ATOMOS

Grimcat nënatomike

Në këtë artikull do t'ju tregojmë se çfarë janë grimcat nënatomike dhe cilat janë karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

fizike Paul Dirac

Paul Dirac

Në këtë artikull ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për biografinë dhe jetën e fizikanit Paul Dirac. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

qytetet e populluara

Qyteti më i madh në botë

Ne ju tregojmë se cili është qyteti më i madh në botë dhe një listë me më të populluarit. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

detet e Azisë në hartë

Detet e Azisë

Ne ju tregojmë me detaje gjithçka që duhet të dini për detet e Azisë dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

kandilazo

drita e këmbëve

Në këtë artikull ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për llambën dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

zhvillimi i homo sapiens

Homo sapiens

Njihni në thellësi gjithçka për Homo sapiens dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

homo neandertalensis

Homo neanderthalenza

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Homo neanderthalensis dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

shpejtësia e zërit në aeroplan

Shpejtësia e zërit

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për shpejtësinë e zërit dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

lum genal

Lumi Genal

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për lumin Genal, burimin dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

Entropia e universit

Parimet e termodinamikës

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për parimet e termodinamikës dhe për çfarë janë ato.

moti australian në verë

Klima e Australisë

Ne ju tregojmë në detaje gjithçka që duhet të dini për klimën e Australisë dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

homo erektus

Homo erectus

Ne ju mësojmë gjithçka që duhet të dini për speciet njerëzore Homo erectus dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë për këtë paraardhës.

Energjia kinetike

Energjia kinetike

Ne shpjegojmë me shembuj dhe detaje se çfarë është dhe për çfarë shërben energjia kinetike. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

çmimi nobel i klimës 2021

Çmimi Nobel për Klimën 2021

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Çmimin Nobel për Klimën 2021 dhe nga çfarë përbëhet. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

mjegull

Cilat janë erërat tregtare

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për erërat tregtare dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

cfare eshte shiu

Çfarë është shiu

Ne shpjegojmë në detaje se çfarë është shiu, cila është origjina e tij dhe llojet e shiut që ekzistojnë në varësi të reve.

verës

Verrano

Në këtë artikull ne shpjegojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është veroño dhe cilat janë karakteristikat e tij.

shkrirja e akullit

Oqeani Arktik akullnajor

Ne ju tregojmë në detaje gjithçka që duhet të dini për oqeanin akullnajor Arktik dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

çfarë është një lug

Çfarë është një lug

Në këtë artikull meteorologjik ju tregojmë se çfarë është një lug, cilat janë karakteristikat e tij dhe çfarë pasojash ka.

liqeni i Galilesë

Deti i Galilesë

Ne ju tregojmë me hollësi të madhe gjithçka që lidhet me Detin e Galilesë, karakteristikat e tij dhe biodiversitetin. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

mesosfera dhe gazrat

Mesosferë

Ne ju tregojmë në detaje gjithçka që duhet të dini për mezosferën dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

klimat dhe meteorologjia

Klimat e botës

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për klimat e ndryshme të botës dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth këtyre klimave këtu.

Fytyra e hënës që mund ta shohim vetëm

Çfarë është hëna

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është hëna dhe cilat janë karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

shi në Grenlandë 14 gusht

Shi në Grenlandë

Shiu në Grenlandë e ka lënë gojë hapur komunitetin shkencor. Zbuloni në këtë artikull gjithçka që po ndodh.

lundrimi në lumë

Lumi Nil

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për lumin Nil dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

Ylli Belen

Ylli Belen

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për yllin e Betlehemit dhe origjinën e tij të mundshme. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

çfarë është anemometri

Çfarë është anemometri

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë në detaje se çfarë është një anemometër dhe zbatimi i tij në meteorologji. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

detet e botës

Detet e botës

Në këtë artikull ne ju tregojmë se cilat janë detet kryesore në botë dhe karakteristikat e më të rëndësishme.

ligatinat

Ligatinat

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për ligatinat dhe rëndësinë e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

poli i jugut i planetit të kuq

Uji në mars

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që dihet për ujin në Mars dhe cilat janë zbulimet e fundit.

pranverë

Çfarë është një pranverë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është një burim, karakteristikat e tij dhe rëndësinë që ato kanë.

rrezet gama

Rrezet gama

Në këtë artikull ju mësojmë gjithçka që duhet të dini rreth rrezeve gama dhe karakteristikave të tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu

ortekë poshtë malit

Ortek bore

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me ortekun e borës dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë këtu.

