Vende aq të ftohta saqë duket e pamundur për njerëzit që t'i banojnë ato

Qytetarët e vendeve si Verkhoyansk, Yakutsk ose Oymyakon (të dy në Rusi) jetojnë jetë shumë të ndryshme nga e jona, të paktën në dimër. Për shembull, shoferët në këto qytete i lënë makinat e tyre të grisura në parkingje për orë të gjata ndërsa bëjnë pazar ose kryejnë punë, shpesh duke u dashur të ngrohin vajin lubrifikues në makinat e tyre me një furrë për ta shkrirë.

Uragane, pse quhen kështu?

Gjatë historisë, uraganet kanë marrë emra të ndryshëm. Klasifikimi i tyre ka ndryshuar gjatë viteve deri në arritjen e sistemit të listave.

Uragani 1

Pas uraganit: foto

Koleksion fotografish, të bëra në Shtetet e Bashkuara, që na ndihmon të kuptojmë se si të prekurit përballen me kalimin e një uragani.

Ylber i përmbysur

A ekziston ylberi i përmbysur?

Ylberi i përmbysur është një fenomen meteorologjik që kërkon rrethana të ndryshme nga ylberi normal. Vendi në botë ku është më e zakonshme t'i shohësh është Poli i Veriut, megjithëse ndryshimi i klimës do të bënte që ato të ndodhnin në vende më të buta.

New Orleans Katrina

Mësoni se çfarë të bëni gjatë ngjarjeve ekstreme të motit

Agjencia Federale e Menaxhimit të Emergjencave e Shteteve të Bashkuara ka ofruar një seri udhëzimesh për qytetarët e saj se si të mbrojnë veten dhe familjet e tyre gjatë ngjarjeve ekstreme të motit, të cilat po rriten në mënyrë të rrezikshme në numër për shkak të ndryshimit të klimës.