Германски порти Portо

Завршил еколошки науки и магистер по еколошко образование на Универзитетот во Малага. Студирав метеорологија и климатологија на трката и отсекогаш сум бил страствен за облаците. Во овој блог се обидувам да ги пренесам сите потребни знаења за да разберам малку повеќе за нашата планета и како работи атмосферата. Прочитав бројни книги за метеорологија и динамика на атмосферата, обидувајќи се да го доловам сето ова знаење на јасен, едноставен и забавен начин.