gangat e lumenjve

Ganges River

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me lumin Ganges dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu

meridian geenwich

Greenwich Meridian

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për meridianin e Greenwich dhe për çfarë shërben. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

akullnajë perito moreno

Akullnaja Perito Moreno

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me akullnajën Perito Moreno, një nga mrekullitë e botës. Mësoni gjithçka rreth saj këtu.

si prodhohet shiu acid në mjedis

Si prodhohet shiu acid

Në këtë artikull ne ju tregojmë se si ndodh shiu acid dhe cilat janë pasojat e tij, mësoni më shumë rreth tij këtu

degët e lumit Vollga

Lumi më i gjatë në Evropë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për lumin më të gjatë në Evropë dhe karakteristikat e tij, mësoni më shumë rreth tij këtu.

shkatërrimi i shtresës së ozonit

Shkatërrimi i shtresës së ozonit

Ne ju tregojmë se cilat janë shkaqet dhe pasojat e shkatërrimit të shtresës së ozonit dhe çfarë duhet të bëhet për t'u kujdesur për të.

vullkani krakatoa

Vullkani Krakatoa

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me vullkanin Krakatoa dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

retë mammatus

Re mammatus

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me formimin dhe karakteristikat e reve të mammatusit. Mësoni më shumë rreth këtyre formacioneve.

Klima e Spanjës

Klima e Spanjës

Ne ju mësojmë gjithçka që duhet të dini rreth klimës së Spanjës dhe karakteristikave të saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Eksplorimi i Marsit

Këmbëngulja e Marsit

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth këmbënguljes së Marsit dhe karakteristikave të tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

ndarja e klasifikimit të klimës koppen

Klasifikimi i klimës në Köppen

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me klasifikimin e klimës në Köppen dhe cilat lloje të klimës ekzistojnë sipas kësaj.

kalendar mesjetar

Kalendari mesjetar

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për kalendarin mesjetar dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth historisë këtu.

blis paskal

Blaise Pascal

Ne shpjegojmë në detaje të gjithë historinë, biografinë dhe bëmat e Blaise Pascal. Mësoni më shumë rreth jetës së thelluar të këtij matematikani.

imazhe satelitore meteosat

Meteosat satelitor

Në këtë artikull do t'ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me satelitin meteosat dhe rëndësinë e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

funksioni i vëzhgimit të erës

Kulla e erërave

Zbuloni këtu të gjitha karakteristikat, origjinën dhe rëndësinë e Kullës së Erërave. Mësoni më shumë rreth këtij monumenti këtu.

njerëzit në planetët e tjerë

Terraformuese

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth terraformimit të qenies njerëzore në planetët e tjerë. Mësoni rreth tij këtu.

Biografia e Leibniz

Biografia e Leibniz

Ne ju tregojmë në detaje biografinë dhe bëmat e filozofit dhe matematikanit Gottfried Wilhelm Leibniz. Mësoni më shumë rreth kulturës këtu.

gjatësia e kanalit

Kanali i Suezit

Mësoni për rëndësinë, karakteristikat dhe historinë e Kanalit të Suezit. Ne ju tregojmë gjithçka në detaje këtu.

ernest Rutherford

Rutherford

Ne ju tregojmë biografinë e përmbledhur të Lordit Ernest Rutherford dhe shfrytëzimeve të tij. Mësoni për këtë shkencëtar që revolucionarizoi kiminë.

ekosfera

Ekosfera

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për ekosferën dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth planetit tonë dhe marrëdhënieve të tij.

kozmogonia

Kozmogoni

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me karakteristikat dhe objektivat e kozmogonisë. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

karakteristikat e gjirit të Bengalit

Gjiret e Bengalit

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Gjirin e Bengalit dhe karakteristikat e tij. Gjeni pse është kaq e veçantë këtu.

studime mbi parimin e pasigurisë

Biografia e Heisenberg

Ne ju tregojmë të gjitha shfrytëzimet dhe biografinë e Warner Karl Heisenberg. Mësoni më shumë rreth këtij shkencëtari të njohur për shkencën.

rëndësia e kanalit të Panamasë

Kanali i Panamasë

Ne ju tregojmë për rëndësinë e Kanalit të Panamasë dhe historinë e tij. Mësoni më shumë rreth kësaj pune inxhinierike.

deti i verdhë

Deti i Verdhë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Detin e Verdhë dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Ngushtica e Beringut

Ngushtica e Beringut

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me ngushticën e Beringut dhe kuriozitetet e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Domethënie kontinentale

Teoria e shtrirjes kontinentale

Mësoni në thellësi teorinë e zhvendosjes kontinentale dhe të gjitha provat që vërtetuan se Alfred Wegener bëri një zbulim të madh.

