езеро Галилеја

Галилејско море

Ви кажуваме детално с everything што е поврзано со Галилејското Море, неговите карактеристики и биодиверзитет. Дознајте повеќе за тоа овде.

мезосфера и гасови

Мезосфера

Ние ви кажуваме детално с everything што треба да знаете за мезосферата и нејзините карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде.

клима и метеорологија

Климите на светот

Ние ви кажуваме с everything што треба да знаете за различните клими во светот и нивните карактеристики. Дознајте повеќе за овие клими овде.

Лицето на Месечината што можеме само да го видиме

Што е месечината

Во оваа статија ви кажуваме с everything што треба да знаете за тоа што е месечината и кои се нејзините карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде.

дожд во Гренланд 14 август

Дожд на Гренланд

Дождот на Гренланд ја остави научната заедница без зборови. Откријте во оваа статија с everything што се случува.

речна навигација

Река Нил

Во оваа статија ви кажуваме с everything што треба да знаете за реката Нил и неговите карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде.

Lenвезда на Белен

Lenвезда на Белен

Во оваа статија ви кажуваме с everything што треба да знаете за theвездата на Витлеем и неговото можно потекло. Дознајте повеќе за тоа овде.

што е анемометар

Што е анемометар

Во оваа статија детално ќе ви кажеме што е анемометар и неговата примена во метеорологијата. Дознајте повеќе за тоа овде.

морињата на светот

Морињата на светот

Во оваа статија ви кажуваме кои се главните мориња во светот и карактеристиките на најважните.

мочуришта

Мочуришта

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за мочуриштата и нивната важност. Дознајте повеќе за тоа овде.

јужен пол на црвената планета

Вода на марс

Во оваа статија ви кажуваме сè што е познато за водата на Марс и какви се најновите откритија.

пролет

Што е извор

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за тоа што е извор, неговите карактеристики и важноста што ја имаат.

гама зраци

Гама зраци

Во оваа статија ви учиме сè што треба да знаете за гама зраците и нивните карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде

лавини по планината

Снежна лавина

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за снежната лавина и неговите карактеристики. Дознајте повеќе овде.

речните банди

Реката Ганг

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за реката Ганг и нејзините карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде

меридијан од Генвич

Меридијан од Гринич

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за меридијанот во Гринич и за што служи. Дознајте повеќе за тоа овде.

глечер перито морено

Глечер Перито Морено

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за глечерот Перито Морено, едно од чудата на светот. Дознајте сè за тоа овде.

притоки на реката Волга

Најдолгата река во Европа

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за најдолгата река во Европа и нејзините карактеристики, дознајте повеќе за неа овде.

уништување на озонската обвивка

Уништување на озонскиот слој

Ние ви кажуваме кои се причините и последиците од уништувањето на озонската обвивка и што мора да се стори за да се грижи за тоа.

вулкан кракатоа

Вулкан Кракатоа

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за вулканот Кракатоа и неговите карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде.

облаци од маматус

Облаци од мамут

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за формирањето и карактеристиките на маматусните облаци. Дознајте повеќе за овие формации.

клима на Шпанија

Клима на Шпанија

Ние ве учиме на сè што треба да знаете за климата во Шпанија и нејзините карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде.

Истражување на Марс

Марс упорност

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за упорноста на Марс и неговите карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде.

поделба за класификација на климата во копен

Клипен класификација на Köppen

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за класификацијата на климата во Копен и за тоа кои видови клима постојат според ова.

средновековен календар

Средновековен календар

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за средновековниот календар и неговите карактеристики. Дознајте повеќе за историјата тука.

Блејз Паскал

Блез Паскал

Ние детално ја објаснуваме целата историја, биографија и подвизи на Блез Паскал. Дознајте повеќе за длабинскиот живот на овој математичар.

сателитски слики метеосат

Сателитски метеоат

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за сателитот meteosat и неговата важност. Дознајте повеќе за тоа овде.

функција за набудување на ветерот

Кула на ветровите

Откријте ги тука сите карактеристики, потекло и важност на Кулата на ветровите. Дознајте повеќе за овој споменик тука.

луѓето на другите планети

Тераформирање

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за тераформирање на човечко суштество на други планети. Дознајте за тоа овде.

