror që është duke shkaktuar ngrohjen globale në fjalë është rritja e avull uji në atmosferë e cila bën që temperatura mesatare të rritet herë pas here dhe duke kontribuar në vetë ngrohjen. Avulli i ujit është një gaz serrë që është në gjendje të mbajë nxehtësinë në mënyrë natyrale. Kontriubon në efektin serrë natyror dhe falë avullit të ujit mund të mbijetojmë në këto temperatura të këndshme për formimin e jetës.

Problemi është kur njerëzit modifikojnë këtë pjesë të ciklit të ujit dhe gjenerojnë më shumë avuj uji. Mund të thuash se ky është një nga shkaqet e ngrohjes globale që duket si artificial ashtu edhe natyror në të njëjtën kohë. Sa më e madhe sasia e avujve të ujit atmosferik, aq më e madhe është mbajtja e nxehtësisë.

Ciklet klimatike

Një shkak i tretë natyror i ngrohjes globale është për shkak të të ashtuquajturve ciklet klimatike që zakonisht kalojnë planetin në mënyrë të rregullt. Këto cikle duhet të jenë te rrezet e diellit të mbretit yll. Në këtë mënyrë, nëse Dielli është burimi i energjisë që drejton klima e tokës, është logjike që rrezatimi diellor të ketë vetë një rol mbizotërues në ndryshimet e temperaturës që po pëson i gjithë planeti.

Shkaqet e bëra nga njeriu të ngrohjes globale

shkatërrimi i planetit tokë

Megjithëse shkaqet natyrore luajnë një rol mbizotërues në ngrohjen globale të planetit, ato janë ato shkaqet artificiale të ngrohjes globale ato që po shkaktojnë më shumë shkatërrime në Tokë. Shumica e shkaqeve të bëra nga njeriu janë rezultat i rritjes quhen gaze serrë shkaktuar nga veprimi i njeriut. Ky efekt serrë shkaktohet nga emetimi i dioksid karboni dhe është shkaku më i rëndësishëm i ngrohjes globale sot. Ky lloj i emetimit është bërë një rreziku dhe kërcënimi real për jetën e planetit dhe kjo është arsyeja pse shumica e ekspertëve kërkojnë zgjidhje të menjëhershme për të mposhtur efekte të tilla shkatërruese.

Rritja e emetimeve të gazrave serrë

Këto emisione të dioksidit të karbonit janë rezultat i djegies lëndët djegëse fosile. DHE është se shumica e kësaj djegieje është shkaktuar nga prodhimi i energjisë elektrike dhe nga gazi të cilët përdorin makina çdo ditë në rrugët e botës. Ndërsa vitet kalojnë dhe popullata e Tokës rritet, gjithnjë e më shumë do të digjet. karburantet fosile, duke ndikuar negativisht në mjedis dhe ngrohjen globale, duke arritur një kohë kur temperatura është mjaft e lartë duke shkaktuar probleme serioze në të gjithë popullsinë botërore.

Ne duhet ta kuptojmë dinamikën atmosferike si diçka që vazhdimisht luhatet për shkak të përqendrimit të gazrave të ndryshëm të pranishëm në atmosferë. Mbi të gjitha, me CO2, ekuilibri nuk është gjithmonë i njëjtë, pasi ka shumë qenie të gjalla që kryejnë fotosintezën dhe e përdorin këtë gaz për të mbijetuar.

Shpyllëzimi

Një tjetër shkak i shkaktuar nga njeriu i ngrohjes globale është shpyllëzimi e shumë prej pyjeve të planetit, duke bërë që dioksidi i karbonit të ngrihet në të gjithë atmosferën. Pemët shndërrojnë CO2 në oksigjen përmes procesi i fotosintezës dhe vet shpyllëzimi zvogëlon numrin e pemëve në dispozicion për të shndërruar CO2 në oksigjen. Rezultati i kësaj është më i madh Përqendrimi i CO2 në atmosferë, e cila çon në një rritje të ngrohjes globale dhe për këtë arsye një rritje më të madhe të temperaturave.