ngrohja globale

Shkaqet e ngrohjes globale

Ne ju tregojmë në detaje se cilat janë shkaqet e ngrohjes globale dhe efektet e saj në ndryshimin e klimës.

re dhe gaz serë

Avulli i ujit

Këtu ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për avujt e ujit dhe rëndësinë e tyre për planetin. Mësoni më shumë këtu

sasia e reshjeve të borës u rrit

Epoka e vogël e akullit

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për epokën e vogël të akullit dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

toka që rrotullohet rreth diellit

Solsticet dhe ekuinoksat

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për solsticet dhe ekuinoksat. Mësoni më shumë rreth stinëve të vitit këtu.

Klima e Portugalisë

Klima e Portugalisë

Në këtë artikull ju tregojmë të gjitha karakteristikat, reshjet e shiut dhe temperaturat e klimës së Portugalisë. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Malet Transantartike

Malet transantarktike

Ne ju tregojmë gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me malet trans-Antarktike dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Fulerenet

Fullerenes

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me fulenrenët dhe vetitë e tyre. Mësoni më shumë rreth këtyre materialeve.

bimësia në llojet e ndryshme të tokave

Edafologji

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat e edafologjisë si shkencë. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

struktura atomike

deuterium

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth deuteriumit dhe karakteristikave të tij. Zbuloni më shumë rreth këtij izotopi të hidrogjenit.

klima dhe meteorologjia

Si të jesh meteorolog

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për të mësuar se si të jeni meteorolog. Di se çfarë duhet të studiosh dhe sa para do të fitosh.

energjia potenciale gravitacionale

Çfarë është energjia potenciale

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me energjinë e mundshme, karakteristikat dhe llojet e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

ekuacionet maksuell

Ekuacionet e Maksuellit

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me ekuacionet e Maxwell, karakteristikat dhe rëndësinë e tyre.

Boson i Higgs

Bozoni i Higgs

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth asaj që është bosoni Higgs dhe rëndësisë së tij në fizikë. Mësoni rreth tij këtu.

Tokë planeti

Struktura e Tokës

Struktura e Tokës përbëhet nga shtresa të ndryshme me një funksion të ndryshëm. A doni të mësoni gjithçka në lidhje me planetin tonë?

ora astronomike

Ora astronomike

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me orën astronomike dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth këtij instrumenti këtu.

Kalendari i Zaragozës

Kalendari i Zaragozës

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth kalendarit Zaragozano dhe historisë së tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

claudius ptolemeu

Klaudi Ptolemeu

Ne shpjegojmë në detaje të gjithë biografinë e Claudio Ptolemeut. Mësoni më shumë rreth këtij shkencëtari dhe kontributeve të tij të mëdha.

fizika kuantike

neutrinot

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth neutrinove dhe rëndësisë së tyre. Mësoni më shumë rreth këtyre grimcave.

formimi i detit verior

deti i Veriut

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, biodiversitetin, formimin dhe kërcënimet e Detit të Veriut. Mësoni më shumë rreth këtij deti këtu.

Stephen Hawking

Stephen Hawking

Ne ju tregojmë të gjithë biografinë e mendjes më të shkëlqyer të shekullit XNUMX, Stephen Hawking. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

fauna e detit koral

Deti koral

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me Detin Koral dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

aplikacionet e motit

Aplikime për motin

Ne ju tregojmë se cilat janë aplikacionet më të mira të motit për të njohur parashikimin e motit. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

bregu i gjirit të Alaskës

Gjiri i Alaskës

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Gjirin e Alaskës dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

mjegull

Vranësira

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me re dhe karakteristikat e saj. Mësoni gjithçka për këtë variabël të motit.

satelitë meteorologjikë

Satelitë meteorologjikë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me satelitët meteorologjikë dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Deti i Okhotsk

Deti i Okhotsk

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Detin e Okhotsk, karakteristikat dhe formimin e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

paleoklimatologji

Paleoklimatologji

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me paleoklimatologjinë dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth motit të së kaluarës këtu.

klimë

Cila është moti

Në këtë artikull ne ju tregojmë se cila është klima, karakteristikat e saj, elementet dhe faktorët. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

deti java

Deti Java

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Detin Java dhe karakteristikat e tij. Mësoni për misteret e saj këtu.