Биографија на Лајбниц

Биографија на Лајбниц

Ние детално ви ја кажуваме биографијата и подвизите на филозофот и математичар Готфрид Вилхелм Лајбниц. Дознајте повеќе за културата овде.

должина на каналот

Суецки канал

Дознајте за важноста, карактеристиките и историјата на Суецкиот канал. Ние детално ви кажуваме сè тука.

Ернест Радерфорд

Rutherford

Ние ви ја кажуваме сумираната биографија за лордот Ернест Радерфорд и неговите подвизи. Дознајте за овој научник кој направи револуција во хемијата.

екосфера

Екосфера

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за екосферата и нејзините карактеристики. Дознајте повеќе за нашата планета и нејзините односи.

космогонија

Космогонија

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за карактеристиките и целите на космогонијата. Дознајте повеќе за тоа овде.

карактеристики на заливот на Бенгал

Бенгалски заливи

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за Бенгалскиот залив и неговите карактеристики. Откријте зошто е толку чудно овде.

студии за принципот на несигурност

Биографија на Хајзенберг

Ние ви ги кажуваме сите експлоатации и биографија на Варнер Карл Хајзенберг. Дознајте повеќе за овој научник познат на науката.

важноста на панамскиот канал

Панамскиот канал

Ние ви кажуваме за важноста на Панамскиот канал и неговата историја. Дознајте повеќе за оваа инженерска работа.

жолто море

Yellowолто море

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за Yellowолтото Море и неговите карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде.

Теснец на Беринг

Теснец на Беринг

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за Беринговиот теснец и неговите iosубопитства. Дознајте повеќе за тоа овде.

облаци и стакленички гасови

Вода на пареа

Тука ви кажуваме сè што треба да знаете за водената пареа и нејзината важност за планетата. Дознајте повеќе овде

износот на снежните врнежи се зголеми

Мало ледено доба

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за малото ледено доба и неговите карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде.

земјата што кружи околу сонцето

Солстила и рамноденица

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за солстиците и рамнодениците. Дознајте повеќе за сезоните во годината тука.

Клима на Португалија

Клима на Португалија

Во оваа статија ви ги кажуваме сите карактеристики, врнежи и температури на климата во Португалија. Дознајте повеќе за тоа овде.

Трансартартни планини

Трансантарктички планини

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за транс-Антарктичките планини и нивните карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде.

фулерени

Фулерени

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за фулерените и нивните својства. Дознајте повеќе за овие материјали.

вегетација во различни видови почви

Едафологија

Ние ви ги кажуваме сите карактеристики на едафологијата како наука. Дознајте повеќе за тоа овде.

атомска структура

Дутериум

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за деутериумот и неговите карактеристики. Дознајте повеќе за овој изотоп на водород.

клима и метеорологија

Како да се биде метеоролог

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за да научите како да бидете метеоролог. Знајте што треба да студирате и колку пари ќе заработите.

гравитациона потенцијална енергија

Што е потенцијална енергија

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за потенцијалната енергија, нејзините карактеристики и видови. Дознајте повеќе за тоа овде.

максиловни равенки

Равенки на Максвел

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за равенките на Максвел, нивните карактеристики и важност.

Босонот на Хигс

Хигсовиот бозон

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за тоа што е Хигсовиот бозон и неговата важност во физиката. Дознајте за тоа овде.

Планетата земја

Структурата на Земјата

Структурата на Земјата е составена од различни слоеви со различна функција. Дали сакате да научите сè за нашата планета?

астрономски часовник

Астрономски часовник

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за астрономскиот часовник и неговите карактеристики. Дознајте повеќе за овој инструмент тука.

Календар во Сарагоса

Календар во Сарагоса

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за календарот Сарагозано и неговата историја. Дознајте повеќе за тоа овде.

клаудиј птолемеј

Клавдиј Птоломеј

Ние детално ја објаснуваме целата биографија на Клаудио Птоломеј. Дознајте повеќе за овој научник и неговите големи придонеси.

квантната физика

неутрина

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за неутрините и нивната важност. Дознајте повеќе за овие честички.