Shpyllëzimi sjell me vete edhe një ulje të biodiversitetit për shkak të copëtimit dhe shkatërrimit të habitateve natyrore të shumë specieve. Shkalla e shpyllëzimit nuk ndalet dhe pritet që deri në vitin 2050 më shumë se gjysma e pyjeve të Amazonës të jenë shkatërruar.

Teprica e plehrave

El përdorimi i tepërt i plehrave në bujqësi është një nga shkaqet më të rëndësishme të rritjes së tepruar të temperatura mesatare të planetit. Këto plehra përmbajnë nivele të larta të oksidet e azotit,   shumë më e dëmshme se vetë dioksidi i karbonit. Ndërsa popullsia rritet dhe rritet, ekziston një nevoja e shtuar për ushqim, kështu që ka një rritje në fushat e kultivuara dhe për këtë arsye, një më e madhe përdorimi i plehrave në to.

Prodhimi dhe furnizimi i ushqimit në një nivel global kërkon korrje të shpejta që përkthehet në përdorimin pa kriter të plehrave, herbicideve, pesticideve, fungicideve dhe gjithçkaje që lidhet me optimizimin e rritjes dhe zhvillimit të të korrave. Shtë e nevojshme të mendojmë për një kohë të gjatë dhe të fillojmë të konsumojmë produkte vendore që nuk kanë nevojë për aq shumë plehra dhe emetimet e gazeve serë gjatë transportit janë minimale.

Gaz metani

problemet e ndryshimit të klimës

Një arsye e fundit për të rishikuar ngrohjen globale dhe që duhet të merret parasysh është gaz metani. Ky lloj gazi ka një seri të vetive të efektit serë shumë më të mëdha se Vetë CO2. Metani prodhohet gjithashtu përmes zbërthimit të mbeturinat e deponive dhe në gjithçka që lidhet me temën e plehut organik. Lënda organike në dekompozim dhe në mungesë të oksigjenit gjeneron gaz metan. Ky gaz po rritet gjithashtu në përqendrim dhe fuqia për të ruajtur nxehtësinë është e madhe.

Siç e keni parë dhe verifikuar, ato janë shkaqe të shumta që bëjnë që ngrohja globale të rritet dhe të rrezikojë planetin afatmesme. Edhe pse shkaqet e ngrohjes globale natyrore kanë incidencën e tyre Në një ngrohje të tillë, janë shkaqet e bëra nga njeriu te zgjidhesh në kohën më të shkurtër.

Disa ditë më parë ishte e mundur të pohohej se kishte qenë viti 2015 me i nxehti e të gjithë historisë në të gjithë planetin. Ky fakt me të vërtetë shqetësues shoqëruar me gjithnjë e më të shpeshta ngjarje ekstreme të motit uraganet, tornadot ose ciklonet duhet të heqin vetëdijen nga shumica e shoqëria botërore për të kërkuar zgjidhje sa më shpejt të jetë e mundur.

Përballë kësaj situate delikate, qeveritë e fuqitë e mëdha të botës duhet të ndërmarrë shpejt veprime dhe t'i japë fund ndryshimit të klimës dhe ngrohja globale që i gjithë planeti vuan çdo ditë.

Ndotja e ajrit
Artikulli i lidhur:
Cilat janë efektet e ngrohjes globale?

Cilat janë pasojat e ngrohjes globale?

Pasojat e rritjes së temperaturave tokësore ndikojnë në të gjithë globin në një masë më të madhe ose më të vogël. Për shembull:

 • Në Spanjë po shihet se valët e nxehtësisë po bëhen më të shpeshta, të qëndrueshme dhe intensiveMe Pa u kthyer shumë mbrapa në kohë, më 14 gusht 2021, qyteti kordovan i Montoro mundi maksimumin e tij historik, me 47,2ºC, gjatë një episodi të valës së nxehtësisë që zgjati disa ditë.
 • Rritja e nivelit të detit do të na detyrojë të ndryshojmë drejtim në shumë pikaMe Për shembull, plazhet mund të humbasin, për të mos përmendur kërcënimin që do të paraqesë për të gjithë ata që jetojnë në bregdet.
 • Ekosistemet do të ndryshojnëMe Kjo në fakt është diçka që po shihet: bimët që janë më rezistente ndaj nxehtësisë dhe thatësirave po zëvendësojnë ato që janë më pak.
 • Akullnajat po shkrihen, duke kontribuar në rritjen e nivelit të detit.
 • Kafshët shpejt zhdukenMe Edhe pse këtu mund të flisnim edhe për gjuetinë, ka shumë kafshë, të tilla si arinjtë polarë që janë gjithnjë e më të vështirë për të kapur prenë e tyre, pasi akulli shkrihet para kohës së tij.
 • Ushqimi mund të jetë më i shtrenjtëMe Bimët varen nga klima për t’u rritur dhe gjithashtu për të prodhuar frutat e tyre, kështu që nëse kushtet ndryshojnë, aq më e vështirë do të jetë marrja e perimeve, drithërave dhe / ose perimeve.