Deti Tasman

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, klimën, florën dhe faunën e Detit Tasman. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Shkretëtirat e botës

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe kushtet mjedisore të shkretëtirave të botës.

mat presionin atmosferik

Barograf

Në këtë artikull ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për barografin, karakteristikat e tij dhe sa e rëndësishme është.

iluzione optike

Efekti Fata Morgana

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është efekti fata Morgana dhe si ndodh. Mësoni më shumë rreth efektit iluziv këtu.

bakteret e tokës të lagura

Geosmin

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me geosmin dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

ndotja e ujit

gjiri Persik

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Gjirin Persik, karakteristikat e tij dhe rëndësinë ekonomike.

Deti i Kinës Jugore

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Detin e Kinës Jugore dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Mot i thatë

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për klimën e thatë dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth këtij lloji të klimës në tërësinë e saj.

indeksi ultraviolet diellor

Indeksi ultraviolet

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me indeksin ultraviolet dhe karakteristikat e tij. Mësoni gjithçka për këtë këtu.

lartësim i kundërt

Sublimimi i kundërt

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për lartësimin e kundërt dhe mënyrën se si prodhohet, mësoni më shumë rreth tij këtu.

gjeodezi

Pika gjeodezike

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është një pikë gjeodezike, karakteristikat dhe rëndësinë e saj.

karakteristikat e detit arab

Deti Arabik

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka në lidhje me Detin Arabik, karakteristikat e tij dhe mënyrën se si u formua. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

dendrologjia

Dendrologjia

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth dendrologjisë dhe asaj që studion. Mësoni më shumë rreth kësaj dege të shkencës.

krijimi i shiut

Jodur argjendi

Ne ju tregojmë në detaje gjithçka që duhet të dini në lidhje me jodur argjendi, karakteristikat dhe përdorimet e tij. Mësoni më shumë këtu.

Toka primitive

Atmosfera primitive

Në këtë artikull ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atmosferën primitive dhe cilat janë karakteristikat që ajo ka.

zhdukja permiane

Shuarja e përhershme

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth zhdukjes Permiane dhe origjinës së saj. Mësoni rreth tij këtu.

pellgjet hidrografike të Spanjës

Pellgjet hidrografike të Spanjës

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me basenet hidrografike të Spanjës dhe rëndësinë e tyre. Mësoni më shumë rreth lumenjve tanë.

kondicioner

Ftohje avulluese

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për atë që është ftohja avulluese dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

dyshemetë e bimësisë

Xhungël e ulët

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me xhunglën e ultësirës. Mësoni më shumë rreth këtij lloji të ekosistemit.

materiali dhe radioaktiviteti

Radioaktiviteti

Mësoni gjithçka që duhet të dini në lidhje me radioaktivitetin, karakteristikat e tij, përdorimet dhe llojet e tij. Mësoni më shumë rreth rrezatimit këtu.

Koordinatat e UTM

koordinatat UTM

Në këtë artikull ne ju mësojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me koordinatat UTM, karakteristikat dhe përdorimet e tyre.

Modeli evropian GFS

Modeli GFS

Në këtë artikull ju mësojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me modelin GFS dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

rreshta rrënqethëse

Turbonade

Di se çfarë është një përplasje dhe çfarë karakteristikash ka. Ne ju tregojmë të gjithëve në lidhje me këtë fenomen ekstrem të motit.

dyshemetë termike

Dyshemetë termike

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për dyshemetë e ndryshme termike që ekzistojnë dhe karakteristikat e tyre. Mësoni rreth tij këtu.

deti kroaci

Deti Adriatik

Ne ju tregojmë në detaje gjithçka që duhet të dini në lidhje me Detin Adriatik dhe rëndësinë e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Mot i thatë

Mot i thatë

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me klimën e thatë, karakteristikat e saj dhe kushtet mjedisore.

shkencëtarët

Shkencëtarët e njohur

Në këtë artikull, ne bëjmë një listë të shkencëtarëve të njohur nga e gjithë historia. Mësoni rreth kontributeve dhe bëmave të tyre.

Deti Kantabrian

Deti Kantabrian

Ne ju mësojmë gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me Detin Kantabrian, karakteristikat e tij dhe biodiversitetin. Mësoni rreth tij këtu.

vrulli këndor

Vrulli këndor

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me momentin këndor dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Alan Turing

Alan Turing

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth biografisë dhe shfrytëzimeve të Alan Turing në shkencë.

fytyra e homo ergasterit

homo ergaster

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth Homo ergaster dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth kësaj qenie njerëzore antike.

enigmë e gdhendur në tokë

Linjat Nazca

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, origjinën dhe rëndësinë e linjave Nazca. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Studiuesja Margarita Salas

Margaret Salas

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjithë biografinë e Margarita Salas dhe shfrytëzimet e saj. Mësoni më shumë rreth këtij shkencëtari.

