Chemtrails, дали манипулирате со времето?

персонал

Во се повеќе преполн свет, неверојатната разновидност на мислења, идеи и теории што се создаваат го прават понекогаш многу тешко да се препознае реалното од имагинарното. Јас и самиот морам да признаам дека во неколку наврати се сомневав во науката, но секогаш, кога ќе завршам да барам вистинити информации, односно откако ќе прочитав студии направени од професионалци, на крајот повторно верував во тоа.

И тоа е токму она што понекогаш не го правиме: да бараме информации и да ги спротивставуваме. Денес Интернет ни го олесни животот многу, но го комплицираше и на одреден начин. Ни овозможи да веруваме во curубопитни теории, а една од нив е и онаа на Chemtrails. Дали ја модифицираат климата за да се намали светската популација? Воопшто не. И, ќе објаснам зошто.

Потекло на теоријата на Chemtrails

стели

Теорија на Чемтреилс или Теорија на заговор на хемитраилите, наводно, оставени од авиони е создаден од Ричард Финке во 1997 година, кој прв го осуди наводното постоење на стелите што требало да стават крај на човештвото. Терминот, сепак, не се прослави две години подоцна, и тоа го стори од раката (поточно, од гласните жици) на новинарот Вилијам Томас.

И покрај сè, бранителите на оваа теорија велат дека хемтраилите започнале со години порано, што нема многу смисла бидејќи, како што ќе видиме подолу, една од целите на Chemtrails е да се намали светската популација, и тоа е сè поголем број. Всушност, сега сме близу да достигнеме 7.500 милијарди како што можете да видите во оваа мрежа, а во 1997 година имало 5.850 милиони жители како што е објаснето од весникот Земјата во негово време.

Кои се претпоставените цели на Chemtrails?

Намалување на населението

Една од главните цели е, како што рековме, намалување на светската популација. Зошто? Не знам, иако се сомневам можеби е за подобро да се контролирамеШто е неверојатно во строга смисла на зборот, од едноставна причина што е технички невозможно за неколку луѓе да контролираат милиони човечки суштества, дури и ако се моќно богати.

Биолошка или хемиска војна

Ова е прилично поврзано со претходниот. Војните секогаш се водат поради некоја причина, или за да може некоја земја да има поголемо снабдување со нафта, или затоа што тие сакаат да добијат некакво богатство. Во секој случај, луѓето секогаш умираат, и најчесто тие се невини луѓе. Но, за оние кои се натпреваруваат, луѓето се токму тоа, луѓе, бројки.

Биолошка или хемиска војна не само што ќе одземе животи на илјадници или милиони луѓе, туку исто така ќе им ги олесни работите на водачите кои го прават тоа.

Алтер ДНК

Можеби за да може полесно да се контролира населението. Споредбите се омразени, но некои мислат дека ако сите човечки суштества се однесуваат исто, ние би биле како стадо животни: лесен за управување, лесен за манипулација.

Болест се шири

Постојат многу болести опасни по животКако антракс на пример, ако се вдишат агенсите што ги предизвикуваат - во овој случај бактерии - животот на таа личност е во сериозна опасност од смрт.

Контрола на климата

Или да се ублажат ефектите од климатските промени, или да се предизвикаат.

Дали има докази?

Не. Времето што контраилите остануваат во воздухот би требало да биде помало од времето на хемостелите, но реалноста е дека времето зависи од температурата, притисокот и влажноста. Сите патеки можат да траат со часови ако се поволни условите.

А што е со моделите што можат да се видат на небото? Па, точно е дека понекогаш се гледаат многу seenубопитни обрасци на небото, како што се паралелни или пресечни линии, што за конпираноидите е непобитен доказ дека Chemtrails постојат. Но, нема никаква смисла. Во моментов летаат илјадници авиони, така што небото никогаш не е чисто. Доказ за ова е оваа слика:

Слика - Radarvirtuel.com

Слика - Radarvirtuel.com

Ако го земеме предвид ова, и дека контраилите можат да останат на небото долго време, теоријата на Chemtrail не е веродостојна. Понатаму, многу пати контраилите што ги гледаме на небото се всушност облаци од Цирус, кои се развиваат на голема надморска височина (над 5 км).

Други феномени што можат да не натераат да се сомневаме

Овој вид авиони се користи за фумигирање и со тоа уништување на штетници од инсекти.

Овој вид на авион се користи за прскање.

Постојат некои феномени што ги произведуваме на небото или кои влијаат директно на нив, што може да нè натера да се сомневаме во Chemtrails, како што е следново:

 • Сребрениот јодид се расфрла за да генерира ослободени облаци.
 • Фумигиран е од небото за да се стави крај на чумите, како комарци во Медитеранот, На пример.
 • Пораките се пишуваат во етерот како подароци или од која било друга причина.
 • Вселенските ракети и ракети можат да генерираат контраиндикации.
 • Супстанциите се дисперзираат во горната атмосфера со цел да се проучи.

Дали некогаш е манипулирано со времето?

