Terraformasi Mars

terraformasi Mars

Peradaban hipotetik sawise terraformasi

Tembung "terraforming" minangka konsep sing nggambarake tumindak ngowahi planet supaya bisa urip. Terraformasi Mars pancen tepat, proses rekayasa planet sing bakal mbantu ngubah iklim planet iki. Proses iki tujuane kanggo nambah suhu planet sing adhem lan beku. Uga bisa nggawe swasana sing luwih padhet, sing menehi ide, yaiku 1% saka apa sing kita duweni ing kene, yaiku, kita bisa ujar manawa meh ora ana swasana. Lan mesthi wae, nggawe kali, sing duwe oksigen, yen ana tanduran, wit, fauna… total, iku sing paling cedhak karo Bumi.

Akeh ilmuwan (lan sawetara visioner) wis menehi usulan babagan cara nggayuh proses iki. Katon gampang banget, nanging yen sampeyan nalar kanthi becik, mula ora gampang. Minangka asil panemuan paling anyar, kepiye blok es lan kemungkinan banyu ana ing sangisore, nuwuhake semangat kanggo nggawe planet iki. Dening NASA, lan luwih akeh perusahaan, wis menehi usulan babagan profil wong sing arep mrana kanggo miwiti proses ambisi iki. Plancongan siji arah, nanging dudu perjalanan bali, sing bisa diwiwiti, ing dasawarsa sabanjure. Nanging, ngrenovasi planet iki dudu tugas sing gampang, lan nalika nyoba modifikasi, prekara-prekara ditemokake nalika akeh ahli usul kasebut, mula ora nate dipikirake.

Gawe iklim lan swasana ing Mars

Mars saka angkasa

Gambar Mars saka angkasa

Banyu ora bisa ana ing kahanan cair. Saiki Mars minangka planet kanthi tingkat tekanan atmosfer sing ora apik, kanthi urutan 0,005, njupuk Bumi minangka referensi, 1. Kita uga kudu ngetung suhune, ing Bumi udakara 15ºC, ing Mars, sanajan ora ana cathetan sing cukup voluminous kanggo nemtokake akurasi sing bener, kita bisa ujar manawa ana ing antarane -40 / -70ºC. Ana cathetan sing beda-beda, kayata bedane maksimum lan minimum sing dideteksi dening probe Viking, yaiku -13ºC sing paling anget lan adhem -89ºC. Kaloro cathetan kasebut bisa diatasi kanthi beda-beda gumantung saka titik ing planet sing lagi diukur.

Kanggo entuk banyu, ora bakal cukup mung kanggo nambah suhuAmarga tekanan sing murah banget, mula bisa ana ing kahanan gas utawa padhet. Kanggo iku, kita kudu nambah tekanan ing ndhuwur 0,006. Kanthi tekanan atmosfer sing cukup dhuwur lan suhu sing luwih dhuwur ing planet iki, salah sawijining pilar dhasar Terraforming bakal bisa diatasi. Nanging ... Kepiye supaya tekanan lan suhu nambah?

Proses kanggo njaluk banyu

Fase Titik Triple banyu

Diagram fase banyu

Sabemos que kita kudu nambah tekanan, nambah suhu, lan kabeh iki kanggo entuk banyu. Salah sawijining cara sing paling apik kanggo ngrampungake kabeh perkara yaiku kanthi ngebomake tiang. Kanthi ngebom, es bisa nambah derajat, bagean saka CO2 bakal surut. Sublimate tegese pindhah saka padhet menyang gas. Iki bakal nyebabake kenaikan CO2 ing atmosfer, sing bisa nambah tekanan atmosfer nganti 0,3. Kaya sing sampeyan ngerteni ing gambar, Mars wis ana ing titik A. Sing diarani triple point, B, yaiku wilayah sing bisa miwiti golek banyu. Titik C bakal dadi titik sing kudu teka.

Salah sawijining bentuk bom sing diusulake uga asale saka cangkeme Ellon Musk, misuwur amarga duwe sawetara perusahaan, kalebu Tesla utawa Space-X sing misuwur. Kasturi Ellon ngusulake sawetara wektu kepungkur, kanggo ngebom nganggo bom nuklir. Gagasan sing luwih eksentrik, nanging ide sing ngetutake ing ngisor iki. Reaksi rantai sing ditindakake sawise mbebasake CO2 menyang bentuk gas yaiku tekanan mundhak, iki nambah suhu, sing nambah luwih akeh pelepasan CO2, sing nyebabake tekanan mundhak maneh, lsp. cara, kita bakal entuk proses umpan balik sing positif.

Proses kanggo entuk oksigen

fitoplankton

fitoplankton

Sawise es diowahi dadi banyu, kita bakal duwe atmosfer sing umume nggawe karbon dioksida lan uap banyu, nanging isih kurang oksigen. Gagasan ing kene yaiku kanggo ngeterake fitoplankton saka Bumi. Phytoplankton nyedhiyakake planet kita luwih saka 50% oksigen sing dihirup. Kanthi cara iki kita bisa nggawe oksigen, lan entuk swasana sing bisa napas.

Proses awal kabeh bakal mbutuhake pirang-pirang taun. Amarga wis bisa verifikasi, mula bisa menyang Terraform Mars. Manungsa pisanan sing bakal dikirim NASA bakal diarepake wiwit taun 2030. Sampeyan kudu ujar manawa sawetara perusahaan duwe cita-cita ing dekade sabanjure. Sawetara wong, kayata SPACE-X, wiwit ngusulake model babagan cara supaya lelungan kasebut luwih irit lan efisien.

Gambar | i.ytimg.com, nasa.gov, stefaniabertoldo.com, pulpenfantasi.blogspot.com.es


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.