Hunde jakarta

Jakarta klelep

Kita ngerti manawa perubahan iklim minangka salah sawijining bencana global sing paling mbebayani sing diadhepi manungsa ing abad iki. Jakarta wis dadi salah sawijining kutha sing wiwit tenggelam luwih cepet tinimbang kutha-kutha liyane ing saindenging jagad. Miturut para ahli, kira-kira sapratelone saka populasi bisa direndhem ing taun 2050 yen kenaikan tingkat segara saiki terus. Mula, meh dingerteni kanthi total manawa Jakarta klelep.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani apa akibate perubahan iklim sing mengaruhi kenaikan permukaan laut kanthi negatif lan kenapa Jakarta ambruk.

Napa Jakarta klelep?

Jakarta klelep ing banyu

Kita ngerti manawa perubahan iklim nambah suhu rata-rata ing kabeh planet amarga pemanasan global. Puluhan taun kekurangan bahan bakar fosil lan kakehan pasokan banyu ing jero lemah, uga kenaikan permukaan laut lan pola cuaca saya rame ing wilayah pesisir. Katon yen macem-macem wilayah ing Jakarta sisih wétan wiwit ilang amarga mundhake segara.

Elinga yen Jakarta dibangun ing zona gempa kanthi lahan rawa. Ing wilayah iki 13 kali ketemu ing pertemuan kasebut, mula lemah luwih ringkih. Kita uga kudu nambah kasunyatan manawa ana lalu lintas sing akeh banget, pedunung sing akeh lan perencanaan kutha sing ora apik. Jakarta ambruk amarga ora duwe sistem banyu pipa ing sisih lor, mula industri lokal lan sawetara yuta warga liyane njupuk kauntungan saka akuarium ing jero banyu.

Ing eksploitasi akuifer ngisor iki, dheweke wis duwe sawetara efek sing nyebabake Jakarta ambruk. Yen kita ngekstrak banyu soko njero lemah kanthi cara sing ora dikendhaleni, kita bakal nyebabake kelangan dhukungan saka lemah. Lumahing lemah bakal menehi kesempatan yen ora ana dhukungan sing bisa nyangga bobot. Mula, ekstraksi banyu sing akeh lan gedhe banget njalari lahane bakal klelep. Iki nggawe Jakarta kaping pindho nganti 25 sentimeter setaun ing sawetara wilayah sing paling rentan. Nilai pendhudhuk iki rata-rata kaping pindho ing saindenging jagad kanggo kutha-kutha pesisir utama.

Masalah

bangunan klelep

Sabemos que sawetara wilayah Jakarta udakara 4 meter ing ngisor permukaan laut. Iki ngganti malang sing ora bisa dibatalake lan ndadekake jutaan wong rawan bencana alam sing ana saiki. Yen kita ngerteni manawa perubahan iklim nyawiji tutup es glacer ing kutub ing saindenging jagad, permukaan laut bakal munggah pirang-pirang taun. Saya suwe saya suwe, saya akeh masalah lan Jakarta bakal klelep.

Ngadhepi kahanan kaya ngono, banjir dadi luwih umum, apamaneh nalika musim rendheng negara tropis. Prakiraan ngira yen akibat saka banjir dadi saya parah amarga mundhake segara amarga pemanasan global. Lemah sing ana gandhengane karo level segara lan mundhak, mundhak akibate lan luwih mbebayani. Ekonomi ora mung bakal diowahi, nanging uga bakal ana eksodus paksa populasi menyang wilayah pedalaman.

Ana wilayah Jakarta sing wis dikuwasani amarga mundhake segara lan nyebabake ambruk ing sawetara wilayah kutha.

Jakarta klelep lan bisa uga obat

perubahan iklim lan banjir

Antarane obat sing diusulake kanggo ngatasi kahanan iki, kita nemokake persetujuan saka skema sing tujuane nggawe pulau-pulau buatan ing Teluk Jakarta. Pulo-pulau kasebut bakal tumindak minangka jinis penyangga ing Laut Jawa lan ndadekake kenaikan permukaan laut ora ndadak. Uga diusulake kanggo nggawe tembok pesisir sing jembar. Nanging, ing kahanan kasebut, ora ana jaminan manawa proyek kasebut kira-kira anggaran 40 milyar dolar bisa ngatasi masalah kutha sing bakal klelep.

Kita ngerti Jakarta wis ambruk, nanging proyek iki wis ditundha dening telat taun sing bakal nggawe konstruksi dadi luwih angel. Pembangunan alangan kanggo nyuda efek saka mundhake segara wis nyoba sadurunge. Tembok beton dibangun ing sadawane pesisir ing distrik Rasdi lan sawetara liyane kanthi risiko gedhe. Nanging, tembok iki wis retak lan nuduhake tandha-tandha mudhun. Sampeyan ora bisa nyegah banyu saka bocor lan wiwit nggawe retakan. Banyu nembus tembok kasebut lan ngeculake kabeh labirin ing dalan sempit lan gubug ing lingkungan kutha sing paling mlarat. Kabeh mau jalaran saka kurang higienis lan anggaran.

Amarga langkah lingkungan sing ana saiki ora duwe pengaruh cilik, panguwasa ngupayakake langkah liya sing luwih drastis. Langkah kasebut yaiku supaya negara kasebut kudu golek modal liya. Lokasi kasebut bisa diumumake kanthi cepet, sing paling aman yaiku transfer kabeh kutha menyang pulau Kalimantan.

Pancen sawijining tantangan kanggo pindhah ing pusat administrasi lan politik ing negara kasebut, nanging bisa dadi tumindak ngreksa nasional. Elinga yen rencana iki mbebayani lan katon kaya pati Jakarta.

Kutha tilelep

Jakarta ora mung ambruk, nanging uga ana pusat kutha liyane. Ing saindenging jagad, ana kutha-kutha pesisir kanthi tingkat kerentanan kanggo masalah permukaan laut lan perubahan iklim. Kutha kiro-kiro saka Venesia lan Shanghai, tekan New Orleans lan Bangkok. Kabeh kutha kasebut duwe risiko ambruk, nanging kudu dielingi manawa Jakarta ora nindakake apa-apa kanggo ngatasi masalah iki.

Aja lali yen perubahan iklim ora mung nambah permukaan laut, nanging uga frekuensi badai tropis sing nyebabake bencana gedhe ing kutha-kutha pesisir.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan panorama klelep Jakarta.

Durung duwe stasiun cuaca?
Yen sampeyan semangat babagan meteorologi, entuk salah sawijining stasiun cuaca sing disaranake lan gunakake penawaran sing kasedhiya:
Stasiun Meteorologi

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.