И, конечно, стигнавме до она што нè интересира. Временска манипулација. Кога живеете во област каде веќе врне малку, и гледате дека врне сè помалку, многу е лесно да поверувате во теоријата на Chemtrails и да се лутите кога ќе видите дека небото е облачно сега и за 10 минути сите облаци ги имаат недостасува Но, Можете ли да манипулирате со времето? Дали некогаш е сторено тоа?

Одговорот е Да, но не на начинот на кој можеме да си замислиме. Всушност, она што е наменето не е да му наштети на населението, туку да се спречат катастрофи. Сеидбата на облак е техника што се користи во земји каде сушата е многу сериозен проблем со ширење сребрен јодид на небото., како Кина, Индија или САД, но досега тие не добиле многу позитивни резултати.

Во конкретниот случај на Кина, познато е дека тие испукаа ракети со сребрен јодид за да се стави крај на сушата што го погоди Пекинг во 2009 година со цел да предизвикаат снежни врнежи. И им успеа: Пекинезите беа во можност да уживаат во тридневни снежни врнежи од 1987 година.

Но, да, има и такви кои сакаат да одат понатаму.

Проектот Хаарп

крап

Проектот HAARP, или проект за високо-фреквентно истражување на аурора, што во превод на шпански јазик е програма за активна аурора со висока фреквенција е проект извршен од морнарицата и воздухопловните сили на Соединетите држави за проучување на јоносферата. Јоносферата е слој на Земјата кој се наоѓа на повеќе од 48 км од планетата и кој достигнува до 350 км висина.

Она што го прават научниците од Проектот ХААРП е испрати зраци на радиофреквенција во рамките на гореспоменатиот слој, кои поминуваат големи растојанија низ долната атмосфера и продираат во земјата. Со тоа, меѓу другите апликации, тие можат да најдат подземни тунели или да комуницираат со потопени подморници.

Но, има еден мал проблем: околу планетата Земја постои „лебдечка“ електрична енергија наречена уринарен електроелектрик. Кога енергијата се депонира во неа, струјата се менува и се генерираат бранови со мала фреквенција и многу ниска фреквенција, така што ХААРП е проект што е направен со цел да се загрее јоносферата - што би можело да биде вистина бидејќи тие имаат средства за тоа - и со тоа да се манипулира со глобалната клима со несогледливи последици.

Проектот СУРА

SURA, или инсталација на јоносферско греење на шпански, е центар за истражување на јоносфера кој се наоѓа во градот Василсурск, во Русија. Тој е способен да зрачи со ефективна зрачена моќност (PRE) од околу 190 MW во кратки бранови. Во моментов е услуга управувана од Институтот за истражување на радио NIRFI во Нижни Новгород.

Руски истражувачи Тие имаат намера да ја проучат јоносферата, и исто така какви ефекти има генерирањето на емисии со ниска фреквенција врз неа. Така е руски еквивалент на проектот ХААРП.

Дали има причини да се грижите?

Суша во Австралија

Во Австралија сушата е сериозен проблем.

Да. Доста, но не поради Chemtrails, но поради влијанието што го имаме врз животната средина. Загадување, уништување на шумите, фрлање токсини во морињата и реките, ... сето ова ќе го направи својот данок. Некои мислат дека веќе влеговме во нова геолошка ера, на антропоцен, при што човештвото го наруши природниот баланс на планетата.

Логично е дека ако живеете во област каде врне малку, треба да бидете загрижени дека не врне повеќе, но пред да верувате во теории на заговор, подобро е да ја посетите веб-страницата на АЕМЕТ за да дознаете кои температури и врнежи се забележани во истиот месец пред неколку години. Можеби ќе трае подолго, но тоа е единствениот начин да се добијат веродостојни податоци и одговори.

Верувај ми. Во светот има многу работи што мора да се променат, но не можете да го промените она што не постои. Во врска со ова, рече самиот АЕМЕТ во своето блог Не знаев дали Шпанија се обидува да манипулира со климата, но оние кои често зборуваа за оваа теорија доаѓаа од региони во земјата каде што врнежите веќе се слаби, како на југ и југоисток од полуостровот и на Балеарските острови.

Јас самиот живеам во најсувиот регион на Мајорка, каде што се снимаат околу 350 мм секоја година, а климата е проблем што многу ме загрижува, бидејќи тоа е исто така туристичка област и во лето, водните ресурси се малку. Но, овде, бидејќи има записи, секогаш имало малку дожд и треба да се очекува дека како што се загрева планетата, тоа ќе го стори помалку во медитеранскиот регион, како што ви рековме во Оваа статија. Значи нема друг избор освен да го прифатиме.

Се надевам дека овој пост ве интересираше.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Коментар, оставете го вашиот

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.

 1.   Dan dijo

  Па, не сте во право, пред неколку дена научниците во медиумот Би-Би-Си прифатија дека има авиони што ја модифицираат климата, дури се загрижени и за намерите на Кина да го зацврсти сеењето на облаците, ах, вашите изјави не се потврдени, уште еднаш потврдува дека елитата била проникната во науката за да го лаже населението