Cikli i Krebsit

Cikli i Krebsit

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth ciklit të krebs dhe rëndësisë së tij për trupin. Mësoni rreth tij këtu.

Deti Baltik

Deti Baltik

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, florën, faunën dhe ekonominë e Detit Baltik. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

cikli i azotit

Cikli i azotit

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me ciklin e azotit, fazat dhe rëndësinë e tij për zhvillimin e jetës.

ishujt e detit alboran

Deti Alboran

Ne ju tregojmë të gjitha arsyet pse Deti Alboran është kaq i njohur dhe i rëndësishëm. Mësoni rreth tij këtu.

termodinamika

Termodinamika

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me termodinamikën dhe përshkrimin e parimeve të saj. Mësoni më shumë rreth fizikës këtu.

llojet dhe karakteristikat e shiut

Llojet e shiut

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për llojet e ndryshme të shiut dhe mënyrën se si ato vijnë. Mësoni rreth tij këtu.

njeri neandertal

Neandertali

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth Neandertalit dhe karakteristikave të tij. Di gjithçka në lidhje me paraardhësin e qenies njerëzore aktuale.

çrregullimi i universit

Entropi

Në këtë artikull shpjegojmë gjithçka që duhet të dini rreth entropisë dhe çfarë veti ka ajo. Mësoni rreth tij këtu.

kufizimet

Cikli Carnot

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me ciklin Carnot dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

ishujt e oqeanit indian

Oqeani Indian

Ne ju mësojmë gjithçka që duhet të dini për Oqeanin Indian dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

pyrenees lugina

Klima Pyrenees

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me klimën e Pirenejve dhe karakteristikat e saj kryesore.

reaksione kimike

Enthalpia

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë gjithçka që lidhet me enthalpinë e formimit dhe reagimit. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Oqeani Paqësor

Océano Pacífico

Në këtë artikull ju mësojmë gjithçka që duhet të dini për Oqeanin Paqësor dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë këtu.

Lumi Rin

Lumi Rin

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me lumin e famshëm Rhine. Mësoni më shumë rreth këtij lumi evropian këtu.

klima e shkretëtirës

Klima e shkretëtirës

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me klimën e shkretëtirës dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

karakteristikat e oqeaneve

Oqeanet e botës

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për oqeanet e ndryshme të botës dhe karakteristikat e tyre. Mësoni më shumë këtu.

pjesa natyrore e lumit Segura

Lumi Segura

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, klimën, florën dhe faunën e lumit Segura, një nga më emblematikët në Spanjë.

rëndësia e nxehtësisë specifike të ujit

Nxehtësia specifike e ujit

Në këtë artikull shpjegojmë gjithçka që duhet të dini rreth nxehtësisë specifike të ujit dhe rëndësisë së tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

perëndimet e diellit

Muzg

Në këtë artikull ju tregojmë se cilat janë perëndimet e diellit më të mira në botë dhe si t’i shijoni ato.

pararendës homo

Homo antecessor

Në këtë artikull ne ju tregojmë karakteristikat, origjinën dhe evolucionin e Homo pararendësit. Mësoni gjithçka rreth tij këtu.

karakteristikat e antropocentrizmit

Antropocentrizmi

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth doktrinës së antropocentrizmit dhe rëndësisë së saj. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

ujërat e kuq

Rio Tinto

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për lumin Tinto dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth këtij lumi unik në planet.

homo habilis

Homo habilis

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth Homo habilis dhe karakteristikat e tij. Mësoni për rolin evolucionar që ajo ka në histori.

vjeshtë

Fall

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me karakteristikat kryesore të vjeshtës. Mësoni më shumë rreth këtij sezoni të vitit.

diell

Llojet e rrezatimit diellor

Ne ju tregojmë në detaje gjithçka që duhet të dini rreth llojeve të ndryshme të rrezatimit diellor dhe sesi ndikon në jetën në planet.

Hendeku i Mariana

Hendeku Mariana

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe sekretet e Hendekut Mariana. Zbuloni këtu kafshët që jetojnë në humnerë.

Fundoset Xhakarta

Fundoset Xhakarta

Në këtë artikull shpjegojmë arsyet pse Xhakarta po fundoset. Mësoni më shumë rreth pasojave të tij.

digë e lartë

Diga e Asvanit

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë se cilat janë karakteristikat dhe origjina e Digës Aswan. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Linja e Karmanit

Linja Kármán

Ne ju tregojmë në detaje se çfarë është linja Kármán dhe cila është rëndësia e saj. Mësoni më shumë rreth kufirit të atmosferës.

hidroksil

Hidroksil

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka në lidhje me grupin hidroksil. Mësoni më shumë rreth kësaj molekule të njohur në kiminë organike.