Siç mund ta shihni, ngrohja globale është një problem shumë serioz.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Rolando Escudero Vidal dijo

  Pretendimi i Projektit të Rikthimit dhe Kontrollit të Bilancit Atmosferik
  Autori Rolando Escudero Vidal
  Mendoj se ka ardhur koha të flasim për Pneumoponikën. Papritmas ditët e mia janë të numëruara. Nuk dua që kur është vetëm pluhur në erë, më vjen keq që nuk e kam thënë, duke parë njerëzimin që vuan pasojat e ngrohjes globale. Sigurisht, disa do të thonë që unë them budalla. Gjithkush ka të drejtë të thotë atë që mendon. Por, do të ishte interesante nëse ata do të më tregonin se them budalla. Nëse është kështu, papritmas, unë di diçka që më bën të them gjëra budallaqe. Atëherë edhe mund të të falënderoj. Por, që demonstrata është logjike, se ka baza reale.
  Çfarë është pneumonia? Pneumoponika është një metodë, një sistem i përbërë nga ushqim i bimëve, domethënë i perimeve, me ajër përmes rrënjës. Mund të quhet edhe një shpikje. E cila është patentuar në INDECOPI, në fund të vitit 2014. isshtë një sistem që tregon qartë se perimet ushqehen vetëm nga rrënja dhe se gjethet shërbejnë vetëm për të dëbuar gazrat e prodhuara brenda uzinës, si pasojë e proceseve kimike që ndodhin brenda tyre. Dhe një nga ato gazra, dhe më i bollshmi, është oksigjeni. Kjo metodë, e zbatuar në përmasa të mëdha, mund të zgjidhë ngrohjen globale shumë lehtë. Dhe, jo vetëm të zgjidhë problemin, por gjithashtu mund të ndihmojë njeriun për të kontrolluar atmosferën, për të përmirësuar bujqësinë, etj. Meqenëse perimet përdorin shumë lloje të gazit si ushqim. Ndoshta të gjitha llojet e gazit në atmosferë.
  Në çfarë bazohet kjo shpikje? Kjo shpikje bazohet në Teorinë Radikulare, të shpallur nga libri me titull Projekti për Rikthimin dhe Kontrollin e Ekuilibrit Atmosferik, shkruar nga Rolando Escudero Vidal. Kjo teori bazohet në shumë fakte dhe gjëra që mund të vërehen në natyrë. Kjo teori thotë se perimet ushqehen vetëm nga rrënja. Që gjethet shërbejnë vetëm për të dëbuar gazrat e prodhuara nga proceset kimike që ndodhin brenda.
  Por objektivi themelor i këtij projekti është zgjidhja e problemeve atmosferike që prekin njerëzimin. Për këtë arsye, në ditët e para të marsit, ai u bë i njohur për shtetin peruan, duke dhënë një vëllim të përmbledhjes së La Neumoponia në Shtëpinë e Qeverisë, në emër të Presidentit të Republikës. Një vëllim në emër të Ministrit të ministrive të mëposhtme: Ministria e Mjedisit, Ministria e Bujqësisë, Ministria e Ekonomisë, Ministria e Punëve të Jashtme, etj. Gjithashtu në Kongresin e Republikës, në emër të Presidentes së Kongresit, Znj. Ana María Solórzano, e cila, sipas La Primera, ishte mjaft e mirë për të bërë disa komente në këtë drejtim. Një vëllim iu dorëzua gjithashtu Universitetit Agrar.