формирање на северно море

северно Море

Ние ви ги кажуваме сите карактеристики, биодиверзитет, формирање и закани на Северното Море. Дознајте повеќе за ова море тука.

Стивен Хокинг

Стивен Хокинг

Ви ја кажуваме целата биографија на најбрилијантниот ум на XNUMX век, Стивен Хокинг. Дознајте повеќе за тоа овде.

корална морска фауна

Корално море

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за Коралното Море и неговите карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде.

временски апликации

Временски апликации

Ние ви кажуваме кои се најдобрите временски апликации за да ја знаете временската прогноза. Дознајте повеќе за тоа овде.

крајбрежје на заливот на Алјаска

Залив на Алјаска

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за Заливот на Алјаска и неговите карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде.

облачност

Облачност

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за облачноста и нејзините карактеристики. Дознајте сè за оваа временска променлива.

метеоролошки сателити

Метеоролошки сателити

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за метеоролошките сателити и нивните карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде.

Море на Охотско

Море на Охотско

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за Охотското Море, неговите карактеристики и формирање. Дознајте повеќе за тоа овде.

палеоклиматологија

Палеоклиматологија

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за палеоклиматологијата и нејзините карактеристики. Дознајте повеќе за времето од минатото тука.

клима

Какво е времето

Во оваа статија ви кажуваме каква е климата, нејзините карактеристики, елементи и фактори. Дознајте повеќе за тоа овде.

Јава море

Јава море

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за морето Јава и неговите карактеристики. Дознајте за нејзините мистерии овде.

Тасманско Море

Во оваа статија ви ги кажуваме сите карактеристики, клима, флора и фауна на морето Тасман. Дознајте повеќе за тоа овде.

Пустини на светот

Во оваа статија ќе ви ги кажеме сите карактеристики и услови на животната средина на пустините во светот.

измери атмосферски притисок

Барограф

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за барографот, неговите карактеристики и колку е важен.

оптички илузии

Ефект на Фата Моргана

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за тоа што е фатата Morgana ефект и како се појавува. Дознајте повеќе за илузорниот ефект овде.

почвата бактерии влажни

Геосмин

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за геосмин и неговите карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде.

загадување на водата

персиски Залив

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за Персискиот Залив, неговите карактеристики и економската важност.

Јужно кинеско море

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за Јужното Кинеско Море и неговите карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде.

Суво време

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за сувата клима и нејзините карактеристики. Дознајте повеќе за овој вид клима во целост.

сончев ултравиолетов индекс

Ултравиолетовиот индекс

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за ултравиолетовиот индекс и неговите карактеристики. Дознајте сè за тоа овде.

обратна сублимација

Обратна сублимација

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за обратната сублимација и за тоа како се произведува, дознајте повеќе за тоа овде.

геодезија

Геодезичка точка

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за тоа што е геодетска точка, нејзините карактеристики и важност.

карактеристики на арапското море

Арапско Море

Во оваа статија ви кажуваме сè за Арапското Море, неговите карактеристики и како е формирано. Дознајте повеќе за тоа овде.

дендрологија

Дендрологија

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за дендрологијата и за тоа што студира. Дознајте повеќе за оваа гранка на науката.

создавање дожд

Сребрен јодид

Ние детално ви кажуваме сè што треба да знаете за јодидот на сребро, неговите карактеристики и употреба. Дознајте повеќе овде.

Примитивна земја

Примитивна атмосфера

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за примитивната атмосфера и кои се карактеристиките што ги има.

истребување на перман

Пермиско истребување

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за истребувањето на Пермјан и неговото потекло. Дознајте за тоа овде.

климатизација

Испарливо ладење

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за тоа што е ладење со испарување и неговите карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде.

вегетациони подови

Ниска џунгла

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за низинската џунгла. Дознајте повеќе за овој тип на екосистем.

материјална и радиоактивност

Радиоактивност

Научете сè што треба да знаете за радиоактивноста, нејзините карактеристики, употреби и видови. Дознајте повеќе за зрачењето овде.

Координати на UTM

ОУЗ координати

Во оваа статија ве учиме сè што треба да знаете за координатите на UTM, нивните карактеристики и употреба.