Henri Kavendish

Shportë

Në këtë artikull ne ju tregojmë biografinë dhe eksperimentet e Henry Cavendish. Mësoni më shumë rreth këtij shkencëtari dhe shfrytëzimeve të tij.

flora dhe fauna antike

Fauna kambriane

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me faunën kambriane dhe evolucionin e saj. Mësoni më shumë rreth kësaj.

deti i tetisit

Deti i Thetis

Mësoni këtu për të gjitha karakteristikat dhe evolucionin e detit Tethys. Ne ju tregojmë të gjitha sekretet e këtij deti antik.

lindjet e bukur te diellit

Agimet e Diellit

Në këtë artikull ne bëjmë një listë të agimeve më të mira dhe ku mund t'i shihni. Mësoni më shumë rreth magjisë së këtyre peizazheve.

Peisazhi i Kepit të Shpresës së Mirë

Kepi ​​i Shpresës së Mirë

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të shihni në Cape Good Hope. Mësoni më shumë rreth këtij vendi të bukur.

I tejkaluar

Eksperiment i tejkaluar

Në këtë artikull ne shpjegojmë gjithçka në lidhje me eksperimentin Oersted dhe zbatimet e tij në botën e shkencës.

Rezervuarët e Madridit

Kënetat e Madridit

Ne ju tregojmë se cilat janë rezervuarët kryesorë të Madridit dhe të cilat janë të mbrojtura në katalog. Mësoni gjithçka rreth tij këtu.

Deti beering

Deti beering

Ne ju tregojmë gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me formimin dhe karakteristikat e Detit Bering. Mësoni më shumë rreth këtij deti.

rrezja e tokës

Rrezja e tokës

Në këtë post ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini se si rrezja e Tokës mund të matet për herë të parë.

Zbulues i ADN-së

Franklin i Rosalind

Në këtë artikull do t'ju tregojmë të gjithë biografinë e Rosalind Franklin dhe kontributet që ajo dha në botën e shkencës.

mikroskopi

Pjesë të mikroskopit

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë se cilat janë pjesët kryesore të një mikroskopi dhe si funksionon. Mësoni rreth tij këtu.

ndërhyrje

Difraksioni i dritës

Në këtë artikull shpjegojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me funksionimin e difraksionit të dritës. Mësoni më shumë rreth këtij fenomeni.

kafshë të lashta

Fauna ordovike

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe rëndësinë e faunës Ordovician. Ai e njeh tërë jetën që ka ekzistuar miliona vjet më parë.

troposferë

Troposferë

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë me shumë detaje gjithçka që lidhet me troposferën si një shtresë e atmosferës. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

pjesët e një akullnaje terminal

Pjesë të një akullnaje

Ne ju tregojmë të gjitha pjesët e një akullnaje dhe përshkrimin e tyre. Mësoni më shumë rreth formimit të akullnajave dhe evolucionit të tyre.

llogore detare

Llogore oqeanike

Ne ju tregojmë të gjitha sekretet dhe formimin e llogoreve të oqeanit. Mësoni më shumë rreth këtyre shtratit të detit që mbajnë mistere.

pyll halore

Halore

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, habitatin dhe speciet kryesore të grupit të haloreve. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Kafshët e Amazonës

Fauna e Amazonës

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me faunën e Amazonës dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth ndikimeve që prekin kafshët.

Modelet e parashikimit

Modele meteorologjike

Në këtë artikull ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për modelet e motit dhe mënyrën e funksionimit të tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Fauna paleogjene

Fauna paleogjene

Në këtë artikull shpjegojmë se si fauna e Paleogjenit evoluoi me kalimin e kohës. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Valët e Nazaré

Mësoni në detaje se si formohen valët e Nazaré dhe cilat janë karakteristikat e tyre. Ne ju tregojmë gjithçka në detaje këtu.

Deti i Kortezit

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, formimin dhe biodiversitetin e Detit të Kortezit. Di gjithçka në lidhje me këtë det parajsë.

Efekti Tyndall

Efekti Tyndall

Ne shpjegojmë në detaje se çfarë është efekti Tyndall dhe cilat janë aplikimet e tij në fushat e fizikës dhe kimisë.