 2.   Rolando Escudero Vidal dijo

  Pretendimi i Projektit të Rikthimit dhe Kontrollit të Bilancit Atmosferik
  Autori Rolando Escudero Vidal
  Dhe cilat janë pasojat e ngrohjes globale? Shumë dhe shumë serioze. Duhet të merret parasysh se shumë atmosferë dioksid karboni po grumbullohet. Ky gaz ka karbon. Karboni grumbullon nxehtësi dhe e transmeton atë në mjedisin e tij përreth, dhe në rastin e atmosferës është toka. Kur diçka nxehet zgjerohet dhe kur zgjerohet dobësohet. Dhe në këtë rast, korja e tokës po nxehet. Prandaj po zgjerohet. Dhe nëse po zgjerohet, po dobësohet.
  Pasojë e këtij procesi janë çarjet që shfaqen në shumë vende. Një nga ato vende është i dashur im Callejón de Conchucos. Fenomeni që prek qytetin e Piscobamba, Socosbamba etj. Dhe zgjidhja e vetme, për fat të keq, është të largoheni nga vendi. Nuk ka asnjë tjetër. Epo, mundësisht, këto vende kanë vetëm një vit jetë.

  1.    carolina dijo

   është dioksid

  2.    Francisco Garcia dijo

   Pajtohem, ky mund të jetë hapi tjetër për hidroponikën dhe aeroponikën, të cilat aktualisht janë shumë të suksesshme si metoda të prodhimit bujqësor. Personalisht, mendoj se qeniet njerëzore tashmë e kanë kuptuar dëmin që duhet të "riparohet" duke kërkuar alternativa të reja, pa harruar që bimët janë fillimi i prodhimit të energjisë në biosferë.
   faleminderit dhe shihemi së shpejti

 3.   Jose Maria dijo

  Ka shumë shkaqe të ngrohjes globale, shumë probleme për shkak të ngrohjes globale, shumë njerëz mund të vdesin, polet shkrihen, mund të ketë shumë përmbytje, për shkak të kësaj njerëzit nuk mendojnë se çfarë mund të ndodhë.

 4.   Enrique jr dijo

  Njerëzit nuk janë se ata nuk mendojnë, por që nuk i japin shumë rëndësi asaj që mund të ndodhë kur ka një fatkeqësi që Zoti e ruajt dhe ata thjesht do të kuptojnë se çfarë nuk është t'i japësh rëndësi planetit

 5.   rozë dijo

  haha eshte e vertete

 6.   Luis dijo

  Azoti dhe oksigjeni në ajër në kontakt me sipërfaqe shumë të nxehta (P FORR ENGJINT SHEMBULL T A aeroplanit), shndërrohen në oksid azoti, i cili reagon në stratosferë me ozonin, nën veprimin e rrezatimit me gjatësi vale më pak se 0,31 mikrometra, duke çuar në zbrazjen e shtresa e ozonit.
  Pse nuk përmenden kurrë miliona fluturime vjetore? Z. para është një zotëri i fuqishëm !.

 7.   Lalo dijo

  njerëzit janë aq budallenj saqë në çdo kohë kishte një përmbytje për shkak të ngrohjes globale mund të them që më vjen keq

  1.    Monica sanxhez dijo

   Pershendetje Lalo.
   Ajo që është e sigurt është se është një problem që herët a vonë do të përfundojë duke prekur (më shumë) të gjithë ne. Sigurisht nëse nuk merren masa vërtet efektive për ta shmangur atë.
   Një përshëndetje.

 8.   Agustin Chavez dijo

  Çështja e ngrohjes globale, shumë prej nesh janë të shqetësuar pasi ka faktorë pasues që ndikojnë në atmosferë, megjithatë nuk bëjmë asgjë, është e rëndësishme që shoqëria, entet qeveritare dhe joqeveritare, biznesmenët, institucionet arsimore dhe të gjithë ata që dëshirojnë të ndalojnë ose zbutur këto probleme me të cilat po përballemi, le të fillojmë fushata që rrisin ndërgjegjësimin për kujdesin dhe mbrojtjen e mjedisit dhe kështu të shmangim kaq shumë epidemi, sëmundje dhe praninë e ndryshimit të dioksidit të karbonit.

