Teluk singa

teluk singa

Salah sawijining teluk sing paling akeh duwe keanekaragaman hayati ing Laut Mediterania yaiku teluk singa. Iki minangka salebeting segara ing segara iki, sing dununge ing sisih gisik wedhi ing wilayah Prancis sisih kidul ing Occitania lan Provence-Alpes-Côte d'Azur. Teluk iki dikenali ora mung kanggo geologi, nanging amarga papane seperempat kabeh spesies sing ditemokake ing Segara Mediterania.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan Teluk León, ciri khas lan keanekaragaman hayati sing ana.

Karakteristik utama

kewan sing dilindhungi

Teluk Leon dipisahake saka sisih wetan karo delta sing dibentuk dening pertemuan kali Rhone lan Laut Mediterania ing sisih wetan lan Côte d'Azur. Watesan sisih kidul-kulon ing endi Pyrenees ketemu karo Laut Mediterania, Prancis lan Spanyol, dipisahake saka Costa Brava ing Catalonia.

Rak kontinental kapapar ing kene minangka dataran pesisir sing jembar, lan medan pesisir lereng kanthi cepet tumuju dataran banyu sing jero ing Mediterania. Pesisir kasebut ditandai karo anane untaian laguna lan kolam pirang-pirang. Sawetara paket, utamane watu gamping, dibatesi karo jembar flat sing gedhe kasebut.

Pelabuhan utama teluk kasebut yaiku Marseille, banjur Toulon. Perikanan ing wilayah Teluk didominasi kodhe, umume ana trawling ngisor, nanging saiki mudhun amarga overfishing. Iki minangka zona kadhemen sing misuwur, kanthi angin bayu, diarani angin barat laut utawa angin jeng. Kali utama sing mili menyang teluk yaiku Tech (84,3 km), Têt (120 km), Aude (224 km), Orb (145 km), Hérault (160 km), Vidourle (85 km) lan Rhone (812 km ).

Teluk Leon dudu wates bawana pasif sing sederhana, nanging asil saka klompok Oligosen-Miocene Corsican-Sardinia sing muter arah jarum jam nglawan Europa Craton. Pembesaran iki gawe anyar kerangka struktural kompleks sing diwarisake saka evolusi Tethys lan orogeny Pyrenean. Gerakan orogenik Eosen nyebabake munculé Pyrenees kanggo ngompres lan lancipake kabeh kulit. Ahli geologi prédhiksi manawa bakal ana sawetara lapangan minyak lepas pantai ing pinggir teluk kasebut.

Biodiversitas Teluk León

penyu segara

Iki misuwur amarga macem-macem ekosistem, lan keanekaragaman hayati sing akeh gumantung karo plankton sing akeh dadi sumber panganan kanggo akeh iwak lan cetacean. Proposal LIC njamin perlindungan lan menehi tindak lanjut setelan sing ora bisa dibandhingake kanggo nggambarake evolusi habitat lan spesies sensitifs.

Proyek Life + INDEMARES sing dikoordinasi dening Yayasan Biodiversitas Menteri Pertanian, Pangan lan Lingkungan - sing asile diumumake ing wulan April taun kepungkur - wis negesake manawa ngarai ngisor Teluk Leon duwe Segara Mediterania.

Ngarai kapal selam minangka wilayah segara sing kalebu rak benua Cap de Creus lan jurang Cap de Creus lan Lacaze-Duthiers sing ana ing ndhuwur rak bawana Prancis. Ruang laut duwe luwih saka 987 kilometer persegi lan ciri khas khas lingkungan. Dilindhungi proposal minangka Situs Pentinge Komunitas (SCI). Pemantauan nyedhiyakake kerangka kerja sing ora bisa dibandhingake kanggo nggambarake evolusi habitat sensitif lan spesies, digabungake karo perlindungan. Kegiatan ekonomi lokal tartamtu amarga minangka salah sawijining wilayah sing paling produktif ing Mediterania.

Sistem canyon kapal selam dumunung ing sisih paling wétan kabeh Semenanjung Iberia lan duwe udakara 2.200 spesies, sing makili seprapat spesies sing direkam ing Mediterania.

Ruang kasebut nyedhiyakake macem-macem ekosistem ing wilayah sing cukup cilik: ekosistem pesisir, ekosistem rak lan lereng, lan komunitas canyon ing jero banyu, mula duwe keanekaragaman hayati sing dhuwur. Kasugihan saka papan iki akeh amarga plankton sing akeh, kanthi tataran larva kanggo iwak sing regane komersial kayata kod lan krill, sing uga dadi sumber panganan kanggo akeh iwak lan cetacean.

Habitat keanekaragaman hayati ing Teluk Leon

keanekaragaman hayati saka teluk leon

Madrepora oculata lan Lophelia pertusa, salah sawijining komunitas karang banyu adhem sing paling apik ing Mediterania, ditemokake ing jurang ngisor banyu Cap de Creus. Amarga tekanan kegiyatan manungsa, spesies kasebut ilang ing panggon liya.

Lumba-lumba belang lan paus sirip asring ditemokake ing wilayah iki, ing endi lumba-lumba bottlenose uga katon ing habitat pesisir sing khas. Jurang uga minangka habitat penting kanggo populasi manuk penting. Antarane, banyu laut Laut Mediterania katon hebat, sing bisa dideleng sajrone sedina nganti 1.200 spesimen, uga banyu ombak Balear sing ngancam. Ing mangsa adhem, tlapakan sikil ireng akeh ing banyu jurang, uga gull Audouin lan gannet Atlantik.

Habitat lan lingkungan laut sing beda iki uga dadi macem-macem jinis kewan liyane kanthi gaya urip sing beda banget, kayata feeder filter, suspensivora, detritivora, pemulung lan pemburu. Kabeh mau entuk manfaat saka produktivitas biologis ing perairan segara ing Teluk León.

Spesies sing sugih iki minangka respons tumrap sawetara faktor, faktor kasebut katon ora normal sacara bebarengan ing wilayah laut sistem canyon kulon Teluk Lion, lan regane ekologis sing gedhe banget ndadekake warisan alam ing Eropa.

Konservasi spesies

Yen kita pengin ngreksa spesies sing ana ing ekosistem alam kasebut, penting kanggo nggawe undang-undang sing ngatur jumlah kegiyatan sing bisa ditindakake. Salah sawijining cara kanggo nyebarake pengetahuan babagan populasi yaiku liwat pendhidhikan lingkungan. Matur suwun, kita bisa ngirimake nilai-nilai konservasi kanggo masarakat lan pentinge ekosistem kasebut kanggo ngreksa jangka panjang. Tujuan utama yaiku supaya bisa ngreksa ekosistem lan terus ngekstrak sumber daya tanpa kudu ngrusak habitat alami kabeh spesies sing kasebut ing ndhuwur.

Kaya sing sampeyan ngerteni, Teluk Singa kaya banget karo keanekaragaman hayati lan perlindungane penting. Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan Teluk León lan ciri khas kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.