Њујорк

Newујорк би можел да претрпи најтешки поплави во својата историја ако не преземе мерки за запирање на глобалното затоплување

Освен ако не се преземат ефективни и драстични мерки за запирање на глобалното затоплување, до крајот на векот Newујорк може да доживее поплавување од над 5 милиони.

Аномалија на температурата

Земјата е црвено жешка

Во последниве години, глобалната просечна температура само се зголеми, забрзувајќи го одмрзнувањето и зголемувањето на нивото на морето.

Постојат многу градови кои се проголтани од покачувањето на нивото на морето

Климата ги расели луѓето

Поради зголемувањето на екстремните климатски феномени, има популации кои мора да бидат однесени на други побезбедни места. Тие се климата раселена

Марс

Климатски промени на Марс

Марс има сува површина каде што водата во нејзината атмосфера се кондензира во мраз.Што се случи со климата на Марс?

Трамп и неговиот кабинет ги бришат сите препораки за климатските промени и глобалното затоплување од официјалната веб-страница на Белата куќа

Трамп ги отстранува информациите во врска со климатските промени од официјалната веб-страница на Белата куќа, како и споменува за глобалното затоплување.