 9.   Ivanka dijo

  Përshëndetje,

  Unë rekomandoj që dokumentari COWSPIRACY të hapë një diskutim interesant mbi këtë temë, sepse sipas dokumentarit, shkaku kryesor i ngrohjes globale është përgjegjësia e bagëtive konkretisht, e cila nuk ka të bëjë me asgjë më pak sesa mënyra jonë e të ngrënit. Dhe arsyeja është e thjeshtë: ngrënia e mishit kërkon një përdorim të madh të burimeve dhe nëse shikoni ndonjë menu të restorantit, furnizimi me mish është praktikisht total. Kjo është diçka për të cilën ne nuk jemi plotësisht të vetëdijshëm dhe për të dhënë ndonjë kontribut, shumica e njerëzimit do të duhet të bëjë një ndryshim në zakonet e tyre të konsumit me diçka kaq delikate si ushqimi, një nga format më të mëdha të kënaqësisë. Duke analizuar temën, jashtë reflektimit shumë serioz të dokumentarit që përmend, ka kuptim pa u menduar shumë për të. Shtë një temë delikate dhe e paprekur, pasi që me sa duket krerët e industrisë së blegtorisë kanë një ndikim të madh në aspektin politik në nivelin global. Isshtë një dokumentar i vështirë, i pakëndshëm dhe ne do të dëshironim që ai të mos kishte themel, por me pak fjalë, ai ekspozon se çështja e ngrohjes globale ka të bëjë drejtpërdrejt me nevojën për një ndryshim nga secili prej banorëve të botës, me një ndryshim në qëndrim jo vetëm në qiellzë, por me zhvillimin e një ndjeshmërie më të madhe ndaj gjithçkaje që ne rrethojmë . Shpresoj se ju pëlqen dhe shpresojmë se ne mund ta kuptojmë këtë me kohë. Ne nuk mund të vazhdojmë të tallemi me veganizëm vetëm sepse disa janë luftarakë dhe të bezdisshëm, ne duhet t'i konsiderojmë opsionet natyrore si një mënyrë të respektueshme të jetës drejt një bote që na ka dhënë gjithçka. Timeshtë koha të kthejmë diçka. Pershendetje

  1.    M dijo

   Duhet gjithashtu të merret parasysh se një nga shkaqet kryesore të shpyllëzimit është, përveç bagëtisë, pemishtet të mbështesin mijëra njerëz. Dhe gjithashtu duhet të merrni parasysh plehrat.

 10.   Cristhian dijo

  Njerëzit janë të parët që fajësojnë ndotjen e mjedisit për shkak të kësaj është shumë e nxehtë, atmosfera po shkatërrohet dhe jemi ne që e shkatërrojmë kur tregojmë pyjet, presim pemët, shumë tym ndikon tek ne etj.

 11.   Rolando Escudero Vidal dijo

  Të gjitha proceset e mbetjeve të lejes së natyrës, ajo që duhet të bësh është të japësh një drejtim të duhur për ato mbetje.

 12.   Rolando Escudero Vidal dijo

  Gjetja e fajtorëve nuk zgjidh një problem, por përkundrazi, duke aplikuar metodën e duhur.

  1.    Monica sanxhez dijo

   Plotësisht pajtohem.

 13.   Jorge Ventura dijo

  Ata thonë se ne nuk e dimë se çfarë kemi derisa ta shohim atë të humbur, kështu që do të ndodhë kur ndotja të kapërcejë planetin, aq shumë teknologji do të jetë në përdorim nëse sakrifikojmë veten për planetin tonë që është i pazëvendësueshëm më shumë se të gjitha paratë dhe teknologjia Zoti na la një planet të shëndetshëm si trupi ynë nëse nuk kujdesemi për trupin tonë dhe vetë shkaktojmë sëmundje të pakthyeshme me mënyrën tonë të të ngrënit duhet të kemi më shumë mençuri se si sillemi në jetë tashmë e dimë që nuk duhet të hedhim mbeturina ne nuk duhet të ndotim lumenjtë dhe detet tona dhe madje kështu që ne e bëjmë atë për ambicien e parave, por të gjithë e dinë se si ata sillen dhe ne vetëm duhet të bëjmë pjesën tonë që është të bëjmë gjënë e duhur

 14.   Rolando Escudero Vidal dijo

  Çdo problem mund të zgjidhet.

