Apa panggonan paling garing ing donya?

Gambar - SETI 

Kita urip ing planet, ing endi ana: wilayah sing udan deres nganti banjir dadi salah sawijining masalah utama, liyane uga ana udan moderat, lan liya-liyane ora ana udakara luwih saka sawetara sentimeter ... lan ora kabeh taun-taun. Macem-macem papan lan iklim iki ndadekake Bumi dadi omah sing hebat.

Nanging, Apa sampeyan nate mikir ing endi udane kurang? Yen mangkono, aja nganti kliwat artikel iki. Ayo goleki endi papan paling garing ing donya.

Papan paling garing yaiku María Elena Sur (WULAN). Dumunung ing wilayah Yungay, ing ara-ara samun Atacama (ing Chili), MES minangka titik paling garing ing planet Bumi. Kanthi rata-rata asor relatif atmosfer (RH) 17,3% lan RH ing lemah kanthi konstan 14% ing jerone siji meter, bisa uga mikir manawa urip ora bisa urip ing kene ... nanging kita bakal salah.

Karakteristik enclave iki padha karo planet planet kita, Mars, nanging para ilmuwan nemokake bakteri sing urip ing kahanan ekstrem kasebut, miturut data sing diterbitake ing jurnal Laporan Mikrobiologi Lingkungan.

Gambar - Armado Azúa-Bustos

Mikroorganisme kasebut sing ditemokake liwat teknik biologi molekuler bisa mbantu kita ngerti hubungane antarane urip lan banyu. Ora mung urip ing wilayah sing paling garing ing donya, nanging uga duwe toleransi sing gedhe kanggo radiasi ultraviolet.

Yen ana urip ing WULAN, apa ana urip ing Mars? Sampeyan bisa uga. Ilmuwan Chili Armado Azúa-Bustos ujar manawa "yen ana lingkungan analogi ing Bumi sing ndeteksi mikroorganisme sing bisa ditindakake, kahanan kasedhiyan banyu kayane ora bisa matesi urip ing Mars", sing apik tenan, bener? sampeyan mikir?

Ngerti dhasar molekul toleransi sing dhuwur kanggo kahanan garing lan kurang banyu bisa mbantu kita tuwuh tanduran sing luwih tahan, mula sapa ngerti, bisa uga kita duwe wit buah utawa tanduran kebon sing ora butuh banyu akeh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.