Европски модел на GFS

GFS модел

Во оваа статија ви учиме сè што треба да знаете за моделот GFS и неговите карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде.

кодоши редови

Турбонада

Знајте што е ѓубре и какви карактеристики има. Ние ви кажуваме сè за овој екстремен временски феномен.

термички подови

Термички подови

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за различните термални подови што постојат и нивните карактеристики. Дознајте за тоа овде.

хрватско море

Јадранско море

Ние детално ви кажуваме сè што треба да знаете за Јадранското Море и неговата важност. Дознајте повеќе за тоа овде.

Суво време

Суво време

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за сушната клима, нејзините карактеристики и условите на животната средина.

научниците

Познати научници

Во оваа статија, правиме список на познати научници од целата историја. Дознајте за нивните придонеси и подвизи.

Кантабриско Море

Кантабриско Море

Ние ве учиме сè што треба да знаете за Кантабриското Море, неговите карактеристики и биодиверзитетот. Дознајте за тоа овде.

аголен моментум

Аголен моментум

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за аголниот момент и неговите карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде.

Алан Туринг

Алан Туринг

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за биографијата и експлоатациите на Алан Туринг во науката.

лице на хомо ергастер

Хомо ергастер

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за хомо ергастер и неговите карактеристики. Дознајте повеќе за ова античко човечко суштество.

енигма врежана на земјата

Линии на Наска

Во оваа статија ќе ви ги кажеме сите карактеристики, потекло и важност на линиите Наска. Дознајте повеќе за тоа овде.

Истражувачката Маргарита Салас

Маргарет Салас

Во оваа статија ќе ви ја кажеме целата биографија за Маргарита Салас и нејзините подвизи. Дознајте повеќе за овој научник.

Кребсов циклус

Кребсов циклус

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за циклусот krebs и неговата важност за телото. Дознајте за тоа овде.

Балтичко Море

Балтичко Море

Во оваа статија ќе ви ги кажеме сите карактеристики, флората, фауната и економијата на Балтичко Море. Дознајте повеќе за тоа овде.

циклус на азот

Циклус на азот

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за азотниот циклус, неговите фази и важноста за развојот на животот.

острови на алборанското море

Алборанско Море

Ние ви ги кажуваме сите причини зошто Алборанското Море е толку добро познато и важно. Дознајте за тоа овде.

термодинамика

Термодинамика

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за термодинамиката и описот на нејзините принципи. Дознајте повеќе за физиката тука.

типови и карактеристики на дожд

Видови дожд

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за различните видови дожд и за тоа како потекнуваат. Дознајте за тоа овде.

неандерталец

Неандерталец

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за неандерталецот и неговите карактеристики. Знајте сè за предок на сегашното човечко суштество.

нарушување на универзумот

Ентропија

Во оваа статија објаснуваме сè што треба да знаете за ентропијата и какви својства има. Дознајте за тоа овде.

ограничувања

Циклус Карно

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за циклусот Карно и неговите карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде.

острови на Индискиот океан

индиски Океан

Ние ве учиме сè што треба да знаете за Индискиот океан и неговите карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде.

долината на Пиринеите

Клима Пиринеи

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за климата на Пиринеите и нејзините главни карактеристики.

хемиски реакции

Енталпија

Во оваа статија ќе ви кажеме сè што е поврзано со енталпијата на формирање и реакција. Дознајте повеќе за тоа овде.

Тихиот океан

Тихиот океан

Во оваа статија ќе ве научиме на сè што треба да знаете за Тихиот океан и неговите карактеристики. Дознајте повеќе овде.

Река Рин

Река Рин

Во оваа статија ќе ви кажеме сè што треба да знаете за познатата река Рајна. Дознајте повеќе за оваа европска река тука.

пустинска клима

Пустинска клима

Во оваа статија ќе ви кажеме сè што треба да знаете за пустинската клима и нејзините карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде.

карактеристики на океаните

Океаните на светот

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за различните океани во светот и нивните карактеристики. Дознајте повеќе овде.

природен дел на реката Сегура

Река Сегура

Во оваа статија ќе ви ги кажеме сите карактеристики, клима, флора и фауна на реката Сегура, една од најпознатите амблематични во Шпанија.

