arktik-shkrirje

Akulli i Arktikut shkrihet edhe në dimër

Gjatë dimrit Arktiku humbet edhe akullin. Temperatura është shumë e nxehtë për të qëndruar, aq sa studiuesit presin që ajo të zhduket plotësisht çdo verë duke filluar nga viti 2030.

Anomali e temperaturës

Toka është e nxehtë e kuqe

Në vitet e fundit temperatura mesatare globale është rritur vetëm, duke përshpejtuar shkrirjen dhe ngritjen e nivelit të detit.

Mostra e mushkonjës tigër

Ngrohja globale favorizon mushkonjat

A keni vërejtur se ka gjithnjë e më shumë mushkonja? Për shkak të ngrohjes globale popullsia e saj rritet. Por, për fat të mirë, veprimet tashmë janë ndërmarrë.

Ka shumë qytete që gëlltiten nga ngritja e nivelit të detit

Klima i zhvendosi njerëzit në rritje

Për shkak të rritjes së dukurive ekstreme klimatike, ekzistojnë popullata që duhen dërguar në vende të tjera më të sigurta. Ata janë klima e zhvendosur

ndotja e mjedisit

Si ndikon ndotja tek ne

Si ndikon ndotja tek ne? Ka efekte shumë negative dhe dëmtuese tek njerëzit. Gjeni se si ndikon ndotja tek ne.

Mars

Ndryshimi i klimës në Mars

Marsi ka një sipërfaqe të thatë, ku uji në atmosferën e tij kondensohet në acar. Çfarë ndodhi me klimën e Marsit?