Ураган со Доналд Трамп Харви

Последиците од ураганот Харви

Последиците од Харви и големите поплави што ги остави во пресрет. Целата помош и средства што се предадени за повторно воспоставување на широката област

Окото на бурата

Што е тајфун?

Дали сакате да знаете што е тајфун? Ние го решаваме вашиот сомнеж за феноменот способен да предизвика сериозна штета и да носи многу придобивки за животот.

Ураганот Метју

Кој одлучува за името на ураганите?

Дали некогаш сте се запрашале кој одлучува за името на ураганите и зошто тие се нарекуваат така? Внесете за да дознаете зошто тие имаат свое име.

Ураганот Хоакин

Придобивките од ураганите

Тие се феномени кои можат да предизвикаат значителна штета, но исто така се многу корисни. Откријте кои се придобивките од ураганите.

Урагани, зошто се нарекуваат така?

Низ историјата, ураганите добиле различни имиња. Нивната класификација се менуваше со текот на годините, сè додека не дојде до системот на списоци.

Ураган 1

По ураганот: фотографии

Колекција на фотографии, направени во САД, што ни помага да разбереме како погодените се справуваат со минување на ураган.