Sisih kidul Chili penting kanggo ngerti perubahan iklim

zona kidul chili

Kaya kasebut kaping pirang-pirang, perubahan iklim mengaruhi saben pojokan bumi. Ing sawetara panggonan, amarga garis lintang utawa kondhisi kasebut, ana area sing luwih rentan karo efek perubahan iklim lan liyane uga luwih tahan.

Wilayah Chili Magallanes lan Antartika, ing sisih kidul Amerika, nawakake kahanan sing luar biasa kanggo nyinaoni efek saka perubahan iklim. Iki minangka ilmu sing kudu dimanfaatake kanggo entuk asil sing luwih apik lan luwih ngerti babagan tumindak lan akibat sing bisa ditindakake.

Wilayah paling kidul ing planet iki

peta zona kidul chile

Dumunung 3.000 kilometer sisih kidul Santiago yaiku kutha Punta Arenas. Iki minangka pusat misi ilmiah sing makarya ing Magellan lan Antartika. Iki minangka wilayah paling kidul ing planet iki lan wis diwasa dadi kutub ilmiah subantarctic lan Antartika.

Pangowahan iklim lan riset lingkungan laut

gletser ing zona kidul

Gawe wilayah kasebut dadi tiang ilmiah lan teknologi global nanggapi kasunyatan manawa fenomena variasi iklim saiki duwe pengaruh ing wilayah-wilayah kasebut Pusat Riset Dinamis babagan Ekosistem Laut Latitude (IDEAL).

Nindakake panelitian lan analisis ing wilayah iki saka sudut pandang ilmiah ngidini entuk akeh informasi terkenal sing ana gandhengane karo kabeh perubahan sing kedadeyan amarga ana perubahan iklim. Antarane panliten sing ditindakake ing wilayah iki yaiku nemokake kepiye pangowahan iklim tumrap lingkungan laut. Tambah suhu, konsentrasi CO2 sing dhuwur ing atmosfer, nyebabake pengaruh ing samodra. Contone, kita nemokake pemutihan karang, pengasaman banyu lan kerusakan habitat spesies sing luwih rentan karo perubahan lingkungan.

Sabenere, Wilayah sing paling rentan yaiku wilayah sing kudu ditliti kanthi luwih rinci, amarga wilayah kasebut minangka informasi paling lengkap babagan pangowahan bisa nyebabake spesies sing urip ing kana. Thanks kanggo reaksi lingkungan sing luwih gedhe, luwih akeh eksperimen lan tes sing bisa ditindakake supaya bisa ngerti konsekuensine.

Ekosistem laut kudu dilindhungi

pemutihan karang amarga perubahan iklim

Duwe asil sing apik saka eksperimen ing wilayah kasebut, ngidini panguwasa nggawe keputusan tartamtu sing bisa nglindhungi ekosistem laut. Yen kita duwe luwih utawa kurang ngerti babagan akibat sing bisa ditrapake efek tartamtu ing spesies, kita bisa njupuk tindakan kanggo nglindhungi spesies kasebut.

Tuladhane kabeh yaiku mundur glacer ing sawetara fjord ing wilayah kasebut. Efek iki nyebabake banyu seger ing wilayah sing cair bisa mlebu ing lingkungan segara lan ngganti sifat kimia lan biologis. Spesies sing butuh konsentrasi uyah tartamtu kanggo urip, ora bakal bisa nolak pangowahan kasebut lan bakal mati.

Amarga angel bali babagan masalah perubahan iklim, Apa maneh sing kudu ditindakake yaiku golek solusi kanggo masalah sing ana. Solusi sing bisa ditindakake sing mbantu adaptasi lingkungan laut menyang perubahan iklim.

Pendhidhikan lingkungan minangka alat solusi

zona kidul perubahan iklim Chili

Pendhidhikan bocah cilik supaya bisa tanggung jawab marang lingkungan minangka alat kanggo bisa ngrampungake masalah lingkungan sing asale saka perubahan iklim. Perlu disebutake manawa, yen kita nglatih wong sing bisa paneliti, nganalisis lan njupuk keputusan pro-lingkungan, Kita bakal ningkatake kesadharan global kanggo ngurmati lingkungan. Kabeh iki bakal menehi kontribusi kanthi cara sing luwih positif kanggo nyuda konsekuensi saka perubahan iklim.

Yen kita pengin wong enom melu ilmu pengetahuan, kita butuh pendhidhikan lingkungan. Kasunyatan manawa Chili duwe zona kidul sing cocog karo sistem Antarktik lan subantarctic kanggo riset bisa uga nyebabake munculé sumber daya saka negara liya lan organisasi internasional, kaya sing ana ing pengamatan astronomi ing sisih lor negara kasebut. Saiki, Pusat Penelitian Dinamis Ekosistem Laut Latitude (IDEAL) minangka salah sawijining entitas ilmiah sing paling aktif ing wilayah kasebut, kanthi tim 25 peneliti saka institusi sing beda-beda.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.