важноста на специфичната топлина на водата

Специфична топлина на вода

Во оваа статија објаснуваме сè што треба да знаете за специфичната топлина на водата и нејзината важност. Дознајте повеќе за тоа овде.

зајдисонца

Зајдисонца

Во оваа статија ви покажуваме кои се најдобрите зајдисонца на светот и како да уживате во нив.

хомо претходник

Хомо претходник

Во оваа статија ви ги покажуваме карактеристиките, потеклото и еволуцијата на хомо претходникот. Дознајте сè за тоа овде.

карактеристики на антропоцентризмот

Антропоцентризам

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за доктрината на антропоцентризмот и нејзината важност. Дознајте повеќе за тоа овде.

црвени води

Рио Тинто

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за реката Тинто и нејзините карактеристики. Дознајте повеќе за оваа уникатна река на планетата.

хомо хабилис

Хомо хабилис

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за хомо хабилис и неговите карактеристики. Дознајте за еволутивната улога што ја има во историјата.

паѓаат

Есен

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за главните карактеристики на есента. Дознајте повеќе за оваа сезона во годината.

сонцето

Видови на сончево зрачење

Ние детално ви кажуваме сè што треба да знаете за различните видови на сончево зрачење и како тоа влијае на животот на планетата.

Маријана Ровот

Маријана Ровот

Ние ви ги кажуваме сите карактеристики и тајни на ровот Маријана. Откријте ги тука животните што живеат во бездната.

Тоне Jакарта

Тоне Jакарта

Во оваа статија ги објаснуваме причините зошто akакарта тоне. Дознајте повеќе за последиците од тоа.

висока брана

Брана Асуван

Во оваа статија ќе ви покажеме кои се карактеристиките и потеклото на браната Асуван. Дознајте повеќе за тоа овде.

Линија на Карман

Каман линија

Ние детално ви кажуваме што е линијата Каран и какво е нејзиното значење. Дознајте повеќе за ограничувањето на атмосферата.

хидроксил

Хидроксил

Во оваа статија ви кажуваме сè за хидроксилната група. Дознајте повеќе за оваа молекула позната во органската хемија.

Хенри Кавендиш

Кавендиш

Во оваа статија ви ја кажуваме биографијата и експериментите на Хенри Кавендиш. Дознајте повеќе за овој научник и неговите подвизи.

античка флора и фауна

Камбриска фауна

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за камбриската фауна и нејзината еволуција. Дознајте повеќе за тоа.

море од тетис

Море на Тетис

Откријте ги тука сите карактеристики и еволуција на Тетиското Море. Ние ви ги кажуваме сите тајни на ова античко море.

прекрасни изгреви

Сонцето изгрева

Во оваа статија правиме список на најдобрите изгрејсонце и каде можете да ги видите. Дознајте повеќе за магијата на овие пејзажи.

Сценографија од Кејп на добра надеж

Наметка на добра надеж

Во оваа статија ви прикажуваме сè што мора да видите на Кејп Добра надеж. Дознајте повеќе за ова прекрасно место.

Орстед

Орстед експеримент

Во оваа статија објаснуваме сè за експериментот Оерстед и неговите примени во светот на науката.

Резервоари во Мадрид

Мочуришта на Мадрид

Ние ви покажуваме кои се главните резервоари на Мадрид и кои се заштитени во каталогот. Дознајте сè за тоа овде.

Беринг море

Беринг море

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за формирањето и карактеристиките на Беринговото Море. Дознајте повеќе за ова море.

радиус на земјата

Радиус на Земјата

Во овој пост ви кажуваме сè што треба да знаете за тоа како може да се измери радиусот на Земјата за прв пат.

Откривач на ДНК

Розалинд Френклин

Во оваа статија ви ја кажуваме целата биографија за Розалинд Френклин и придонесите што таа ги даде во светот на науката.

микроскоп

Делови од микроскоп

Во оваа статија ќе ви покажеме кои се главните делови на микроскопот и како тој работи. Дознајте за тоа овде.

мешање

Дифракција на светлина

Во оваа статија објаснуваме сè што треба да знаете за работата на дифракцијата на светлината. Дознајте повеќе за овој феномен.

