Mostra e mushkonjës tigër

Ngrohja globale favorizon mushkonjat

A keni vërejtur se ka gjithnjë e më shumë mushkonja? Për shkak të ngrohjes globale popullsia e saj rritet. Por, për fat të mirë, veprimet tashmë janë ndërmarrë.

terraformimi i Marsit

Terraformimi i Marsit

Përshkrimi i një propozimi të besueshëm për të filluar kolonizimin e planetit Mars. Një nga projektet më ambicioze të kolonizimit.

shi gjatë natës

Pse breshri nuk bie kurrë natën?

Shpjegimi pse breshri është më shumë një fenomen i ditës sesa një fenomen i natës. Detajet e formimit të shiut, borës dhe breshërit

Ka shumë qytete që gëlltiten nga ngritja e nivelit të detit

Klima i zhvendosi njerëzit në rritje

Për shkak të rritjes së dukurive ekstreme klimatike, ekzistojnë popullata që duhen dërguar në vende të tjera më të sigurta. Ata janë klima e zhvendosur

aerosol

Si ndikojnë aerosolet në klimën globale?

Aerosolet kanë një efekt të mundshëm në klimë duke zvogëluar madhësinë e pikave të ujit. Por cilat efekte të tjera kanë ato? Ejani dhe ne do t'ju tregojmë për këtë.

Plazhi Formentera, në arkipelagun Balearik

Cila është solstici i verës?

E dini cili është solstici i verës? Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për ditën më të gjatë të vitit dhe si mund ta festoni.

biosferë

Çfarë është biosfera?

A nuk e dini se çfarë është biosfera? Zbuloni se si është e gjithë zona e gaztë, e ngurtë dhe e lëngshme e sipërfaqes së tokës që është e zënë nga qeniet e gjalla.

Arktik

Klima polare

Klima polare është më e ftohta. Temperaturat janë shumë të ulta gjatë gjithë vitit dhe vështirë se bie shi. Pse është peizazhi polar i tillë? Ejani dhe ne do t'ju tregojmë.

Shtresat e Tokës

Zbuloni shtresat e Tokës të shpjeguara nga modele të ndryshme (Përbërja kimike dhe mekanike). Nga korja deri në bërthamë të gjitha pjesët e tokës

labirint

Si është moti në shkretëtirë

Si është moti në shkretëtirë? Në varësi të llojit (shkretëtirë e nxehtë ose e ftohtë), ajo do të ketë një klimë ose një tjetër. Zbuloni se cila këtu, si dhe florën dhe faunën e saj

Atmosfera dhe shtresat e saj

Shtresat e atmosferës

5 shtresat e atmosferës që rrethojnë Tokën dhe e mbrojnë atë: Troposfera, stratosfera, mezosfera, termosfera dhe ekzosfera. Për çfarë shërben secili?

Thënie maji

Ne ju tregojmë se cilat janë thëniet e majit. Gjeni si do të jetë moti këtë muaj të vitit falë thënieve. Mos e humb atë.

ndotja e mjedisit

Si ndikon ndotja tek ne

Si ndikon ndotja tek ne? Ka efekte shumë negative dhe dëmtuese tek njerëzit. Gjeni se si ndikon ndotja tek ne.

rrezatimi diellor incident në sipërfaqen e tokës

Rrezatim diellor

Rrezatimi diellor është një variabël i rëndësishëm meteorologjik që është përgjegjës për temperaturat e planetit dhe është i rrezikshëm nëse rritet ndryshimi i klimës

Termocentralet nukleare, një nga shkaqet e ndotjes së ajrit

Çfarë është shiu acid?

Shiu acid ndodh si pasojë e ndotjes së ajrit. Ka pasoja të shumta, dhe ne do t'ju tregojmë të gjithave këtu.

Planeti Tokë parë nga hapësira

Mosha e tokës

Ne ju tregojmë se cila është mosha e tokës dhe si natyralistët dhe gjeologët e kanë llogaritur atë gjatë dy shekujve të fundit.

