Снег на дрво

Каква ќе биде зимата?

Кога доаѓа зимата? Ние ви кажуваме каква ќе биде зимата 2017/2018. Според АЕМЕТ, се очекува да бидат забележани потопли од нормалните температури. Но има уште ...

Слика на мртвото море

Може ли Мртвото Море да исчезне?

Мртвото Море е место кое може да биде под ризик да исчезне поради климатските промени. Но зошто? Влезете и ние ќе ви кажеме за тоа.

Цвеќиња во пролет

Каква ќе биде пролетта 2017 година?

Дали сакате да знаете каква ќе биде пролетта 2017 година? Ако е така, влезете и ние ќе ви кажеме какво време се очекува во следните три месеци.

Есен

Како ќе падне?

После топло лето, каков ќе падне? Според АЕМЕТ, тоа ќе биде нешто поразлично од она на што сме навикнале. Ние ќе ти кажеме.

Мапа на ветерот на Земјата, хипнотичка и интерактивна мапа на времето

Нова компјутерска апликација, Earth Wind Map, видлива на Интернет и достапна за сите корисници, ни овозможува да набудуваме на визуелен, естетски убав начин и што е уште поважно, ажурирани податоци за ветровите струи што се случуваат низ низ целата планета.