  1.    M dijo

   të vendosur, por jo të kundërt

 15.   aktisal nga rl Atisal dijo

  toka po transformohet nga neglizhenca masive dhe mungesa e njohurive në vëzhgimin e kohës mungesa e aftësisë për të parandaluar përkeqësimin e sistemit qiellor duhet të hedh një vështrim për të parë reagimet nën të gjitha vështrimet e vëmendshme lart e lart e lart për të parë gjithnjë e më shumë dhe më poshtë

 16.   Rolando Escudero Vidal dijo

  Si zbërthehet CO2
  Shtë e qartë se CO2 zbërthehet kur nxehet qymyri. Tregues të qartë të këtij fakti janë dy ngjarje që ndodhin në natyrë: kur vjen pranvera bien shirat e lehta. Kur vera vjen dhe shkon, shirat rriten, duke rënë shira të mëdha. Pse kete? Ajo që ndodh është që në pranverë rrezet e diellit janë akoma në një pozicion ku ende nuk mund të nxehen shumë. Nga ana tjetër, në verë këto rreze arrijnë drejt në atmosferë dhe nxehen shumë. Kjo është provë se CO2 zbërthehet në ngrohje, duke çliruar oksigjenin. Pastaj oksigjeni bashkohet me hidrogjenin, me bollëk në atmosferë, duke formuar ujin, H2O. Dhe pastaj shi.

 17.   Rolando Escudero Vidal dijo

  huaycoloro
  Huaycoloro është një vend i vendosur në provincën e Huarochirí. Nëse emri i tij vjen nga dy emra Keç-huas: huay-ghó dhe loj-ro, ai është një vend që mund të jetë i rrezikshëm. Huay-ghó është një lloj gjarpri shumë i vogël, i hollë, rreth 30 centimetra i gjatë dhe më shumë ose më pak se 4 milimetra i trashë. Lëvizja e tij është e valëzuar në tokë. Jeton nën tokë. Mund të ndahet në dy dhe të dy palët janë ende gjallë. Secili shkon mënyrën e vet dhe futet nën tokë ku jeton.
  Huayco vjen nga emri i këtij gjarpri, prandaj, vetitë e tij janë shumë të ngjashme me ato të gjarpërinjve të vegjël. Sepse banorët e lashtë të këtyre vendeve e quajtën një vend sipas asaj që vëzhguan. Dhe huaycos lëvizin në një mënyrë të valëzuar, si gjarpërinjtë e vegjël, dhe nëse ndahen ata vazhdojnë të qarkullojnë.
  Dhe ajo që thotë "papagall" është një derivat i emrit "loj-ro" që është emri Kech-hua i një ushqimi që është si një supë, por i trashë, një përzierje e shumë gjërave: perime, patate, fasule, mish, etj. Huayko kur arrin në një vend ku mund të ndalet grumbullohet duke formuar diçka të ngjashme me ushqimin e lartpërmendur. Nga kjo lindi emri Huaycoloro.

 18.   juan xhair dijo

  Nëse rrezet ultra vjollcë kalojnë ne do të digjen derisa të vdesim

 19.   Xhino Gallo dijo

  Sa e trishtuar pas disa vitesh do të vdesim të djegur, nëse nuk bëjmë asgjë duhet t'i bëjmë njerëzit të vetëdijshëm që të ndalojnë përdorimin e fabrikave. Bëni një përpjekje për të ndihmuar mjedisin. Ju lutemi miq, le të përpiqemi ta ndalojmë këtë para se të jetë tepër vonë. Ricikloj pemët e bimëve dhe ne mund ta zgjasim jetën e qenies njerëzore Ju lutemi ndihmoni

 20.   Xhino Gallo dijo

  ju duhet ta shmangni këtë

 21.   Rolando Escudero Vidal dijo

  Shkaqet e ngrohjes globale mund të jenë të shumta. Por ekziston një metodë që mund të zgjidhë problemin; projekti për rikthimin dhe kontrollin e përmbajtjes atmosferike ose pneumoponikës.

