Давид мелгуизо

Јас сум геолог, магистер по геофизика и метеорологија, но пред сè сум страстен за науката. Редовен читател на ажурни научни списанија како што се Science или Nature. Направив проект во вулканска сеизмологија и учествував во практики за проценка на влијанието врз животната средина во Полска во Судетска Земја и во Белгија во Северното Море, но надвор од можното формирање, вулканите и земјотресите се моја страст. Нема ништо како природна катастрофа да ги држи очите отворени и да го држи компјутерот вклучен со часови за да ме информира за тоа. Науката е моја професија и моја страст, за жал, не е моја професија.

Дејвид Мелгуизо има напишано 20 статии од септември 2013 година