NASA: Kalifornia mbytet

Mbytet në Kaliforni. Nxjerrja e ujërave nëntokësore po bën që normat e rrënimit të rrezikojnë furnizimin me ushqim të çmuar.

Mars

Ndryshimi i klimës në Mars

Marsi ka një sipërfaqe të thatë, ku uji në atmosferën e tij kondensohet në acar. Çfarë ndodhi me klimën e Marsit?

Vullkani Hawaii

NASA studion vullkanet e Hawaiit

NASA ka nisur një fushatë për të studiuar vullkanet e Hawaiit, e cila do të lejojë që të merren masa për të mbrojtur njerëzit nëse shpërthejnë.

Ligatina

Dita Botërore e Ligatinave 2017

Më 2 shkurt, Dita Botërore e Ligatinave festohet me qëllim të mbrojtjes së këtyre ekosistemeve që janë çelësi për mbijetesën e kafshëve dhe bimëve.

Shkrij

Thënie Shkurti

Ne ju tregojmë se cilat janë thëniet e shkurtit. Gjeni si do të jetë moti këtë muaj të vitit falë thënieve. Mos e humb atë.

shi

Cila është dita më me shi e javës?

A keni menduar ndonjëherë se cila është dita më me shi e javës? Nëse është kështu, hyni dhe do të zbuloni përgjigjen. Mund të të befasojë. ;)

Arktik

Zonat klimatike në Tokë

Ne ju tregojmë cilat janë zonat klimatike të Tokës dhe cilat janë karakteristikat e tyre. Ejani dhe mësoni më shumë rreth planetit tonë.

Planeti tokë nga hapësira

Si ndikon dielli në mot

A keni menduar ndonjëherë se si ndikon dielli në mot? Pavarësisht se është miliona milje larg, ai ka një efekt të jashtëzakonshëm në planet.

Emetimet e gazeve serë

Efekti serrë

A e dini me të vërtetë rolin e efektit serë, si ndodh dhe çfarë pasojash ka për planetin? T ALL GJITHA Ju Duhet të dini KERETU.

Çfarë janë lumenjtë atmosferikë?

Lumenjtë atmosferikë janë përgjegjës për transportin më të madh të avujve të ujit në zonat jashtëtropikale, duke bartur më shumë ujë sesa lumi Amazon.

Thënie janari

Ne ju tregojmë se cilat janë thëniet e janarit. Gjeni si do të jetë moti këtë muaj të vitit falë thënieve. Mos e humb atë.

Stacion moti profesional

Si të zgjidhni një stacion moti?

Një stacion moti është diçka që duhet të ketë çdo tifoz i meteorologjisë. Hyni dhe ne do t'ju ndihmojmë të zgjidhni më të përshtatshmin për ju.

Chemtrails, po manipuloni motin?

Në çfarë bazohet teoria Chemtrails? A është e vërtetë që ka nga ata që po përpiqen të manipulojnë motin? Mësoni këtu për të gjitha këto dhe më shumë. Hyn.

Pse ndodhin tornadot në Spanjë?

A keni menduar ndonjëherë pse ndodhin tornadot në Spanjë? Ato nuk janë dukuri aq të zakonshme sa në SHBA, por kjo situatë mund të ndryshojë.

Biome

Çfarë është bioma?

Çfarë është bioma? Zbuloni këto zona gjeografike në të cilat gjejmë grupe kafshësh dhe bimësh që mund të jenë aty për shkak të aftësisë për tu përshtatur.

dimër

Thënie dhjetori

Ne ju tregojmë se cilat janë thëniet e dhjetorit. Gjeni si do të jetë moti këtë muaj të vitit falë thënieve. Mos e humb atë.

Prodhimi i një kilogram mishi ndot shumë planetin

Si ndikon blegtoria në mjedis?

A keni menduar ndonjëherë se si ndikon bagëtia në mjedis? Nëse është kështu, hyni dhe ne do t'i përgjigjemi kësaj pyetje interesante.