антички животни

Ордовистичка фауна

Ние ви ги кажуваме сите карактеристики и важност на фауната на Ордовичар. Тој го знае целиот живот што постоел пред милиони години.

тропосфера

Тропосфера

Во оваа статија детално ви кажуваме сè што е поврзано со тропосферата како слој на атмосферата. Дознајте повеќе за тоа овде.

делови од терминален глечер

Делови од глечер

Ние ви ги кажуваме сите делови на глечер и нивниот опис. Дознајте повеќе за формирањето на глечерите и нивната еволуција.

морски ровови

Океански ровови

Ние ви ги кажуваме сите тајни и формирање на океанските ровови. Дознајте повеќе за овие морски корита во кои се наоѓаат мистерии.

зимзелена шума

Четинари

Ние ви ги кажуваме сите карактеристики, живеалиште и главни видови на групата четинари. Дознајте повеќе за тоа овде.

Амазонски животни

Фауна на Амазон

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за фауната на Амазон и нејзините карактеристики. Дознајте повеќе за тоа какви влијанија влијаат на животните.

Модели за предвидување

Метеоролошки модели

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за временските модели и како тие работат. Дознајте повеќе за тоа овде.

Палеогена фауна

Палеогена фауна

Во оваа статија објаснуваме како со текот на времето се развила фауната на Палеогенот. Дознајте повеќе за тоа овде.

Бранови на Назаре

Детално дознајте како се формираат брановите на Назаре и кои се нивните карактеристики. Ние детално ви кажуваме сè тука.

Море од Кортез

Во оваа статија ќе ви ги кажеме сите карактеристики, формирање и биодиверзитет на морето Кортез. Знајте сè за ова небесно море.

Ефект на Тиндал

Ефект на Тиндал

Ние детално објаснуваме што е ефектот Тиндал и кои се неговите примени во областа на физиката и хемијата.

Волуметриска колба

Волуметриска колба

Во оваа статија детално ќе ви кажеме сè што е поврзано со волуметриската колба и нејзините карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде.

Океански струи низ целиот свет

Океански струи

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за океанските струи и нивната важност. Дознајте повеќе за динамиката на водите.

Резервоари на Шпанија

Резервоари на Шпанија

Во оваа статија ќе ви ги кажеме сите карактеристики на акумулациите во Шпанија и како се справува со сушата. Дознајте повеќе овде.

Силурска фауна

Ние ги учиме сите карактеристики, еволуција и прилагодување на силурската фауна. Дознајте повеќе за овој геолошки период.

Глацијации

Во оваа статија ќе ви кажеме сè што треба да знаете за ледените времиња и зошто тие се појавуваат според науката. Дознајте сè за тоа овде.

зелен снег на Антарктикот

Зелен снег

Во оваа статија, објаснуваме што е зелен снег и какви се последиците од климатските промени. Дознајте повеќе за овој феномен.

Одометар

Во оваа статија ќе ви ги кажеме сите карактеристики на километражата и за што служи. Дознајте повеќе за овој вид мерни уреди.

Јаглероден период

Јаглеродна фауна

Ние ви ги кажуваме сите карактеристики, адаптација и видови на животни што ја сочинуваа карбоносната фауна. Дознајте повеќе за тоа овде.

Климатски фактори

Ние објаснуваме сè што треба да знаете за климатските фактори. Дознајте кои се променливите што ја сочинуваат климата.

Сончев часовник

Сончев часовник

Во оваа статија ќе ви ги кажеме сите карактеристики и историја на сончевиот часовник. Научете како да направите еден и како работи.

Хипарх Никејски

Во оваа статија ќе ви ја кажеме добро познатата биографија за Хипарх Никијски и неговите главни придонеси во светот на науката.

Фармистичка фарма

Фармистичка фарма

Ние ви ги кажуваме сите карактеристики и еволуција на пермиската фауна. Дознајте како се развивале животните во овој период.

Алберт Ајнштајн

Алберт Ајнштајн

Во овој пост ви ги кажуваме сите биографии и подвизи на Алберт Ајнштајн. Дознајте повеќе за теоријата на релативност која ја револуционизира физиката.

Тахиони

Во оваа статија ќе ви кажеме што се тахиони и каква е нивната примена во областа на физиката и астрономијата. Дознајте повеќе овде.

