Морски мраз

Што е ледено пакување?

Ледениот пакет е многу повеќе од замрзнатото дно на океанот. Без него, рамнотежата на овие екосистеми може да биде нарушена засекогаш. Дознајте повеќе за неа.

Јелоустоун

Супервулканите во светот

Супервулканите се многу моќни. Доколку еруптирале, би можеле да испратат неколку илјади кубни километри материја во атмосферата. Но, кои се тие?

Океан

Зошто е важен океанот?

Дали некогаш сте се запрашале зошто океанот е важен? Честопати го гледаме како идеално место за уживање во летото, но како тоа влијае на времето?