Bilanci volumetrik

Bilanci volumetrik

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë në detaje gjithçka që lidhet me balonë vëllimore dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Rrymat oqeanike në të gjithë botën

Rrymat oqeanike

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për rrymat oqeanike dhe rëndësinë e tyre. Mësoni më shumë rreth dinamikës së ujërave.

Rezervuarët e Spanjës

Rezervuarët e Spanjës

Në këtë artikull do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat e rezervuarëve në Spanjë dhe mënyrën se si merret me thatësirën. Mësoni më shumë këtu.

Fauna Siluriane

Ne ju mësojmë të gjitha karakteristikat, evolucionin dhe përshtatjen e specieve të faunës Siluriane. Mësoni më shumë rreth kësaj periudhe gjeologjike.

Akullnajat

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth epokave të akullit dhe pse ato ndodhin sipas shkencës. Mësoni gjithçka për këtë këtu.

bora e gjelbër në Antarktidë

Bora jeshile

Në këtë artikull shpjegojmë se çfarë është bora e gjelbër dhe cilat janë pasojat e ndryshimit të klimës. Mësoni më shumë rreth këtij fenomeni.

Odometër

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat e kilometrazhit dhe për çfarë shërben. Mësoni më shumë rreth këtij lloji të pajisjeve matëse.

Periudha karboniferike

Fauna karbonifer

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, përshtatjen dhe llojet e kafshëve që përbënin faunën Karbonifer. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Faktorët e klimës

Ne shpjegojmë gjithçka që duhet të dini rreth faktorëve të klimës. Mësoni cilat janë variablat që përbëjnë klimën.

Ora e diellit

Ora e diellit

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe historinë e diellit. Mësoni si ta bëni një dhe si funksionon.

Hiparku i Nikeas

Në këtë artikull do t'ju tregojmë biografinë e mirënjohur të Hiparkut të Nikesë dhe kontributet e tij kryesore në botën e shkencës.

Fauna permiane

Fauna permiane

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe evolucionin e faunës Permiane. Mësoni si u zhvilluan kafshët në këtë periudhë.

Albert Einstein

Albert Einstein

Në këtë post ne ju tregojmë të gjithë biografinë dhe bëmat e Albert Einstein. Mësoni më shumë rreth teorisë së relativitetit që revolucionarizoi fizikën.

Takione

Në këtë artikull do t'ju tregojmë se çfarë janë takionet dhe cili është zbatimi i tyre në fushën e fizikës dhe astronomisë. Mësoni më shumë këtu.

Zitzi njeriu i akullit

Zitzi, njeriu i akullit

Në këtë artikull ne kryejmë një analizë të hulumtimit të emantzi, akullnajës për të zbuluar të gjitha karakteristikat e tij. Mos e humb atë!

Qytetërimi grek

deti Mesdhe

Në këtë artikull do të gjeni të gjitha informacionet që ju nevojiten në lidhje me Detin Mesdhe. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Periudha e Paleogjenit

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, gjeologjinë, klimën, florën dhe faunën e periudhës së Paleogjenit, periudhë që filloi epokën Mesozoike.

Efekti flutur

Efekti flutur

Në këtë postim ju tregojmë se cili është efekti i fluturës, cila është origjina dhe karakteristikat e saj. Mësoni më shumë rreth këtij efekti të njohur.

Pushimet hënore të vitit të ri

Vit i ri hënor

Ne ju tregojmë të gjitha sekretet dhe kuriozitetet e vitit të ri hënor. Mësoni më shumë rreth Vitit të Ri Kinez dhe karakteristikave të tij.

rëndësia e hartografisë historike

Kartografi historike

Në këtë artikull do t'ju tregojmë për karakteristikat e hartografisë historike dhe rëndësinë që ajo ka pasur në zhvillimin e gjeografisë.

Benjamin Franklin

Benjamin Franklin

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjithë biografinë e Benjamin Franklin, shfrytëzimet dhe ambiciet e tij. Mësoni gjithçka rreth një prej njerëzve më të njohur.

Fauna neogjene

Fauna neogjene

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat dhe evolucionin e faunës Neogjene. Mësoni më shumë rreth kësaj periudhe dhe zhvillimit të jetës.

Permafrost

Në këtë artikull ne shpjegojmë gjithçka që duhet të dini rreth ngricës së përhershme dhe rrezikut të shkrirjes. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Deti Aral

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Detin Aral dhe çfarë ndodhi për ta bërë atë të thatë. Mësoni më shumë rreth kësaj.

Shtyllat e Herkulit

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë për origjinën dhe mitologjinë e kolonave të Herkulit. Mësoni më shumë rreth historisë së Herkulit.