Zitzi ледениот човек

Штзи, ледениот човек

Во оваа статија правиме анализа за истражувањето на Штамецот Штзи за да ги откриеме сите негови карактеристики. Не го пропуштај!

Грчка цивилизација

Средоземно Море

Во оваа статија можете да ги најдете сите информации што ви требаат за Средоземното Море. Дознајте повеќе за тоа овде.

Палеоген период

Ние ви ги кажуваме сите карактеристики, геологија, клима, флора и фауна од палеогенскиот период, периодот што ја започна мезозојската ера.

Ефект на пеперутка

Ефект на пеперугата

Во овој пост ви кажуваме каков е ефектот на пеперугата, какво е неговото потекло и карактеристики. Дознајте повеќе за овој познат ефект.

Месечини новогодишни празници

Месечината нова година

Ние ви ги кажуваме сите тајни и iosубопитства на лунарната нова година. Дознајте повеќе за кинеската нова година и нејзините карактеристики.

важноста на историската картографија

Историска картографија

Во оваа статија ќе ви кажеме кои се карактеристиките на историската картографија и важноста што ја имала во развојот на географијата.

Бенџамин Френклин

Бенџамин Френклин

Во оваа статија ќе ви ја кажеме целата биографија на Бенџамин Френклин, неговите подвизи и амбиции. Дознајте сè за една од најпознатите луѓе.

Неогена фауна

Неогена фауна

Ние ви ги кажуваме сите карактеристики и еволуција на неогената фауна. Дознајте повеќе за овој период и развојот на животот.

мраз

Во оваа статија објаснуваме сè што треба да знаете за мразот и опасноста од топење. Дознајте повеќе за тоа овде.

Аралско Море

Во оваа статија ви кажуваме сè што треба да знаете за Аралското Море и што се случи за да се исуши. Дознајте повеќе за тоа.

Столбови на Херкулес

Во оваа статија ќе ви кажеме за потеклото и митологијата на колоните на Херкулес. Дознајте повеќе за историјата на Херкулес.

Временски зони

Во оваа статија ви покажуваме кои се различните временски зони на Земјата и како се пресметуваат. Дознајте повеќе за промената на времето овде.

Кватернарна фауна

Кватернарна фауна

Во овој пост ве учиме сè што треба да знаете за фауната на квартер. Дознајте повеќе за човечкиот развој.

Мртво море

Ние ве учиме на сè што треба да знаете за Мртвото Море и неговите карактеристики. Во длабочина знаејте ги сите theубопитства на ова море.

тафономија

Тафономија

Во оваа статија објаснуваме што е тафономијата и важноста што ја има во проучувањето на фосилите. Дознајте повеќе за тоа овде.

Ефект на коанда

Ефект на коанда

Во оваа статија ви покажуваме што е ефектот Коанда и нејзината важност во светот на моторспортот и авијацијата.

Координирај мапа

Ние ви покажуваме што е координатна мапа, кои елементи ги има и како се толкува. Дознајте повеќе за основната географија тука.

Фауна на палеоцен

Во оваа статија ќе ви ги покажеме сите карактеристики, развој и еволуција на палеоценската фауна. Дознајте повеќе за тоа овде.

Формирање на Касписко Море

Каспиското Море

Ние ви ги кажуваме сите карактеристики, формирање, важност, биодиверзитет и закани на Каспиското Море. Дознајте повеќе за тоа овде.

Планктон

Планктон

Ние ви кажуваме што е планктон, од што е составен, неговите карактеристики и важност. Дознајте повеќе за синџирот на исхрана.

жив песок

жив песок

Ние објаснуваме сè што треба да знаете за живиот песок и како да се извлечете од него. Дознајте повеќе за овој чест феномен во филмовите.

Одмрзнете ги столбовите

Одмрзнете ги столбовите

Ние ви ги кажуваме сите причини и последици од топењето на половите. Дознајте кои се главните причини за овој феномен.

Фауна на еоцен

Фауна на еоцен

Во оваа статија ќе ви ги покажеме сите карактеристики, диверзификација и еволуција на еоценската фауна. Дознајте повеќе за тоа овде.

