Уреднички тим

Метеорологијата на мрежата е веб-страница специјализирана за ширење на метеорологијата, климатологијата и другите сродни науки како што се геологија или астрономија. Ние дистрибуираме ригорозни информации за најрелевантните теми и концепти во научниот свет и ве известуваме со најважните вести.

Уредничкиот тим на Meteorología en Red е составен од група на експерти за метеорологија, климатологија и еколошки науки. Ако сакате и вие да бидете дел од тимот, можете испратете ни ја оваа форма за да станеме уредник.

Уредници

 • Германски порти Portо

  Завршил еколошки науки и магистер по еколошко образование на Универзитетот во Малага. Студирав метеорологија и климатологија на трката и отсекогаш сум бил страствен за облаците. Во овој блог се обидувам да ги пренесам сите потребни знаења за да разберам малку повеќе за нашата планета и како работи атмосферата. Прочитав бројни книги за метеорологија и динамика на атмосферата, обидувајќи се да го доловам сето ова знаење на јасен, едноставен и забавен начин.

 • Давид мелгуизо

  Јас сум геолог, магистер по геофизика и метеорологија, но пред сè сум страстен за науката. Редовен читател на ажурни научни списанија како што се Science или Nature. Направив проект во вулканска сеизмологија и учествував во практики за проценка на влијанието врз животната средина во Полска во Судетска Земја и во Белгија во Северното Море, но надвор од можното формирање, вулканите и земјотресите се моја страст. Нема ништо како природна катастрофа да ги држи очите отворени и да го држи компјутерот вклучен со часови за да ме информира за тоа. Науката е моја професија и моја страст, за жал, не е моја професија.

 • Луис Мартинез


 • Лола curiel


Поранешни уредници

 • Касали на Клоди

  Јас пораснав на село, учејќи од сè што ме опкружуваше, создавајќи вродена симбиоза помеѓу искуството и таа врска со природата. Како што минуваат годините, не можам да не бидам фасциниран од таа врска што сите ја носиме во себе со природниот свет.

 • А.Естебан

  Јас се викам Антонио, имам дипломирано геологија, магистер по градежништво применувано за градежни работи и магистер по геофизика и метеорологија. Работев како теренски геолог и како геотехнички писател на извештаи. Исто така, извршив микрометеоролошки истражувања за да го проучам однесувањето во атмосферската и подземната СО2. Се надевам дека ќе можам да придонесам со моето зрно песок за да ја направам таквата возбудлива дисциплина како метеорологијата сè повеќе и подостапна за секого.