Zonat kohore

Në këtë artikull ne ju tregojmë se cilat janë zonat e ndryshme kohore në Tokë dhe si llogariten ato. Mësoni më shumë rreth ndryshimit të kohës këtu.

Fauna kuaternare

Fauna kuaternare

Në këtë post ju mësojmë gjithçka që duhet të dini rreth faunës së Kuaternarit. Mësoni më shumë rreth zhvillimit njerëzor.

Deti i Vdekur

Ne ju mësojmë gjithçka që duhet të dini rreth Detit të Vdekur dhe karakteristikave të tij. Njihni në thellësi të gjitha kuriozitetet e këtij deti.

taphonomia

Tafonomia

Në këtë artikull shpjegojmë se çfarë është taponomia dhe rëndësinë që ajo ka në studimin e fosileve. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Efekti Coanda

Efekti Coanda

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë se cili është efekti Coanda dhe rëndësia e tij në botën e motorëve dhe aviacionit.

Koordinoni Hartën

Ne ju tregojmë se çfarë është një hartë koordinuese, cilat elemente ka dhe si interpretohet. Mësoni më shumë rreth gjeografisë themelore këtu.

Fauna e paleocenit

Në këtë artikull ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, zhvillimin dhe evolucionin e faunës Paleocene. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Formimi i Detit Kaspik

Deti Kaspik

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, formimin, rëndësinë, biodiversitetin dhe kërcënimet e Detit Kaspik. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Plankton

Plankton

Ne ju tregojmë se çfarë është plankton, nga çfarë përbëhet, karakteristikat dhe rëndësinë e tij. Mësoni më shumë rreth zinxhirit ushqimor.

rërë e rërës

rërë e rërës

Ne ju shpjegojmë gjithçka që duhet të dini për rërën e detit dhe si të dilni prej saj. Mësoni më shumë rreth këtij fenomeni të shpeshtë në filma.

Shkrini shtyllat

Shkrini shtyllat

Ne ju tregojmë të gjitha shkaqet dhe pasojat e shkrirjes në pole. Mësoni cilat janë shkaqet kryesore të këtij fenomeni.

Fauna e eocenit

Fauna e eocenit

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, diversifikimin dhe evolucionin e faunës Eocene. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Efektet e koronavirusit Covid19

Në këtë artikull ne ju tregojmë se cilat janë efektet e ndryshme të koronavirusit Covid19 dhe çfarë ndikimi ka pasur në ndotjen e ajrit.

Pyll gjetherënës

Në këtë artikull do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, elementet dhe biologjinë e pyllit gjetherënës. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Pyll me gjelbërim të përjetshëm

Në këtë postim do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat e pyllit me gjelbërim të përhershëm. Mësoni më shumë rreth këtyre llojeve të pemëve dhe përshtatjeve të tyre.

Balona e sondës

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, funksionimin dhe ndërtimin e balonës së sondës. Njihuni mirë me këtë instrument kërkimor.

Gjitarët e faunës oligocenike

Fauna oligocene

Ne do t'ju tregojmë në detaje për faunën Oligocene. Gjeni këtu cilat specie u zhvilluan dhe evoluan në këtë kohë.

Vrima në shtresën e ozonit

Vrima në shtresën e ozonit

Në këtë post ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth vrimës në shtresën e ozonit dhe efektit të saj mbi njerëzit dhe jetën.

Klorofluorokarbure

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë në detaje se çfarë janë klorofluorokarburet dhe të gjitha karakteristikat dhe përdorimet që ato kanë. Mësoni më shumë këtu.

Shkalla e fryrjes Douglas

Shkalla Douglas

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat e shkallës Douglas dhe rëndësinë e saj në njohjen e gjendjes së valëve.

Fauna e miocenit

Ne shpjegojmë në detaje karakteristikat, evolucionin dhe speciet e faunës Miocene. Mësoni më shumë rreth Tokës këtu.

Aparat heliografik

Heliografi

Ne shpjegojmë në detaje se çfarë është një heliograf, si funksionon dhe për çfarë shërben. Mësoni më shumë rreth kësaj pajisje këtu.

Irradiance

Irradiance

Në këtë artikull ne do t'ju mësojmë gjithçka që ju duhet të dini rreth irrandiability dhe rëndësinë e krijimit të llojit të klimës në një zonë.

Zhvillimi i faunës së Pliocenit

Fauna e pliocenit

Në këtë artikull ne ju mësojmë gjithçka që duhet të dini rreth faunës së Pliocenit. Mësoni më shumë rreth diversifikimit të këtyre kafshëve.