Ефекти на коронавирусот Covid19

Во оваа статија ви кажуваме кои се различните ефекти на коровавирусот Covid19 и какво влијание имал врз загадувањето на воздухот.

Листопадна шума

Во оваа статија ќе ви ги кажеме сите карактеристики, елементи и биологија на листопадната шума. Дознајте повеќе за тоа овде.

Зимзелена шума

Во овој пост ви ги кажуваме сите карактеристики на зимзелена шума. Дознајте повеќе за овие видови дрвја и нивните прилагодувања.

Балон со сонда

Во оваа статија ќе ви ги кажеме сите карактеристики, работа и конструкција на балонот на сондата. Темелно запознајте го овој инструмент за истражување.

Олигоцен фауна цицачи

Фауна на олигоцен

Детално ќе ви кажеме каква беше фауната на Олигоцен. Откријте овде кои видови се развиле и еволуирале во ова време.

Дупка во озонската обвивка

Дупка во озонската обвивка

Во овој пост ви кажуваме сè што треба да знаете за дупката во озонската обвивка и нејзиниот ефект врз луѓето и животот.

Хлорофлуоројаглеводороди

Во оваа статија детално ќе ви кажеме што се хлорофлуоројаглеродите и сите карактеристики и употреби што ги имаат. Дознајте повеќе овде.

Даглас отече скала

Скала Даглас

Во оваа статија ќе ви ги покажеме сите карактеристики на скалата Даглас и нејзината важност во познавањето на состојбата на брановите.

Миоцен фауна

Ние детално ги објаснуваме карактеристиките, еволуцијата и видовите на фауната на миоценот. Дознајте повеќе за Земјата тука.

Апарат за хелиограф

Хелиограф

Ние детално објаснуваме што е хелиограф, како работи и за што служи. Дознајте повеќе за овој уред тука.

Ирадијантност

Ирадијантност

Во оваа статија ќе ве научиме на сè што треба да знаете за непостојаноста и важноста за воспоставување на видот на климата во една област.

Развој на плиоценска фауна

Плиоценска фауна

Во оваа статија ви учиме сè што треба да знаете за плиоценската фауна. Дознајте повеќе за диверзификацијата на овие животни.

Абисална рамнина

Во овој пост ви кажуваме сè што треба да знаете за бездната рамнина и нејзините главни карактеристики. Дознајте повеќе за тоа овде.

Плеустоцен фауна

Плеустоцен фауна

Во овој пост ви кажуваме сè што треба да знаете за еволуцијата и карактеристиките на плеистоценската фауна. Дознајте повеќе овде.

Површински истек

Што е втор круг

Објаснуваме што е втор круг и како потекнува. Дознајте за оваа компонента на хидролошкиот циклус и нејзината важност.

арктички Океан

арктички Океан

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за Арктичкиот океан и неговите карактеристики. Дознајте каква е моменталната состојба на овој океан.

Езерото Хилиер

Езерото Хилиер

Во оваа статија ви ги кажуваме сите карактеристики и тајни на езерото Хилиер. Дознајте зошто ова славно езеро е розово.

Холоценска фауна

Холоценска фауна

Ние ви кажуваме сè што треба да знаете за фауната на холоценот. Дознајте повеќе за видовите кои ги изгаснале луѓето.

Оган вител

Оган торнадо

Во оваа статија ви кажуваме какво е потеклото на пожарното торнадо и каква штета предизвикува. Дознајте за овие екстремни настани овде.

Атомски модел на Радерфорд

Атомски модел на Радерфорд

Во овој пост објаснивме сè што треба да знаете за атомскиот модел на Радерфорд. Дознајте повеќе за еволуцијата на науката.

Карактеристики на фауната на Девони

Девонска фауна

Во овој пост ви објаснивме сè што треба да знаете за фауната Девони. Дознајте повеќе за развојот на животот на нашата планета.

Миоценска епоха

Во овој пост ќе ви ги кажеме сите карактеристики, клима, геологија, флора и фауна во епохата на миоценот. Дознајте повеќе за еволуцијата овде.

Меандри

Реката Амазон

Ние објаснуваме кои се карактеристиките, формирањето и геологијата на реката Амазон. Дознајте повеќе за најголемата река во све