Tropis Bumi

tropis ing bumi

Manungsa wis mbatesi garis imajiner ing planet kita kanggo nemtokake garis lintang lan dimensi negara lan bawana. Lintang iki dipérang dadi lor, kidul, wétan lan kulon. Garis sing misahake lor saka kidul diarani Ekuador lan ninggalake planet iki dipérang dadi apa sing diarani tropika bumi. Kita duwe Tropic of Capricorn lan Tropic of Cancer.

Ing artikel iki, kita bakal nyritakake babagan apa ciri utama wilayah tropis ing Bumi lan apa sing penting sing diduweni.

Tropis Bumi

karakteristik bumi tropis

Wilayah tropis minangka garis sing sejajar karo khatulistiwa, 23º 27' saka khatulistiwa ing loro belahan bumi. We have Tropic of Cancer ing sisih lor lan Tropic of Cancer ing sisih kidul.

Garis khatulistiwa minangka garis kanthi diameter paling gedhe. Iku tegak karo sumbu bumi ing titik tengah. Bunder paling gedhé ing bumi, jejeg sumbu, mbagi bumi dadi rong bagéan sing padha sing disebut hemisfer: lor utawa lor (hemisfer lor) lan kidul utawa kidul (hemisfer kidul). Bujur terrestrial mbentuk bunderan gedhe sing jejeg karo khatulistiwa darat lan ngliwati kutub.

Jejeg khatulistiwa, bunder tanpa wates khayalan bisa digambar ngubengi Bumi, diametere bertepatan karo sumbu kutub. bunderan iki Iki dumadi saka rong setengah bunderan sing disebut meridian lan antimeridian., mungguh. Ciri-ciri meridian yaiku:

  • Kabeh duwe diameter sing padha (sumbu bumi).
  • Padha jejeg karo khatulistiwa.
  • Padha ngemot tengah bumi.
  • Padha converge ing kutub.
  • Bebarengan karo anti-meridian sing cocog, bumi dibagi dadi rong belahan bumi.

Tropik Capricorn

solstice

Tropic of Cancer minangka garis horisontal utawa paralel khayalan sing muter ngubengi Bumi kanthi 23,5 °. kidul khatulistiwa. Iki minangka titik paling kidul ing Bumi, wiwit saka titik paling kidul ing sisih lor Tropic of Cancer, lan tanggung jawab kanggo menehi tandha ing sisih kidul wilayah tropis.

Tropic of Capricorn dijenengi amarga Srengéngé ana ing Capricorn nalika solstice Desember. Ing Janjian ditindakake kira-kira 2000 taun kepungkur, nalika srengenge ora ana maneh ing rasi lintang kasebut. Ing solstice Juni, Srengéngé ana ing Taurus, lan ing solstice Desember, Srengéngé ana ing Sagittarius. Iki diarani Capricorn amarga ing jaman kuna, nalika solstis musim panas dumadi ing belahan bumi sisih kidul, srengenge ana ing rasi lintang Capricorn. Saiki ana ing rasi lintang Sagittarius, nanging tradisi isih nampa jeneng Tropic of Capricorn miturut tradisi.

Ciri-cirine kaya ing ngisor iki:

  • Bedane musim ing wilayah tropis minimal, supaya urip umume anget lan panas ing Tropics saka Capricorn.
  • Puncak kadhemen saka ara-ara samun Atacama lan Kalahari, Rio de Janeiro lan Andes dumunung ing Tropic of Capricorn.
  • Iki ngendi akèh-akèhé saka kopi donya thukul.
  • Iki minangka garis khayalan sing nemtokake titik paling adoh ing sisih kidul sing bisa tekan srengenge nalika awan.
  • Iku tanggung jawab kanggo delineating wates kidul wilayah tropis.
  • Panggonan pisanan diwiwiti ing pesisir gurun Namibia, ing Pelabuhan Sandwich.
  • Wilayah tropis nyabrang Kali Limpopo, sawijining kanal gedhe sing ngliwati Afrika Kidul, Botswana, lan Mozambik lan mili menyang Samudra Hindia.
  • Tropic of Capricorn mung nyentuh provinsi paling lor ing Afrika Kidul, nanging kalebu Taman Nasional Kruger.

Tropis Kanker

garis Ekuador

Tropic of Cancer yaiku garis lintang sing ngubengi Bumi watara 23,5° sisih lor lintang khatulistiwa. Iki minangka titik paling lor ing Bumi. Uga, iki minangka salah siji saka limang pangukuran utama sing dijupuk ing unit lintang, utawa bunderan lintang, sing mbagi Bumi, elinga yen pangukuran liyane yaiku Capricorn, Equator, Lingkaran Arktik lan Lingkaran Antartika.

Tropic of Cancer wigati banget kanggo cabang geografi sing nyinaoni Bumi, amarga saliyane minangka titik paling lor sing langsung nuduhake sinar srengenge, uga nduweni fungsi kanggo menehi tandha ing sisih lor wilayah tropis. ndawakake lor saka khatulistiwa menyang Tropic of Cancer lan kidul kanggo lor garis regresi. Tropic of Cancer iku garis lintang sing ngubengi bumi ing 23,5° lor lintang khatulistiwa, iku titik paling lor saka Tropic of Cancer lan salah siji saka derajat digunakake kanggo mbagi bumi.

Sajrone solstice Juni utawa musim panas, srengenge nuduhake rasi lintang Cancer, mula garis lintang anyar kasebut diarani Tropic of Cancer. Nanging kudu disebutake yen jeneng kasebut diwenehi luwih saka 2000 taun kepungkur, lan srengenge ora ana maneh ing Cancer. Saiki ana ing rasi lintang Taurus. Nanging, kanggo umume referensi, posisi lintang saka Tropic of Cancer ing 23,5 ° N luwih gampang dingerteni. Ciri-cirine yaiku:

  • Iki minangka garis lintang paling lor ing ngendi srengenge bisa katon langsung ing ndhuwur, lan kedadeyan nalika solstis Juni sing misuwur.
  • Ing sisih lor garis iki, kita bisa nemokake zona subtropis lan lor sedheng.
  • Kidul saka Tropic of Cancer lan lor Capricorn iku tropis.
  • Musim kasebut ora ditandhani kanthi suhu, nanging kanthi kombinasi angin perdagangan sing narik kelembapan saka segara lan ngasilake udan musiman sing disebut monsoon ing Pantai Timur.
  • Macem-macem jinis iklim bisa dibedakake ing wilayah tropis amarga garis lintang mung minangka salah sawijining faktor sing nemtokake iklim tropis.
  • Isine wilayah alas tropis paling lembab ing donya.
  • Iki tanggung jawab kanggo mbatesi wates sisih lor garis vertikal antarane srengenge lan bumi sajrone solstice musim panas ing belahan bumi sisih lor.

Kaya sing sampeyan ngerteni, manungsa wis nggunakake garis imajiner supaya bisa mbagi planet miturut karakteristik iklim lan migunani banget kanggo kartografi lan geografi. Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan wilayah tropis bumi lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.