 22.   Luis dijo

  informacion shumë i mirë

 23.   donais sebastian herrera medina dijo

  Jeta në planet është shumë e bukur nëse e dëmtojmë para se të vijë e ardhmja e fëmijëve të tyre, për çfarë bote do të lënë një shans, nuk mund të jetë hej, të gjithë ne të jemi kundër vëzhgimit, hej gjithçka, ne janë njerëz, jo kafshë, le të kujdesemi për botën, hej edhe kafshët kujdesen për to

 24.   Mateu-YT dijo

  E SHKELQYER ..

 25.   Lucia Paredes dijo

  që njerëzit të pushojnë së gënjyeri dhe të dëgjojnë shkencën.

 26.   Moisés Ugido Cedeño dijo

  Shkaku kryesor i ngrohjes globale është bagëtia, gazrat e metanit nga lopët, me stiercolin dhe gazrat e tyre, ndotin shumë më tepër sesa e gjithë CO2 e prodhuar nga e gjithë njerëzimi, shpyllëzimi i madh i nevojshëm për kullotat që kanë nevojë për kaq shumë hapësirë ​​dhe burime, për të prodhuar kështu pak ...

  A doni të ndihmoni në parandalimin e ngrohjes globale? Mos hani mish.

  Unë gjithashtu rekomandoj të shikoni boshllëkun dokumentar që shpjegohet shumë mirë

 27.   Alberto compagnucci dijo

  Në vend që të bëj një koment, unë dua të bëj një pyetje. Përtej shkaqeve të renditura si ngrohje globale me origjinë, a është e mundur që ne po hyjmë në një cikël klimatik për të cilin nuk kemi referenca historike? Unë i referohem lëvizjes së tokës, e cila ka një cikël që zgjat rreth 25.000 vjet dhe natyrisht, për shkak të kohëzgjatjes së tij, ne nuk kemi ndonjë referencë dhe më pak meteorologjike. Bazuar në atë që kam dëgjuar, ne jemi rreth 12.000 vjet në epokën e akullit dhe rastësisht, ajo përputhet afërsisht me kohëzgjatjen e një gjysmë cikli të shfaqjes. A mund të ndodhë që po shkojmë drejt një kohe për të cilën nuk kemi referenca? Në mënyrë të ngjashme, është koherente të mendosh se, duke ditur që orbita e Tokës rreth diellit është në të vërtetë një elips, prezantimi gjeneron një ndryshim në distancën midis vatrave të asaj elipsi dhe për këtë arsye një modifikim të tij dhe që pasqyrohet, megjithëse por jo pjesërisht, në ndryshimet klimatike të vëzhguara?

 28.   Diego Saavedra González dijo

  Epo, kjo më ndihmoi shumë, faleminderit, por ka një hulumtim që thotë se ngrohja globale është një mit dhe se kjo ka ndodhur tashmë 3 herë, kështu që ajo që po kërkoj është nëse kjo është e vërtetë?

 29.   Noemi dijo

  Si mund ta përdor këtë informacion në punën time ose tezën time nëse nuk ka asnjë autor ose të paktën një universitet që mbështet njohuritë e ndara, kjo më bezdis në faqet e internetit, ku janë referencat ose faqet e njerëzve që kanë bërë kërkime ose punë në terren, plagjiaturë totale.

 30.   Malena dijo

  Unë mendoj se duhet ta shpëtojmë botën duke ndaluar të gjitha këto

 31.   Alex Gonzales-Herrera dijo

  Nuk është e drejtë do ta kisha futur në një listë sepse është shumë vetëm për shkaqe shumë të këqija kurrë mos hyni në këtë faqe nuk më shërbeu fare

 32.   Ariu Camila dijo

  Më duket se shkoi pa thënë në shënim se një nga fajtorët më të mëdhenj është industria blegtorale që shkakton sasinë më të madhe të gazrave serë, përtej djegies së lëndëve djegëse fosile. Gazrat e emetuar nga kafshët e bagëtive janë ato që shkaktojnë gazra serë dhe nëse e kombinojmë me shpyllëzimet për të rritur ushqim për majmëri të bagëtive, efektet e ngrohjes globale shumëfishohen.